ethnik471

Σωστή τοποθέτηση τροφοδοτικού.

Recommended Posts

Καλησπέρα σε ολη την παρέα απο ένα νέο μέλος!

Θέλω να κάνω την εξης ερώτηση.Στο νέο μου pc το οποίο θα συναρμολογήσω τις επόμενες ημέρες εχω επιλέξει ενα κουτι aerocool xstrike one advanced και ενα τροφοδοτικό xfx ts550.

Το πρόβλημα μου είναι οτι ενω το κουτί έχει κάτω φίλτρο για να τραβαει αερα το τροφοδοτικό, το τροφοδοτικό για να βιδώσει με όλες τις βίδες πρέπει να έχει τον ανεμιστήρα του μέσα στο κουτι... Δεν ξέρω τι ειναι καλύτερο να κάνω... Να το βάλω κανονικά με τον ανεμιστήρα κάτω και να πιάσει με 2 βίδες ή να το βάλω με 4 βιδες και τον ανεμηστίρα του πάνω στο εσωτερικο δηλαδή του κουτιού?

Να αναφέρω πως στο κουτί έχω εναν μπροστινο ανεμιστήρα που φέρνει κρυο αερα, εναν πλαινο στο καπακι λιγο πανω απο το τροφοδοτικο που επισης φέρνει αέρα, ενα πίσω που βγάζει και αλλους 2 επάνω που επισης βγαζουν αέρα. Επίσης στην cpu (amd fx6300) θα βάλω την raijintek themis και η vga μου είναι η sapphire radeon r9 280

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Καλωσόρισες!

Για τα όχι-passive τροφοδοτικά, η σωστή τοποθέτηση είναι: δεν υπάρχει σωστή τοποθέτηση :D Αν δεν έχει θέματα με χοντρά χαλιά που θα πνίξουν το psu σου, όπως και να το βάλεις θα είσαι μια χαρά. Προσωπικά βάζω τον ανεμιστήρα προς τα επάνω για να μην γυρνάει κοντά σε κάποιο restriction που θα προκαλέσει (λέμε τώρα) επιπλέον θόρυβο. Αλλά συνήθως έτσι χάνεις κάποια cm καλωδίων στο routing.

Do your thing πάντως, λογικά τρεις βίδες θα μπουν όπως και να το βάλεις, έτσι όπως βλέπω το case σου.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς σας βρήκα!! ^^

Πραγματικά πολύ γρήγορη η απάντηση και επιτέλους, απάντηση! Μονίμως ο ενας ελεγε τα δικά του και δεν μπορούσα να αποφασίσω...Οπότε μάλλον θα βάλω μεσα κι εγώ τον ανεμιστήρα....το μονο που φοβόμουν ειναι μη μου χαλάει το airflow του κουτιού...

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ακόμα και που έκατσες να δεις πως είναι το κουτί μου!!

Και πάλι ευχαριστώ! :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν κουνάει και τόσο αέρα το psu για να σου χαλάσει το airflow. Ένα χαλαρό exhaust κάνει.

Πάντως αν αθροιστικά βγάζεις περισσότερο από όσο βάζεις (μετράνε και τα cfm των ανεμιστήρων), λόγω αρνητική πίεσης θα έχει μια τάση το case να μαζεύει σκόνη στα διάφορα ανοίγματα. A.k.a. όπως τα περιγράφεις, το να βάλεις τα πάνω fan να βάζουν αέρα (ειδικά αν έχουν κάποιο φίλτρο) δεν θα ήταν και κακή ιδέα...

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια ειναι πως όλοι είναι ίδιας μάρκας και τύπου με εξαίρεση τον πλαινο που είναι 14αρης αντι για 12άρης...

Όλοι οι άλλοι 12άρηδες. Ο μπροστά που βάζει αέρα και ο πλάγιος έχουν φίλτρο. Συνεπώς έχω εναν 12άρη να φέρνει άερα, και εναν 14άρη επίσης να φέρνει αέρα, και 3 στο σύνολο 12άριδες να βγάζουν...Θα προσθέσω στον πάτω του κουτιού κάποια στιγμή (πισω απο το τροφοδοτικο) και άλλον έναν αν ειναι να φέρνει αέρα στο κουτί για να μην έχω θέμα..

Link to comment
Share on other sites

Σε κάποιες περιπτώσεις έχω βάλει και 2 βίδες, αρκεί να είναι στην διαγώνιο.

Κατά τα άλλα, στο Fractal Design define R3 που έχω, είχα παρατηρήσει αυξημένο θόρυβο στο (ήδη θορυβώδες) τροφοδοτικό μου με τον ανεμιστήρα κάτω. Όταν γύρισα ανάποδα, ο θόρυβος μειώθηκε αισθητά.

Τέλος κατά την γνώμη μου δεν πρόκειται ποτέ το PSU να επηρεάσσει το airflow. Ποτέ στα συστήματά μου δεν παρατήρησα τέτοιου είδους θέμα, με τον ανεμιστήρα ανάποδα.

Welcome :)

Link to comment
Share on other sites

btw ο ανεμιστηρας θα βαζει κρυο αερα στο τροφοδοτικο, ο οποιος θα βγαινει απο τις πισω γριλιες. εκτος αν εχει δυο ανεμιστηρες.

Edited by conroe
Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω το Corsair C70. Στην αρχή είχα το PSU με το ανεμιστήρα προς τα κάτω (για να φαίνονται τα αυτοκόλλητα του PSU σε όρθια θέση), και το τροφοδοτικό έκανε σαν αεροπλάνο. Μόλις το έβαλα "ανάποδα" ηρέμησα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now