Astalavista

Members
  • Posts

    4,628
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Everything posted by Astalavista

  1. Μιας και δεν υπάρχει ανάγκη να ανοίξω καινούριο θέμα, θα γράψω εδώ που γνωστοί σουλατσάρετε και διαβάζετε αυτό το thread. Ανακοινώνω λοιπόν την αποχώρηση μου από την Δημιουργική Ομάδα του HwBox. Αυτό σημαίνει πως εφ' εξής, δεν θα συμμετέχω ενεργά στα επερχόμενα projects του παρόντος site. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως (από μέλη έως administrators) για την συμμετοχή σας συνολικά στο φόρουμ αλλά και στα reviews, για τις όμορφες στιγμές που περάσαμε, για τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν, για τις συζητήσεις και την παρέα που κάναμε, καθώς και τις φιλίες που απέκτησα από εδώ. Έβαλα το λιθαράκι μου για να φτάσουμε μέχρι το σήμερα. Καλώς ή κακώς, ο κύκλος μου έκλεισε. Αφήνω το hwbox σε καλά και έμπειρα χέρια που στόχο έχουν να το πάνε ακόμα πιο ψηλά και εκεί που του αξίζει. Κρούω όμως ένα μικρό "καμπανάκι", γιατί η φλόγα της hardware κοινότητας έχει αρχίσει σιγά σιγά να πέφτει. Γι' αυτό, όσοι αγαπάτε το hardware ακόμα, προσπαθήστε να συνδράμετε σε αυτές τις κοινότητες, ώστε το μεράκι πάνω στο PC να παραμείνει ζωντανό. Όσο για εμένα, λόγω προσωπικών θεμάτων, θα περνάω να χαιρετώ την παρέα αλλά ως επί το πλείστο θα υπάρξει "σιγή ασυρμάτου" για λίγο καιρό. Όσοι με ξέρετε προσωπικά, ξέρετε και που θα με βρείτε επίσης. Yours truly - and signing off, Astalavista
  2. Η ιστορία λέει πως ο τύπος έψαχνε για συλλεκτικά πράγματα που έχουν να κάνουν με το Starcraft, και πέτυχε αυτή την ευκαιρία απ' το ebay, όπου μέσα σε αυτά ήταν και αυτή η κόπια. Που σημαίνει ότι ο τύπος είναι φανατικός με το Starcraft. Και η Blizzard δεν του δίνει τίποτα σχετικό με το παιχνίδι; Αυτό που βρήκε ήταν πραγματικός θησαυρός, και η Blizzard έπρεπε να τον είχε αποζημιώσει με κάτι εξίσου μοναδικό. Αντ' αυτού, πάρε άσχετες τρέντυ Overwatch βλακείες και είμαστε εντάξει. Lame PR move.
  3. Σπύρο, δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να καταργηθεί αυτό, αν θέλουμε να έχουμε τα σχόλια και στο forum και στην αρχική σελίδα - και θέλουμε να τα έχουμε έτσι.
  4. Το πρόβλημα είναι ότι το RGB δεν πρόκειται ποτέ να πετύχει καθαρό λευκό - αλλού θα είναι άσπρο-θαλασσί, αλλού άσπρο-μωβ, αναλόγως με τα led που έχει χρησιμοποιήσει ο καθένας. Γι' αυτό έχει βγει το RGBW.
  5. Καλά έχω "τσακωθεί" άπειρες φορές με αυτό το θέμα. Το point των επαρχιωτών (μη λέω μόνο για την Θεσσαλονίκη) είναι πως αφού είναι κυλιόμενες, δεν υπάρχει λόγος να τις ανέβεις. Αν θες να ανέβεις, τράβα στις κανονικές σκάλες. Η πραγματικότητα είναι πως μπορείς να επιταχύνεις την διαδρομή σου έτσι. Έχω προλάβει πολλές φορές τελευταία στιγμή λεωφορεία ή τρένα που φεύγανε επειδή έτρεξα στις κυλιόμενες. Και στην Αθήνα δεν είναι το ιδανικό να περιμένεις από 5 μέχρι και 15 λεπτά, ειδικά όταν η διάρκεια μετακίνησης ξεπερνά το 40λεπτο. Ξεχειλώνεις την διαδρομή σου. Είναι τα νέα ακυρωτικά με μπάρες και θα ισχύσουν με το νέο εισητήριο και τις κάρτες. Όπως κάνουν άλλα κράτη εδώ και πολλά χρόνια. Για το μετρό Θεσσαλονίκης, μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί μιλάμε για μια γραμμή με πολύ συγκεκριμένες στάσεις - εδώ νομίζω δεν θα εξυπηρετείται η Τούμπα, από τα κυριότερα προάστια. Αλλά έτσι όπως έχει πήξει η Θεσσαλονίκη από τα αμάξια, πρέπει κάπως να ξαλαφρώσει οπότε καλό είναι που γίνεται - άσχετα με το πότε θα ολοκληρωθεί. Εγώ την αγαπάω την Θεσσαλονίκη, και τι δεν θα έδινα να ήμουν εκεί το τριήμερο!
  6. Φαντάζομαι απορείς και συ γιατί στο κυλιόμενες σκάλες στο μετρό κάθονται δεξιά και αριστερά προχωράνε, η αράζεις και συ στην αριστερή και λες ότι όλοι είναι βλάκες που βιάζονται τόσο πολύ; Μην ανησυχείς, θα καταλάβεις με τον καιρό Καλή διαμόνή!
  7. Ευχαριστώ πολύ! Ότι επιθυμείτε να στε καλά
  8. Νομίζω ήρθε η ώρα για αναβάθμιση από το Mi4... τι λέτε και σεις, πολύ δεν περίμενα;
  9. Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το Ταπαταλκ αποσύρθηκε Υπήρξε μια τεχνική δυσκολία αλλά τελικά τα καταφέραμε. Αμαν, 4-5 σελίδες στο offtopic τώρα η κυρίαρχη λέξη είναι το Tapatalk.
  10. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το Tapatalk λειτουργεί κανονικότατα. Για οποιαδήποτε errors και bug reports παρακαλώ επικοινωνείτε μαζί μου.
  11. Ελπίζω να μπορείς στις dual socket να μπορείς να βάλεις δυο απλούς 1700 και να στείλεις το performance / value στο Θεό.
  12. Έχουν πουλήσει μπόλικες απ αυτές τις κάρτες και δεν νομίζω να αλλάξουν σχέδιο σύντομα. Μόνο να το βελτιώσουν ελαφρώς. Κατά καιρούς πετάνε μερικά teaser από διάφορες παραλλαγές στα χρώματα, αλλά η φιλοσοφία παραμένει η ίδια. Και για μένα καλά κάνουν, έχει πιάσει το σχέδιο. Νομίζω πως πλέον αυτά τα προϊόντα δεν βγάζουν νόημα. Ήδη από εποχής Kepler τα πιθανά performance gains από "σπέσιαλ" oc κάρτες είναι τόσο μικρά που δεν δικαιολογούσαν το έξτρα κόστος. Οι πυρήνες δεν είχαν εγγυημένα καλύτερο ASIC. Και γενικά όσο εντυπωσιακές φαινόντουσαν, άλλο τόσο δεν ήταν. Θαρρώ πως ήταν κάρτες με μπόλικο PCB για τους κλοκάδες που ψηνόντουσαν να την μοντάρουν (και να χάσουν την εγγύηση).
  13. Στα πρώτα PR έλεγα "α, αρκετά ενδιαφέρον ακούγεται!", αν και δεν υπήρχαν λεπτομέρειες για την ακριβή εφαρμογή του στα consumer PC. Μετά το σημερινό βίντεο του linus, έχω μπερδευτεί ακόμα περισσότερο. Δεν ξέρω για ποιον προορίζεται αυτό το προϊόν. (Ειδικά δε που οι συγκρίσεις δεν γινόταν με SSD αλλά με παραδοσιακό HDD σαν boot drive με πέθανε). Μα caching δεν είχαμε και στο παρελθόν; Μάλλον θα πάει άπατο. Το μόνο θετικό είναι ότι ξεκινά να διατίθεται εμπορικά, έστω και περιορισμένα, το 3D XPoint.
  14. Μου φαίνεται τελείως παράδοξο η flagship κάρτα να παίζει σε 4GB. Δεν είναι λογικό, από την στιγμή που ο ανταγωνισμός βρίσκεται στα 8 (1070 & 1080) και 11 GB (1080 Ti). Ειδικά δε από μια εταιρία η οποία α) τζογάρει γενικότερα στο 4Κ gaming και β) είναι "μαστόρισσα" στο να παίζει το παιχνίδι των GB. Κάποιο λάκο έχει η φάβα, αλλά καλύτερα να περιμένουμε να δούμε.
  15. Νομίζω πως χρήζει διευκρίνησης γιατί πολλοί δεν το πιάνουν. Το DX12 δεν θα αυξήσει ως δια μαγείας τα FPS - δεν είναι αυτός ο στόχος του. Ας πούμε ότι ένα παιχνίδι βγάζει average 40 FPS - δεν θα εκτοξευτεί στα 60 με μια απλή αλλαγή του API (ναι υπάρχει παράδειγμα, αλλά μόλις ένα...;) . Το DX12 σχεδιάστηκε για διαφορετικούς λόγους. Το overhead που δημιουργείται από τα μπόλικα software layers που περνάει ένα καρέ μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη, οδηγεί - πλέον - σε αναποτελεσματική εκμετάλλευση του hw - κοινώς "καμμένοι" επεξεργαστικοί κύκλοι. Η δομή του DX12, όπως και των υπόλοιπων API που βγαίνουν στην επιφάνεια, είναι να εξαλείψει αυτό το overhead, καθώς και να αυξήσει κάποιους υπολογιστικούς περιορισμούς (να το θέσω έτσι) όπως για παράδειγμα τον αριθμό των draw calls. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι game developers να είναι σε θέση να αυξήσουν, κατά πολύ, τον αριθμό των αντικειμένων που θα εμφανίζονται σε μια σκηνή, κατά συνέπεια να φέρουν περισσότερη λεπτομέρεια στα παιχνίδια, αλλά και ο τρόπος που λειτουργεί θα κάνει και πιο smooth το gameplay -> λιγότερη εξάρτηση από τον επεξεργαστή και κατά συνέπεια πιο σταθερά frametimes. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο σχετικά με τις τεχνικές που υπάρχουν (πχ async compute), ακόμα και έτσι όμως αν η GPU δεν έχει το απαραίτητο pixel και texture fillrate, κανένα API δεν θα κάνει θαύματα στα FPS Οπότε για εμένα, δεν καίγομαι και ιδιαίτερα, έχω δει πως σε DX11 μερικοί τίτλοι τα πάνε καλύτερα από άποψη FPS.
  16. Το θέμα είναι τι είδους restart είναι αυτό και με ποιο τρόπο το έκανε. Όπως είπε ο crusty δεν κλείνει έτσι απότομα από θερμοκρασίες το σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και δυο χρόνια να περάσουν δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος να αλλάξεις την πάστα - δεν ξεραίνονται τόσο εύκολα οι πάστες.
  17. Διαβάστε το review εδώ.
  18. Ωραίο mod, βάζεις την δική σου πινελιά και αυτό είναι που το κάνει να ξεχωρίζει. Αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα, με πολλά close-ups και ολοκληρωμένο το σύστημα με μπόλικες φωτό από το εσωτερικό αλλά και στο γραφείο
  19. Πολλούς. Εγώ αυτό που θέλω να δω στους Ryzen είναι το multi-threaded performance. To single threaded μπορεί να είναι μια άλλη ιστορία και να μην φτάνει τους Sky/Kaby Lake, αν είναι όμως σε αποδεκτά επίπεδα νομίζω αρκεί. Σκέφτομαι πως με 1700Χ μπορεί να δούμε VFM μηχανάκια έτοιμα για video-rendering - game streaming, κάτι που τα mainstream Intel δεν κάνουν και τόσο εύκολα σε αυτά τα λεφτά. Αρκεί βέβαια να μην έχουμε πυρήνες οι οποίοι σε δύναμη είναι ισάξιοι με τους Snapdragon.