MetallicGR

Οι Intel Xeon E7 v3 θα αποκαλυφθούν στο Q2 του 2015

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Οι Intel Xeon E7 v3 θα αποκαλυφθούν στο Q2 του 2015]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel3.jpg[/NEWS_IMG] Οι Haswell EX επεξεργαστές καταφθάνουν στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 έχοντας... πολλούς πυρήνες!

Οι Intel Xeon E7 v3 (Haswell EX) επεξεργαστές της Intel που προορίζονται για την "Mission Critical" και την Enterprise αγορά θα φέρουν πολλές τεχνολογίες όπως ECC, ενώ θα κατασκευάζονται με την "φρέσκια" αρχιτεκτονική που αυξάνει τις επιδόσεις. Αυτό που αυξάνει τις επιδόσεις multitasking όμως είναι οι 18 πυρήνες που διαθέτει το κορυφαίο μοντέλο, οι οποίοι με τη τεχνολογία hyperthreading διπλασιάζονται για συνολικά 36 threads!

Η ονοματολογία που θα ακολουθήσει η Intel στα SKUs που θα λανσάρει είναι αρκετά πιο "συγκροτημένη" από την v2 έκδοση, ενώ τα συνολικά SKUs είναι 7 λιγότερα από την προηγούμενη έκδοση, δηλαδή 12, άρα η Intel φαίνεται να βρήκε έναν πιο αποδοτικό τρόπο για να τοποθετήσει τους επεξεργαστές στην αγορά. Οι επεξεργαστές που τελειώνουν σε μηδέν (E7 8860 v3) προορίζονται για την "κανονική" αγορά, ενώ όλοι όσοι τελειώνουν με κάποιον αριθμό εκτός απ' το μηδέν στοχεύουν σε συγκεκριμένες εργασίες, ενώ δεν λείπουν και οι low power εκδόσεις με το χαρακτηριστικό "L" στο τέλος.

[img_alt=Οι Intel Xeon E7 v3 θα αποκαλυφθούν στο Q2 του 2015]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture38202.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Ζάχο you rub the wrong way ώρες ώρες με τις αγορές σου :hehe:

Πάντως όσο next gen fab και να έχεις, όσο Intel και να λέγεσαι, όταν προσπαθείς να βγάλεις 18 λειτουργικούς πυρήνες σε ένα πραματάκι τόσο δα θα έχεις μεγάλη "φύρα". A.k.a. πολλά 16c & 12c θα βγαίνουν και λίγα 18άρια.

Link to comment
Share on other sites

τη συμφερει αλλα δεν ειναι το ιδιο "ευκολο" σε σχεση με τα 12 και 16c οποτε θα βγαινουν περισσοτερα σκαρτα chips τα οποια αν ειναι τυχερη θα μπορει να τα κανει κατι αλλο.

Link to comment
Share on other sites

Βρε την συμφέρει - αλλά είναι τέτοια η φύση της παραγωγής που θα τυχαίνει κάποιο core να είναι χτυπημένο. Οπότε πάει το chip στο παρακάτω bin.

Και όταν έχεις 2 ή 4 cores, η πιθανότητα να έχεις ένα χτυπημένο είναι α. Αλλά όταν έχεις 18 core, αυτή η πιθανότητα φτάνει στον θεούλη...

Link to comment
Share on other sites

ενταξει υποθετικο ειναι αυτο, εφοσον δηλαδη ακολουθει την ιδια διαδικασια παραγωγης, με το ιδιο υλικο(εννοειται σε σχεση με τα δικα μας cpu, i7, i5).

Edited by conroe
Link to comment
Share on other sites

Όταν είμαι στην επιφάνεια εργασίας με το far cry 4 ανοιχτό και τα skype chrome origin utorrent bitdefender και άλλα πολλά της logitech corsair κλπ ο επεξεργαστής μου τρέχει στο 40% στον 18 πύρινο λογικά δεν θα περνάει το 10% ε? :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now