MetallicGR

Νέες φήμες για την AMD Radeon R9 380X

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Νέες φήμες για την AMD Radeon R9 380X]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd3.jpg[/NEWS_IMG] Υψηλό core count, μνήμες τεχνολογίας HBM μέσα στο Q2 του 2015.

Η εν λόγω φήμη μας έρχεται από το έμπιστο Sweclockers που έχει κατά καιρούς εμφανίσει στοιχεία για επερχόμενα προϊόντα στον χώρο των υπολογιστών. Συγκεκριμένα μιλάμε για την R9 380X η οποία λέγεται ότι θα αντικαταστήσει την Radeon R9 290X χωρίς να υπάρχει λόγος για την 390X, ακόμα. Επιπρόσθετα, η εν λόγω κάρτα θα εξοπλίζεται με 4096 πυρήνες GCN αρχιτεκτονικής υπό την κωδική ονομασία Fiji XT με πιθανότητα εμφάνισης τον Απρίλιο με Ιούνιο (Computex) του τρέχοντος έτους.

Τον δυνατό πυρήνα που προαναφέραμε θα συνοδεύει και η μνήμη των 4GB τεχνολογίας High Bandwidth memory της SK Hynix η οποία είναι 9 φορές ταχύτερη από την αντίστοιχης χωρητικότητας GDDR5 εκτοξεύοντας τις τελικές επιδόσεις. Το WCCFTech μάλιστα κάνοντας έναν γρήγορο υπολογισμό των επιδόσεων χωρίς να συνυπολογίσει την βελτίωση από αρχιτεκτονικής πλευράς, "είδε" πως η 380X θα είναι περίπου 45% "ταχύτερη" από την R9 290X.

[img_alt=Νέες φήμες για την AMD Radeon R9 380X]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture40296.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now