MetallicGR

Αλλάζουν τα Specs της GTX 970

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Αλλάζουν τα Specs της GTX 970]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia1.jpg[/NEWS_IMG] Όπως ήταν αναμενόμενο, η GTX 970 έχει λιγότερα ROPs, αλλά και μικρότερη cache από την μεγαλύτερη αδερφή της, GTX 980.

Το PCPer σε σχετικό άρθρο του αναφέρει τους λόγους για τους οποίου η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών φέρεται "περίεργα" σε μερικά απαιτητικά παιχνίδια. Τον λόγο τον αναλύσαμε εδώ όμως σήμερα, μαθαίνουμε και τα πραγματικά τεχνικά χαρακτηριστικά της GeForce GTX 970 σύμφωνα με την παραπάνω πηγή. Συγκεκριμένα, το όγδοο memory chip (512MB) φαίνεται πως μοιράζεται την L2 cache με το έβδομο (512MB) πράγμα που περιορίζει το παραγόμενο bandwidth.

Να θυμίσουμε ότι η παρακάτω φωτογραφία αποτελεί επίσημο έγγραφο της NVIDIA το οποίο απέστειλε ο Senior Vice President of Engineering Jonah Alben στο PC Perspective. Ως εκ τούτου, προκύπτουν και τα πραγματικά specs της κάρτας. Βλέπουμε δηλαδή 56 ROPs σε αντίθεση με τους 64 της 980, καθώς και 1792KB L2 Cache, σε αντίθεση με την GTX 980 που φέρει 2048KB (2MB).

[img_alt=Αλλάζουν τα Specs της GTX 970]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture40581.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now