toyota

ΠΡΟΒΛΗΜΑ - ABIT IP35

Recommended Posts

Χθές αγόρασα και έστεισα κάποια καινούρια parts στο pc μου.Μέσα σ'αυτά είναι και η Abit IP35 (όχι Abit IP35-e ή Abit IP35 Pro).Λοιπόν αυτό που μου κάνει είναι το εξής:

1) Πατάω το κουμπί PWR On.Ανάβει το pc για 2 δευτερόλεπτα,μετά σβήνει τελείως για άλλα 2 δευτ. και μετά ανάβει από μόνο του και μπαίνει κανονικά στα win.

2) Μπαίνω στο BIOS και κάνω διάφορες ρυθμίσεις.Όταν κάνω αποθήκευση,το pc αντί να κάνει restart κάνει shutdown και ανάβει από μόνο του μετά από 2 δευτ.

Με τεχνικό που μίλησα απ'το πλαίσιο μου είπε οτι έτσι κάνει η συγκεκριμένη Μ/Β όπως και πολλές ASUS.

Έχει κανείς σας την ίδια Μ/Β;Του κάνει τα ίδια;Ισχύει αυτό που είπε ο τεχνικός;

Τα υπόλοιπα του pc είναι: C2D 6300,2Gb RAM 800Hz,ATI X1950 PRO,SATA 120Gb.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς σε βρήκαμε πρώτα απ'όλα...;)

Το πρόβλημα σου μπορεί να το συναντήσει κάποιος σε πολλές μητρικές με 975, 965 και P35 στην περιπτωσή σου.

Το clockgenerator της μητρικης μας(pll) εχουν αυτα που ονομάζουμε straps, τα οποια ελεγχονται και αλλαζουν απο τα BSEL(fsb frequency selection)πινακια του επεξεργαστη και το bios!Με λιγα λογια απο το bios αλλαζουμε το strap και αυτο δινει εντολη στα BSEL τα οποια με την σειρα τους αλλαζουν το pll!

Ta strap ειναι 400,800,1066 και 1333

M οσο μεγαλυτερο strap μπουταρουμε τοσο πιο ψηλα πανε οι μνημες...αλλα παντα υπαρχει καπου ενα οριο....

Πχ μπορει να μπουταρεις στα 266 και να υπαρχει οριο στα 350

να μπουταρεις στα 300 και εχεις οριο στα 400 κτλ...

Οταν περναει το fsb που εχει ως οριο η μητρικη πρεπει να κανει και restart το pll ωστε να μπορεσει να ανεβει πιο πανω..οποτε η το συστημα κολλαει εαν εισαι στα win ή κανει 2ο restart ωστε να μεταφερει το strap εκει που πρεπει ωστε να μπουταρει με το fsb που του εχεις δωσει...

Τωρα οι ASUS P5B-DLX και η E-PLUS

ειναι οι μοναδικες που εχουν clock generator απο την Cypress και ειναι το CY28551LFXC γι'αυτο και η ειδικη εκδοση του Clockgen.....αυτο ειναι το μοναδικο pll που επιτρεπει την on the fly αλλαγη Strap και δεν κολλαει το συστημα μεσα στa win αμα ανεβει το fsb πολυ...επισης αυτο ειναι το μοναδικο pll που υποστηριζει 1600 αλλα δεν το χρησιμοποιει ακομα η ASUS...ισως το κανει στην Commando για να την κανει ξεχωριστη...

Το P35 παρ'όλα αυτά αλλάζει στράπ σε πολύ ψηλό fsb απ'όσο ξέρουμε σε ASUS και Gigabyte...για ABIT δεν ξερω γιατί δεν έχω ψάξει...ίσως ξέρει ο hipro που εχει την μητρική και μπορεί να μας πέι..

Με λίγα λόγια δηλαδή...τα restart είναι φυσιολογικά και μάλλον μόνο με Bios update μπορούν να ξεπεραστούν ή με καινούρια Clock generator.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now