MetallicGR

Στο στόχαστρο της Intel μπαίνει η Altera

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Στο στόχαστρο της Intel μπαίνει η Altera]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture35423.jpg[/NEWS_IMG] Ο κολοσσός που φέρει το όνομα Intel λέγεται πως θα ρίξει στο τραπέζι μια προσφορά 10 δις δολαρίων, την οποία η Altera δε θα μπορεί να αρνηθεί!

Η γνωστή κατασκευάστρια εταιρεία SoC και FPGA κυκλωμάτων Altera πρόκειται να περάσει στα χέρια της Intel, η οποία σύμφωνα με αναφορές στο διαδίκτυο, προσφέρει περί τα 10 δις δολάρια για την ολοκλήρωση της αγοράς. Με βάση το TweakTown, η εν λόγω επένδυση, θα δώσει στην Intel ένα ακόμα όπλο για την server αγορά, στην οποία κατέχει το 98%. Με τα Datacenters να μεταβαίνουν από τα κλασικά setups σε FPGA συστήματα τα οποία μπορούν να προγραμματιστούν για συγκεκριμένες εργασίες, ολοκληρώνοντάς τες ταχύτερα από κάθε άλλο επεξεργαστή της αγοράς, η Intel θα μπορέσει να εισάγει την εν λόγω τεχνολογία στα συστήματά της, ώστε να λειτουργούν παράλληλα.

Μάλιστα, λέγεται πως οι Microsoft και Baidu έχουν ήδη αρχίσει να μεταβαίνουν στα σχετικά συστήματα της Altera, με πιθανή ενσωμάτωσή τους σε ARM προϊόντα, κάτι που θα απειλήσει την Intel στον συγκεκριμένο τομέα.

[img_alt=Στο στόχαστρο της Intel μπαίνει η Altera]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture43825.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now