MetallicGR

Ανοίγει κι άλλο η ψαλίδα υπέρ της NVIDIA στην αγορά GPU

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Ανοίγει κι άλλο η ψαλίδα υπέρ της NVIDIA στην αγορά GPU]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums497-picture35424.jpg[/NEWS_IMG] Η NVIDIA διατηρεί σταθερά την πρωτιά στις αποστολές καρτών γραφικών, την ίδια στιγμή που η συγκεκριμένη αγορά βλέπει συνολική πτώση από όλες τις εταιρείες.

Μπορεί η NVIDIA να κατέχει πλέον το 77,5% της αγοράς καρτών γραφικών, ωστόσο οι αποστολές έχουν μειωθεί και για τις δύο εταιρείες όπως αναφέρει η εταιρεία αναλύσεων Jon Peddie Research. Η JPR ανέφερε πως οι αποστολές έφτασαν πολύ μικρά νούμερα κάτι που έχουν να δουν για χρόνια και λόγω αυτού, οι δύο μεγάλες εταιρείες AMD και NVIDIA θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα εάν θέλουν να αντιστρέψουν την κατάσταση. Συγκεκριμένα, από έτος σε έτος η JPR βρήκε πως οι αποστολές των AIB έπεσαν κατά 19,4%.

Αντίστοιχα, η πτώση για την AMD το Q1 ανήλθε στο 14,6% ενώ αντίστοιχα οι NVIDIA κάρτες γραφικών είδαν πτώση κατά 7%. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πτώση για τις AMD GPUs μπορεί να δικαιολογηθεί από τα μη διαθέσιμα νέα προϊόντα, την ίδια στιγμή που οι AIBs της προσπαθούν να διώξουν το "παλιό" stock που έχουν στις αποθήκες τους μέχρι να παραλάβουν κάποια από τις νέες 300 Series με κορυφαία κάρτα την Fiji. Αντίθετα η NVIDIA έχει ήδη φρέσκες κάρτες στην αγορά, όπως η Titan X και αναμένεται πυρετωδώς η 980 Ti.

[img_alt=Ανοίγει κι άλλο η ψαλίδα υπέρ της NVIDIA στην αγορά GPU]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture46231.png[/img_alt]

[img_alt=Ανοίγει κι άλλο η ψαλίδα υπέρ της NVIDIA στην αγορά GPU]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture46230.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now