pokopiko

Βοηθεια με τον i7 4790K

Recommended Posts

Καλημερα και καλως σας βρηκα.

Μετα απο κεραυνο που εφαγα μεσω modem αναγκαστηκα να αγορασω εναν I7 4790K & μια Gigabyte GA-Z97X-UD7 TH μιας και οι μνημες που ειχα στο παλιο motherboard που ηταν 1366 δεν επαθαν ζημια.

Χρειαζομαι ισχυ αλλα ταυτοχρονα το μηχανημα θα δουλευει στο 100% για ωρες και για αυτο πηρα ενα Coomaster Neptun 240M.

Μπορειτε να μου πειτε ποια ειναι η ασφαλης θερμοκρασια, και ποσο θα πρεπει να ανεβασω τον 4790Κ ?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων :)

Link to comment
Share on other sites

Καλωσόρισες :)

Θεωρητικά μπορείς να βαράς 90++άρες και να μην νοιάζεσαι, μιας τόσο το cpu σου όσο και η μητρική σου έχουν throttling μηχανισμούς για προστασία.

Προσωπικά, θα έβρισκα ρυθμίσεις που με οδηγούν στα mid80's@cores με την χειρότερη θερμοκρασίας δωματίου και θα έμενα εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Άψογες είναι :T:

Δες με κανένα coretemp και τις θερμοκρασίες που πιάνεις με τα δικά σου load (τα προγράμματα που δουλεύεις) και αν είναι στα ίδια επίπεδα, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια ! Εχοντας περασει απο οτι επεξεργαστη μπορειτε να φανταστειτε (εως διπλους Alpha σε ενα Digital) ( τοτε δεν ημουν ανεργος ) ποτε δεν χρειαστηκε να κανω Overclocking, τωρα οντας σε καποια ηληκια ενα μαθαινω και 5 ξεχναω. Χαιρομαι που υπαρχουν ακομα νεοι ανθρωποι που βοηθουν και μπραβο στους υπευθυνους του Site για το πολυ καλο στησιμο του VBulletin.

Λιγο μετα αφ΄οτου εγραψα το προηγουμενο post και ενω ειχα στρεσαρει το μηχανημα με πολυ βαρεια 3D προγραμματα, το XTU και ολα ηταν μια χαρα το μηχανημα κρασαρε στο AE :)

Αλλαξα λοιπον ταση και πηγα στο Normal και offset = -0.005 V και η ταση πηγε στα 1,2350 V. Η ταση στο Normal δειχνει 1.100 V Αλλα αυτο δεν ειναι αληθινο απ' οτι ακουσα. Τωρα η ταση ειναι 1,2350 V

Ελπιζω τωρα να μην κρεμασει :)

Παντως σας ευχαριστω και παλι για την προθυμη βοηθεια σας.

Ναστε καλα !

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά ακομα και αν ειναι ξεκλείδωτος έχει turbo boost εως τα 4,4 που είναι μια αρκετά σταθερή ταχύτητα. Εαν θες περισσότερο και βέβαια μπορείς να κανεις oc και να πάρεις ακομα περισσότερο performance

Sent from my D2203 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now