ChameZX

Αμεση αγορα υπολογιστη

Recommended Posts

Χελοου παίδες! :)

Είμαστε μαζί με φιλαράκι μου στην διαδικασία άμεσης αγοράς υπολογιστή, στα πολύ κοντά, οπότε κοιτάμε αποκλειστικά σοκετ 1151, αφού όπως είδαμε και από τις τιμές που παίζει το ελληνικό νετ, imo συμφέρει η αγορά κάτι τέτοιου.

Για αρχή θα ποσταρω τα μέρη, έπειτα θα δικαιολογηθούμε λίγο για την χρησιμότητα του κάθε ενός ξεχωριστά, πάντα με γνώμονα την κατάσταση στην οποία προορίζεται ο υπολογιστής, θα λειτουργεί σαν κύριο μέρος για την επεξεργασία και δημιουργία ήχου, για την επεξεργασία και δημιουργία βίντεο με ήχο, για παραγωγή και ηχογράφηση (θα αγοραστεί στο μέλλον εξωτερική κάρτα ήχου, δεν θα την βάλω στην σύνθεση προς το παρόν.), και φυσικά θα θέλαμε να ακούσουμε και την γνώμη σας, πρότασή σας ακόμα και αλλαγή κάποιου από τα παρακάτω.

MB: https://www.skroutz.gr/s/7397853/Asrock-H170-Pro4.html τον τελευταίο καιρό βλέπω πολύ καλή εξέλιξη της AsRock, διαβάζω καλά λόγια από χρήστες στο ίντερνετ που έχουν αγοράσει από την συγκεκριμένη εταιρία, με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε και εμείς προς τα εκεί. Δείχνει μια budget μητρική, τα έχει όλα για τα κυβικά μας, αρκετά usb3, πολλές συνδέσεις για σκληρούς δίσκους, μ2 (αν και νομίζω να χρειαστεί, άλλα γιατί να μην υπάρχει σαν future proof στοιχείο.), ddr4 βασικότατο, 7,1 ήχο που για ένα ξεκίνημα μέχρι να αγοραστεί η εξωτερική κάρτα ήχου πιστεύω ότι θα βοηθήσει, εφόσον έχει ήδη στην κατοχή του ο φίλος μου επαγγελματικά ηχεία.

CPU: https://www.skroutz.gr/s/7327665/Intel-Core-i7-6700-Box.html σκεφτόμαστε για i7, μιας και η εργασία που θα κάνει από ότι έχω δει και εγώ, έχει αρκετό φόρτο, θα θέλαμε έναν επεξεργαστή που να μην δέχεται κουβέντα από τίποτα, άπλα να λειτουργεί, χωρίς να χάνουμε το παραμικρό από αυτό που έχει να δώσει, ούτε να κολλάει ούτε να κάνει ούτε να ράνει. Να πηγαίνει αλφάδι βρε αδερφέ! Θα λειτουργούνε ταυτόχρονα πάρα πολλά κανάλια ήχου, πολλά add-ons για τον ήχο, και η μετέπειτα επεξεργασία και συμπίεση του θα θέλαμε να γίνεται χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Με το Overclock δεν θα ασχοληθεί ο φίλος μου (για αυτό είμαστε και στο Η170) όποτε ο 6700 δείχνει μανούλα.

RAM: https://www.skroutz.gr/s/7299992/Kingston-HyperX-Fury-16GB-DDR4-2666MHz-HX426C15FBK2-16.html Kingston, τις έχω και εγώ, βγήκαν καλές, είναι low profile, τις προτείνω για την δουλειά που της θέλουμε. Εδώ έχουμε κάποιες απορίες, στο official σιτε της Asrock έχει την μητρική να κάνει σαπορτ μέχρι 2133 ΜΗζ , ενώ αυτές είναι στα 2666 ΜΗζ, θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα? μήπως να κοιτάξουμε τις 2133? Όπως ανέφερα και πιο πάνω, η εργασία είναι ένα μεγάλο κομμάτι που μας απασχολεί, βάζουμε 16gb ως μνήμα για την ομαλή λειτουργία, κάθε add-on έχει διαφορετική θέση και χρησιμότητα μέσα στην όλη φάση με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει άλλες φόρες λίγο και άλλες φόρες πολύ χώρο, άρα δεν θέλουμε να ξεμείνουμε ούτε από επεξεργαστική ισχύ, ούτε από μνήμη!

SSD: https://www.skroutz.gr/s/4996577/Kingston-HyperX-Fury-120GB.html εδώ είμαστε σε έναν μικρο αδιέξοδο. Βρίσκουμε τον Hyper X 120gb στα 55 ευρώ. δείχνει τίμια τιμή για ένα SSD. Αυτά που θέλουμε να κάνει είναι, να μπουταρει, να του περάσουμε drivers και Antivirus και να μπούνε όλα τα προγράμματα που σχετίζονται με τον ήχο μαζί με τα πακέτα τους και τα add-ons τους. Πιστεύω ότι από μεριάς χωρητικότητας θα τον καλύψουν τα 120gb, από μεριάς αξιοπιστίας για το συγκεκριμένο μοντέλο σε αυτά που ζητάμε είμαστε οκ?

HDD: https://www.skroutz.gr/s/397946/Seagate-Barracuda-1TB-SATA-HDD.html τον έχω κοντά στα 4 χρονάκια, και είναι μια χαρά, δεν έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα, λειτουργεί άψογα και φυσικά δεν μπόρεσα να τον γεμίσω πότε σε αυτήν τη διάρκεια που τον έχω στην κατοχή μου, τον έχουμε βάλει διπλά σε ετούτον https://www.skroutz.gr/s/2195774/Western-Digital-Caviar-Blue-1TB-3-5-SATA-%CE%99%CE%99%CE%99.html της WD, πιστεύεται ότι είναι καλύτερη αγορά από τον Seagate? ή σε αυτήν την κατηγορία, ότι και να πάρεις είναι το ένα και το αυτό?

COOLER: https://www.skroutz.gr/s/4334628/Be-Quiet-Dark-Rock-3.html τι να πει κάνεις και για αυτό το έργο τέχνης? να ξεκινήσεις να γράφεις και να μην τελειώνεις πότε! Μιας και θα δουλεύουμε πολύ με το pc, όχι μόνο σε βάθος χρόνου, άλλα και με τον επεξεργαστή του, θέλουμε χαμηλές θερμοκρασίες, και προπαντός αφού θα ασχοληθούμε στο κύριο μέρος με την μουσική, να είναι και αθόρυβο το κουλερ. Μένουμε λοιπόν σε μια λύση με αέρα.

PSU: https://www.skroutz.gr/s/4519437/XFX-TS-Series-550W-Gold.html είδαμε ετούτο , XFX στα 550 και 80+ gold, σε μια καλή τιμή για την αξιοπιστία που προσφέρει, πακέτο με τα 5 χρονάκια εγγύησης. Είναι εξοπλισμένο με τα όλα του από θέμα καλωδίων χωρίς να λείπει κάτι.

CASE: εχουμε βρει δυο επιλογες. 1, https://www.skroutz.gr/s/5500530/BitFenix-Neos.html σοβαρός σχεδιασμός, χωρίς φρου φρου και αρώματα, απλό κουτί από την Betfenix, με ωραίους χρωματικούς συνδυασμούς που παραπέμπουν σε ένα καθώς πρέπει tower, από την άλλη έχουμε αυτό https://www.skroutz.gr/s/4815887/Corsair-Carbide-Spec-01.html δίνει μια άλλη νότα, κάτι πιο επιθετικό, λίγο πιο "Gaming" με λίγα λεφτά παραπάνω. Από αυτά τα δυο εγώ προσωπικά πηγαίνω προς το νούμερο ένα, δείχνει πιο εξοπλισμένο κουτί, έχει πιο πολλές θέσεις για σκληρούς δίσκους, αν και με λιγότερες θέσεις για case fans. Αυτό είναι και λίγο στην κρίση του αγοραστή τι του αρέσει.

GPU: https://www.skroutz.gr/s/7105953/MSI-Radeon-R7-370-2GB-Gaming-R7-370-GAMING-2G.html δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά ο συνήθης ύποπτος, η κάρτα γραφικών!

Μην φανταστείτε τίποτα σπουδαίο, Borderlands 2, CS, Dota, κάνα AC τέτοια παιχνίδια, πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στα λεφτά της, εξάλλου δεν ρίχνουμε βάρος στο gaming άλλα θα θέλαμε να τα παίζουμε με άνεση χωρίς περικοπές. Η οθόνη είναι μια samsung 1920*1080, νομιζω πως θα του μείνει για καιρό η r7 370.

Κλείνουμε σε ένα πακέτο (με βάση αγοράς από το visionstudio) στα ~1090?, είμαστε μέσα στο budget μας οπού είναι τα 1200?. Νομίζω πως τα έχει όλα. :)

Τις γνώμες σας :T:

Link to comment
Share on other sites

Για sound production, δεν χρειάζεσαι LGA2011-3 με την καμία, είναι ελαφριές σουίτες. Αλλά για βίντεο ναι, go for the 5820k τα θέλεις τα επιπλέον threads for sure. Κόψε από μητρική και βάλε χαλαρές μνήμες και σχετικά "δεύτερο" psu ξερωγω...

Link to comment
Share on other sites

Με X99 σίγουρα θα έχεις πιο πολύ δύναμη αλλά και με αυτό που διάλεξες πάλι θα κάνεις την δουλειά σου υπεράνετα!

Δεν τίθεται θέμα δύναμης! Προς θεού δηλαδή!

Στην θέση σας θα κοιτούσα για τα Crazy Sundays του Eshop μπας και τσιμπούσα κάτι σε καλύτερη τιμή! :)

Link to comment
Share on other sites

SSD samsung pro ή έστω evo που σου δίνει και 5 χρόνια εγγύηση, κρίμα να μην δώσεις εκεί βάση καθώς η ταχύτητα του pc σου κρίνεται στον SSD. Επίσης για MB ASUS 'η πιο ακριβό μοντέλο Asrock δίνουν 3 χρόνια εγγύηση και όχι 2 και υποστηρίζουν και καλύτερο χρονισμό στις μνήμες και γενικά προτιμώ, αν δεν φτάνουν τα λεφτά, να προτιμήσω καλύτερη μητρική και να παρω λίγο πιο αργό cpu. Τέλος δεν ξέρω αν συμφωνήσει και άλλος μαζί μου αλλα PSU τουλάχιστον 650, γιατί είσαι στο όριο και σε ενδεχόμενη αναβάθμιση θα είναι κρίμα να χρειάζεσαι και καινούριο τροφοδοτικό.Το xfx φοβερό και σε καλή τιμή. Επειδή έρχεται χειμώνας μπορείς το cooler να το πάρεις σε κάνα 6μηνο ώστε τα λεφτά να πάνε σε καλύτερο SSD, PSU και ισως MB

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

Χρονισμούς εννοεί τα mhz @ChameZX όχι τα timings.

Καλύτερη μητρική με χειρότερο cpu δεν στέκει γιατί αμέσως πέφτεις κατηγορία.

Το 550ρι για μια κάρτα γραφικών είναι μια χαρά.

Αν μιλάς για τους skylake δεν έρχονται με ψήκτρα οπότε αναγκαστικά πρέπει να αγοράσει.

Link to comment
Share on other sites

+50% δύναμη σε επεξεργασία..+ 2 πυρήνες και 4 threads παραπάνω..καμία επαφή, αξίζει τα + λεφτά..

δεν το συζητάμε καν, το εργαλείο πάει μετά σε άλλο επίπεδο και άλλη κατηγορία! Imho πως και ο 6700 είναι τίμιος και μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς πρόβλημα, το λέω για να μην βγαίνουμε πολύ πολύ έξω από τα νερά μας. το οικονομικό είναι μια σταθερά σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Μην ξεχνάτε ότι θα αγοραστεί και εξωτερική κάρτα ήχου, άπλα δεν την αναφέρω στην σύνθεση.

Για sound production, δεν χρειάζεσαι LGA2011-3 με την καμία, είναι ελαφριές σουίτες. Αλλά για βίντεο ναι, go for the 5820k τα θέλεις τα επιπλέον threads for sure. Κόψε από μητρική και βάλε χαλαρές μνήμες και σχετικά "δεύτερο" psu ξερωγω...

Δεν θα το έλεγα ότι είναι "χαλαρά" στην παραγωγή - επεξεργασία ήχου, έχω δει πως κρασαρουν τα προγράμματα από το full load του επεξεργαστή σε laptop με i7 για πλάκα, το κομμάτι να συμπιέζεται σε 2 εβδομάδες, και καμιά φορά να κρασαρει και στην συμπίεση τους, θέλουμε κάτι που να μην μας τα κάνει αυτά, θέλουμε να λειτουργούνε 45-50 κανάλια ήχου στην πένα. (συγκατοικούσα με το παλικάρι, και έχω δει πως ζοριζόταν αρκετά με το θέμα της μουσικής στον υπολογιστή του.)

Με το δεύτερο PSU τι εννοείς? Πιο χαμηλή ποιότητα?

Με X99 σίγουρα θα έχεις πιο πολύ δύναμη αλλά και με αυτό που διάλεξες πάλι θα κάνεις την δουλειά σου υπεράνετα!

Δεν τίθεται θέμα δύναμης! Προς θεού δηλαδή!

Στην θέση σας θα κοιτούσα για τα Crazy Sundays του Eshop μπας και τσιμπούσα κάτι σε καλύτερη τιμή! :)

και εγώ αυτό πιστεύω, είναι κάλος ο 6700 για αυτά που ζητάμε, δεν θέλουμε το pc του kingpin, θέλουμε ένα δυνατό - στιβαρό σύστημα, που να μην λέει όχι σε ο,τι από αυτά που ζητάμε να κάνει. Ανα τακτά διαστήματα ρίχνω καμιά ματιά, παίζει πολύ Asrock εκεί πέρα, αν βρούμε κάτι καλό, το τσιμπάμε δεν λέμε όχι

SSD samsung pro 'η εστω evo που σου δίνει και 5 χρόνια εγγύηση, κρίμα να μην δώσεις εκεί βάση καθώς η ταχύτητα του pc σου κρίνεται στον SSD. Επ'ισης για MB ASUS 'η πιο ακριβό μοντέλο Asrock δίνουν 3 χρόνια εγγύηση και όχι 2 και υποστηρίζουν και καλύτερο χρονισμό στις μνήμες και γενικά προτιμώ, αν δεν φτάνουν τα λεφτά, να προτιμήσω καλύτερη μητρική και να παρω λίγο πιο αργό cpu. Τε΄λος δεν ξέρω αν συμφωνήσει και άλλος μαζί μου αλλα PSU τουλάχιστον 650, γιατί είσαι στο όριο και σε ενδεχόμενη αναβαθμιση θα ειναι κριμα να χρειάζεσαι και καινούριο τροφοδοτικό.Το xfx φοβερό και σε καλή τιμή. Επειδή ερχεται χειμώνας μπορείς το cooler να το πάρεις σε κανα 6μηνο ώστε τα λεφτά να πανε σε καλύτερο SSD, PSU και ισως MB

? σαμσουνγκ? μετά τα έργα που έχει κάνει δεν την εμπιστεύομαι, δύσκολα θα αγοράσω από το "μαγαζί" της. Συμφωνώ ότι μετράνε τα 5χρονια εγγύηση είναι μεγάλο + άλλα και πάλι. Υπάρχει και η Ιντελ και η Crucial, τις βρίσκω αξιόλογες για να αγοράσω έναν SSD.

Το πρόσεξα αυτό που λες με τα πιο ακριβά μοντέλα που δίνουν 3 αντί για 2 χρόνια εγγύησης, και αυτό θα συζητηθεί, μιας και τα λεφτά δεν είναι δικά μου, πρέπει να βρεθεί μια άκρη από την μεριά του φίλου μου και αν του αρέσει κάλως.

Εμ, ναι το είδαμε λίγο και αυτό με τα watt. Θα πω ότι η r7 370 είναι λουλουδάκι στον μπαχτσέ των 550watt, δεν πιστεύω να γίνει κάποια δυνατή αναβάθμιση στο μέλλον στο κομμάτι της κάρτας γραφικών, αν σκεφτούμε ότι παίζει παιχνίδια που για πλάκα παίζονται με κατώτερης κατηγορίας κάρτες γραφικών.

Θέλω λίγο να μείνουμε στον SSD.

με τον Hyper X που έχω ποσταρει πιο πάνω, είμαστε καλυμμένοι για αυτά που ζητάμε? έχουμε κάπου μείον?

Υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση, χωρίς να ξεφεύγουμε κατά πολύ?

Χρονισμούς εννοεί τα mhz @ChameZX όχι τα timings.

Καλύτερη μητρική με χειρότερο cpu δεν στέκει γιατί αμέσως πέφτεις κατηγορία.

Το 550ρι για μια κάρτα γραφικών είναι μια χαρά.

Αν μιλάς για τους skylake δεν έρχονται με ψήκτρα οπότε αναγκαστικά πρέπει να αγοράσει.

με τις μνήμες τι παίζεται παιδιά? είναι οκ να επιλέξεις 2666ΜΗζ σε μια μητρική που έχει υποστήριξη για 2133ΜΗζ (Πάντα για DDR4 μιλάμε)??? Θα χρειαστεί να γίνει κάποια αλλαγή χειροκίνητα από το BIOS ας πούμε?

Από μεριάς ψήκτρας είμαστε σούπερ μπόμπα, αν και λίγο ακριβούτσικη θα έλεγα, αν δούμε ότι έχουμε θέμα με τα λεφτά στο τέλος, έχουμε και εναλλακτικές :)

Edited by ChameZX
Link to comment
Share on other sites

Πρώτον μην ξανάσυγκρίνεις ποτέ επεξεργαστή laptop με σταθερό, είναι άτοπο και εντελώς άκυρο :)

Είναι λάθος να σκέφτεσαι έτσι, ένα κακό ssd έκανε η sammy με τον 840evo, αντίστοιχος του 850evo δεν υπάρχει, η kingston είναι αστεία στους ssd, η ocz είναι 10 φορές πιο αναξιόπιστη απ όλες, 3 ssd ocz πήρα και οι 3 χαλάσαν, η intel είναι η καλύτερη αλλά πολύ ακριβή!

Μνήμες θα σηκώσει παραπάνω άσχετα τι λέει ο κατασκευαστής της μητρικής. Psu δεν χρειάζεσαι παραπάνω..βάλε τα λεφτά για 6700k και asus z170-a και μνήμες gskill ripjaws 4 2666 και θα είναι κομπλέ για πολύ καιρό.

Link to comment
Share on other sites

Και 'γω υπέρ του 6700K είμαι στη περίπτωση της μουσικής, όμως όταν βάζεις την επεξεργασία video στη μέση αλλάζει το θέμα και ειδικά εφόσον το σύστημα προορίζεται για κάποιον επαγγελματία/μουσικό όπου το αποτέλεσμα θα είναι προσεγμένο με λεπτομέρεια κοκ.

Επειδή έχω δει πως λειτουργούν και τι κάνουν τα εκάστοτε plugins για τη παραγωγή θα σου πω ότι τη δουλειά μου τη κάνω εδώ και αρκετό καιρό με τον 4770K οπότε με μπόλικη μνήμη θα είσαι jet. Επίσης για τέτοια χρήση μην παραμελήσεις τον αποθηκευτικό χώρο, είναι πολύ κρίσιμο. Μιλάω για γρήγορο SSD φυσικά με αρκετό χώρο για εγκατάσταση βιβλιοθηκών, vst κλπ. :P

Link to comment
Share on other sites

Πρώτον μην ξανάσυγκρίνεις ποτέ επεξεργαστή laptop με σταθερό, είναι άτοπο και εντελώς άκυρο :)

Είναι λάθος να σκέφτεσαι έτσι, ένα κακό ssd έκανε η sammy με τον 840evo, αντίστοιχος του 850evo δεν υπάρχει, η kingston είναι αστεία στους ssd, η ocz είναι 10 φορές πιο αναξιόπιστη απ όλες, 3 ssd ocz πήρα και οι 3 χαλάσαν, η intel είναι η καλύτερη αλλά πολύ ακριβή!

Μνήμες θα σηκώσει παραπάνω άσχετα τι λέει ο κατασκευαστής της μητρικής. Psu δεν χρειάζεσαι παραπάνω..βάλε τα λεφτά για 6700k και asus z170-a και μνήμες gskill ripjaws 4 2666 και θα είναι κομπλέ για πολύ καιρό.

Σωστά είναι άτοπο τελείως το σκεπτικό της σύγκρισης.

Προτείνεις νικ δηλαδή έναν 850εβο? ξέρω γω μωρέ παιδιά? είχε παραγίνει το κακό με τους SSD που δεν μπορούσε να τους φέρει στα ίσια της η Samsung για αρκετό καιρό, ελπίζω να έχει ξεπεράσει τέτοιες επιπλοκές.

Ένας Intel στην ίδια χωρητικότητα με παρόμοιες ταχύτητες είναι στα +20?, τα βάζουμε αν μιλάμε για αξιοπιστία και εγγύηση στην αγορα!

Τι θα του δώσει ο 6700κ πάνω στο Α170-Α της Asus παραπάνω από τον 6700+Η170? είναι μια αγορά με έξτρα 90?, μήπως θα ήταν πιο συνετό να τα ακουμπήσουμε κάπου άλλου?

Δεν θα ασχοληθεί με το OC το ξαναγράφω σε περίπτωση που δεν το είπαμε..

Και 'γω υπέρ του 6700K είμαι στη περίπτωση της μουσικής, όμως όταν βάζεις την επεξεργασία video στη μέση αλλάζει το θέμα και ειδικά εφόσον το σύστημα προορίζεται για κάποιον επαγγελματία/μουσικό όπου το αποτέλεσμα θα είναι προσεγμένο με λεπτομέρεια κοκ.

Επειδή έχω δει πως λειτουργούν και τι κάνουν τα εκάστοτε plugins για τη παραγωγή θα σου πω ότι τη δουλειά μου τη κάνω εδώ και αρκετό καιρό με τον 4770K οπότε με μπόλικη μνήμη θα είσαι jet. Επίσης για τέτοια χρήση μην παραμελήσεις τον αποθηκευτικό χώρο, είναι πολύ κρίσιμο. Μιλάω για γρήγορο SSD φυσικά με αρκετό χώρο για εγκατάσταση βιβλιοθηκών, vst κλπ. :P

Καλά μην φανταστείς ότι θα παίζει όλη μέρα με τα βίντεο, άπλα τυχαίνει καμιά φορά να υπάρχει δουλειά που να χρειάζεται να πειράξεις δυο τρία πράγματα στο βίντεο, άλλα κατά κύριο λόγο τον ήχο του. θα έλεγα κατά 90%, έναντι τον 20 που μένουν για μια απλή επεξεργασία του βίντεο.

Για αυτό λέω, μήπως αν είναι να δώσουμε εξτρά λεφτά να πάνε στον SSD?

Θα ήταν καλή αγορά δυο SSD? ένας για το λογισμικό και τα τερτίπια του, και ο άλλος για την μουσική, τα προγράμματα, τα add-ons/plugins , πακέτα samples κτλ κτλ? Ας πούμε ένας στα 60gb και ένας 240gb + το 1TB για αποθήκευση.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα ο intel είναι πιο αξιόπιστος αλλά στα 20 ευρώ + βάζεις λίγα ακόμα και παίρνεις τον 850 evo 250gb!

Μήπως πρέπει να του μιλήσεις? Οι skylake πάνε για πλάκα 4.9 5ghz και θα του χρειαστεί αυτή η τσάμπα δύναμη όταν θα επεξεργάζεται αρχεία!

Link to comment
Share on other sites

Για πλάκα δε πάνε, το μόνο σίγουρο.^ :hehe:

Ο 60ρης για λειτουργικό μου φαίνεται λίγος για τον παρακάτω λόγο. Πολλά από τα προγράμματα θέλουν οπωσδήποτε να εγκατασταθούν στο κεντρικό drive και μιλάμε για πολλά GB άρα σε κάθε περίπτωση χρειάζεσαι πολύ χώρο στο boot drive. Υπάρχουν βιβλιοθήκες από plugins που μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο drive αργότερα, ή να το επιλέξεις κατά την εγκατάστασή τους, ενώ και τα project files μπορούν να πάνε άφοβα σε άλλο δίσκο.

Οπότε, κλίνουμε προς Skylake, μιας και ο η ασχολία με τα video θα είναι μικρή όπως λες. Ρώτα τον ναι. Μάθε τις απαιτήσεις του και τι ακριβώς "ψάχνει" από το νέο PC.

Link to comment
Share on other sites

Για πλάκα δε πάνε, το μόνο σίγουρο.^ :hehe:

Ο 60ρης για λειτουργικό μου φαίνεται λίγος για τον παρακάτω λόγο. Πολλά από τα προγράμματα θέλουν οπωσδήποτε να εγκατασταθούν στο κεντρικό drive και μιλάμε για πολλά GB άρα σε κάθε περίπτωση χρειάζεσαι πολύ χώρο στο boot drive. Υπάρχουν βιβλιοθήκες από plugins που μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο drive αργότερα, ή να το επιλέξεις κατά την εγκατάστασή τους, ενώ και τα project files μπορούν να πάνε άφοβα σε άλλο δίσκο.

Οπότε, κλίνουμε προς Skylake, μιας και ο η ασχολία με τα video θα είναι μικρή όπως λες. Ρώτα τον ναι. Μάθε τις απαιτήσεις του και τι ακριβώς "ψάχνει" από το νέο PC.

Γράφω περιληπτικά τι χρειαζόμαστε πιο πίσω όταν αναφέρω την σύνθεση Λουκα. ρίξε ένα βλέφαρο αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Ωραία θα δώσουμε τότε τα επιπλέον λεφτά στον αποθηκευτικό χωρώ. Το πρότεινα κι όλας , απλά μου είπε ο φίλος μου μήπως ξεφύγουμε στα λεφτά.

Μέχρι στιγμής είμαστε στα ~1080? πες 1100, άλλο ένα κατοστάρικο μπορούμε να το επενδύσουμε, συνετά σε πράγματα τελείως πρακτικά και αντικειμενικά.

@venisk νικ δεν είναι το ατού μας το να κλοκαρουμε τον 6700, το παιδί το θέλει για άλλο λόγο το pc. πιστεύω ότι θα πάνε άσκοπα τα λεφτά εκεί πέρα.

Του εξήγησα λίγο τι και πως με τον "Κ" και το ζ170, πως μπορεί κάποτε στο μέλλον να χρειαστεί το +1GHz, άλλα δεν τον είδα να ενθουσιάζεται κάπως χεχε

Edited by ChameZX
Link to comment
Share on other sites

Δλδ δεν ενθουσιάζεται στην ιδέα ότι θα πάρει ένα καθαρό +30% σε επεξεργαστική δύναμη? Μάλλον [MENTION=4902]ChameZX[/MENTION] Κώστα δεν του το εξήγησες και πολύ καλά.

Link to comment
Share on other sites

Δλδ δεν ενθουσιάζεται στην ιδέα ότι θα πάρει ένα καθαρό +30% σε επεξεργαστική δύναμη? Μάλλον @ChameZX Κώστα δεν του το εξήγησες και πολύ καλά.

Μπα φιλε, οσο ωραια και να του το παραουσιασα, παντα με αυτα τα λιγα που γνωριζω, και παντα με την λογικη το οτι θα το παει στα 4,5 δεν τον ειδα να του ιδρωσε το αυτι, πιο πολυ του αρεσε η φαση με τον SSD, οι καινουργιες DDR4 μνημες, και φυσικα ο σκυλος 6700.

Το βλεπει τελειως πρακτικα το ολο θεμα σου λεω, δεν τον ενδιαφερει ρε συ.

Η 370 δεν αξίζει στα 170?.Σε αυτό το budget καλύτερα κοίτα μια gtx950 https://www.skroutz.gr/s/7388178/Gigabyte-GeForce-GTX950-2GB-GV-N950WF2OC-2GD.html

Λες? δεν το είδα καν αυτό.

Υπάρχει κάποια αναμέτρηση σε αυτές τις δυο που σε κάνει να τείνεις προς "Πράσινη"? δείξε μας που γέρνει η ζυγαριά! :)

Link to comment
Share on other sites

Για τους samsung ssd πάντως απο γνωστούς δεν εχουν θέματα αλλα ολοι εχουν pro, και φυσικά πριν παρεις οτιδηποτε θα δεις τα review και θα κρινεις..οι intel σιγουρα top αλλα πιο ακριβοί. Αυτη την καινοτομια με την ψύκτρα,που πληρώνεις ενα μισθο σε cpu και στον δινουν σκέτο, να πω την αληθεια δεν το ήξερα..Οσο για τη ΜΒ πιστευω καλυτερα να πας σε πιο ακριβό μοντέλο λογω εγγυησης και αν σκεφτεσαι για O.C, ας πει και αλλος τη γνωμη του, πιστεύω καλυτερα και ενα τροφοδοτικό 650 για να εισαι σιγουρος οτι η τροφοδοσα θα ειναι σταθερή ό,τι και να βάλεις... Γιατί πλέον τα gpu τραβάνε πολύ ρεύμα. Πάντως για τον SSD, γνώμη μου, δώσε βαση γιατί εκεί θα γίνει η διαφορά στη ταχύτητα του συστήματος, δηλαδη θα αξιοποιήσεις στο μέγιστο ολά τα υπόλοιπα...

Link to comment
Share on other sites

@kavatzas2 μάλλον πρέπει να αρχίσεις το διάβασμα για τα psu..ένας επεξεργαστής με tdp 90w και μια κάρτα με 150-200 συνολικά το pc με το ζόρι θα τραβάει 350w οπότε σταμάτα να επιμένεις σε μεγαλύτερο psu :)

Link to comment
Share on other sites

μαζι σου! το ξέρω οτι θα δουλεύει μια χαρά, αλλά το σκεφτομαι οτι σε οποιαδηποτε αναβαθμιση να μην αλλαζει τροφοδοτικο... π.χ sli... επειδη βρηκε προσφορα μια 2η gpu... επισης επειδη οι γνώμες στα psu αμετρητες, τα 1050W που εχεις γιατί τα διάλεξες;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now