MetallicGR

Non-K Skylake Overclocking: Η Intel σπάει τη σιωπή της

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Non-K Skylake Overclocking: Η Intel σπάει τη σιωπή της]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel3.jpg[/NEWS_IMG] Η επίσημη απάντηση της Intel για το θέμα του υπερχρονισμού των non-K Skylake επεξεργαστών είναι λίγο πολύ αναμενόμενη.

Το PC World ήρθε σε επαφή με την Intel σχετικά με τον αποκλεισμό του overclocking κλειδωμένων aka non-K επεξεργαστών αρχιτεκτονικής Skylake μέσω αύξησης του BCLK, και η εταιρία αναφέρει τον κύριο λόγο για τον οποίο δεν θέλει οι χρήστες να αυξάνουν τις συχνότητες των επεξεργαστών της. Αρχικά, αναφέρει πως αρκετά συχνά, η Intel εκδίδει ενημερώσεις για τους επεξεργαστές της και οι συνεργάτες της τα ενσωματώνουν οικειοθελώς στο BIOS της για την επίτευξη των μέγιστων επιδόσεων.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο διακόπηκε η επιλογή αύξησης του BCLK από μερικούς κατασκευαστές είναι το γεγονός πως η Intel δεν προτείνει την αύξηση της συχνότητας σε επεξεργαστές που δεν έχουν σχεδιαστεί γι' αυτό τον σκοπό, ενώ δεν εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία τους πέρα από τις επίσημες δυνατότητες. Η αναμενόμενη απάντηση της Intel δε θα πρέπει να λαμβάνεται τοις μετρητοίς αφού τα "παλιότερα" BIOS υπάρχουν στο διαδίκτυο και είναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός τρόπος για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τις υψηλές επιδόσεις του κατά τα άλλα κλειδωμένου Skylake επεξεργαστή σας.

Link to comment
Share on other sites

Όσο η AMD δεν βγάζει κάτι ανταγωνιστικό για να πιέσει λιγάκι και απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις, τόσο και η Intel θα κάνει ότι θέλει αφού δεν απειλείται από κανέναν. :coffeetime:

Link to comment
Share on other sites

Κάτι μου λέει ότι σε λίγα χρόνια θα γυρίσουμε στις εποχές των Extreme εκδόσεων και θα βλέπουμε ξεκλείδωτο με το κιάλι.

δεν ειχα θεμα τοτε προσωπικα! Επι εποχες C2d & C2q ολοι ανεβαινανε με FSB :D

ωραίες εποχές......

μετα την πτωση της AMD, ειχαμε τα αποτελεσματα η μια πλατφορμα να γινει δυο, μια mainstream και μια high end (my as$$)

σε 775 μπορουσες να βαλεις απο το celeron των 30 ευρω μεχτι τον extreme των 1000

μετα εγινε 1156 και Χ58 , μετα 1155/1150 και 2011, μετα 1151 και 2011-3 και εχει ακομα ο θεος, το αρμεγμα δεν εχει τελειωμο :/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now