ΔημητρηςΜπιστιολης

Συμβουλες για να φτιαξουμε δικο μας Race Rig

Recommended Posts

Kαταρχας σε ενα race rig ειναι απαραιτητα μια τιμονιερα και εαν θελει καπιος και μπορει ενα shifter η ενα απο τα aftermarket χειροφρενα.

Η τιμονιερα κτλπ παρελκομενα της ειναι στο χερι και το ποσο βαθεια μπορει να το χωσει ενας στην τσεπη του και δεν θα σταθω σε αυτο αλλα στο γενικοτερο στησιμο του race rig..που στο εμποριο ξεκιναει απο τα 700 ευρω..το πιο απλο...ας παμε ομως απο την αρχη.

Το πρωτο πραγμα που θα πρεπει να αγορασουμε ειναι ενα καθισμα,μπορει ενας να παρει ενα καινουριο η ενα απο μια μαντρα με μεταχειρισμενα ανταλλακτικα οπως πχ εκανα εγω(20 ευρω το πηρα),η ακομα και μεταχειρισμενο καθισμα απο αγωνιστικο αυτοκινητο για μεγαλυτερο immersion που λεμε..

Σημαντικο ειναι το καθισμα να ειναι μαζι με της ραγες του ωστε να μπορουμε να το κανουμε μπρος/πισω ωστε να μας βολευει και να κλειδωνει στην θεση που το θελουμε..

Η κατασκευη μας πρεπει να ειναι απο ξυλο καλης ποιοτητας,μην δοκιμασετε τιποτα ξυλα απο παλλετες κλπ γιατι ειναι σιγουρο οτι καποια στιγμη θα σπασει και υπαρχει και μεγαλη πιθανοτητα τραυματισμου σας εαν ειστε επανω,και δεν κανω καθολου πλακα σε αυτο,επισης το rig πρεπει να ειναι σταθερο αλλα ευκολο στην μετακινηση για το εαν θελουμε πχ να σκουπισουμε η να βγαλουμε το tower κλπ..

Ενα αλλο παρα πολυ σημαντικο ειναι το οτι εαν τα πεταλια σας και το shifter κλπ ειναι φιξαρισμενα καπου η θα ειναι πανω στο rig οπωσδηποτε πριν τα βαλετε να παρετε μετρα για το που θα μπουνε αναλογα με το πως σας βολευει και μετα να προχωρησετε στην αναλογη τοποθετηση η κατασκευη που θα τα υποστηριζει,το ιδιο ισχυει και για το εαν θα βαλετε επανω το monitor σας κλπ..επισης να κοιταξετε το πως θα μπενετε και θα βγαινετε γιατι ειστε στο σπιτι σας και μπορει να χτυπησει ενα τηλ να πατε πχ στα γρηγορα στην τουαλετα και υπαρχει σοβαρος κινδυνος μπουρδοκλαματος,οσω αστειο και εαν ειναι ,ειναι πολυ σοβαρο γιατι συμβαινει.

Πριν πω το κοστολογιο θα προτεινα να μην προβειτε σε αγορα χειροφρενου απο καποια εταιρεια,τα οποια ειναι πανακριβα αλλα να κανετε αυτο που εκανα και εγω,παρτε εναν μεταχειρισμενο shifter apo g25,g27 εαν δεν εχετε ειδη και εναν usb ανταπτορα απο την σειλδα του leobodnar.

Εμενα ολο το εγχειρημα εκτος απο την τιμονιερα και το shifter μου κοστισε 120 ευρω,σιγουρα μεγαλη διαφορα απο τα 800+ ευρω που θα εκανε εαν τα αγοραζα,εκτος και απο οτι ειναι και η χαρα οτι ειναι "δικο" σας..καλους αγωνες

11899849_1545851199023227_6703600871894413107_n.jpg

11899849_1545851199023227_67036008718944

Link to comment
Share on other sites

Ωραίος! :T:

Αυτό το ξύλο στα δεξιά της καρέκλας που μοιάζει με μύλο για πιπέρι είναι το χειρόφερνο?

Από τι είναι αυτό?

Ναι..θα βαλω στην θεση του ενα χερουλι απο ποδηλατο η απο μηχανακι

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now