kabatzas2

Οθόνη - Κάρτα γραφικών

Recommended Posts

Καλησπέρα,

θέλω μια οθόνη για πολύωρη χρήση σε κείμενο (κωδικας προγραμματων) και με καλή απόδοση χρωμάτων (γιατι πρεπει να έχουμε ωραία χρώματα στη ζωή μας...! :friendly_wink: ). Games θα παίξω ελαφρια, τύπου HON (σαν το LOL) και κανενα rally αλλα πιο παλιο... Και βλέπω και ταινιες αρκετες... Εχω δει μεγάλη συμπάθεια στις Dell και η αλήθεια ειναι οτι από design+ποιότητα+τιμή είναι καλό vfm. Επίσης θα χρειαστώ και GPU γιατι η 8800GTS θα με μουντώσει αν παω σε 1080! Οθόνη 300-350 θεωρώ παίρνω κάτι καλό που θα μου μεινει και gpu σκέφτομαι 200-230 που θα την κρατήσω σιγουρα 5 χρονάκια αν δεν με αφησει αυτή. Οι σκέψεις μου τώρα:

ΟΘΟΝΗ

Dell UltraSharp U2415

Dell UltraSharp U2515H

Η βάση και οι usb3 θύρες ειναι κατι που γουσταρα πολύ όταν τα είδα από κοντά. Τωρα σκεφτόμουν μηπως η 2515 εχει πολύ μεγάλη ανάλυση αλλά ισως ειναι καλή επενδυση, αφου οθονη δεν αλλαζω καθε χρόνο και ειδα οτι εχει λιγο παραπανω φωτεινότητα απο την 2415. Η απόκριση θεωρητικά είναι μεγάλη, πρακτικά ομως θα δω κατι ασχημο στην χρήση?

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ

R9 380 4G κοιτάζω, δεδομένο οτι εχω amd συστημα και επειδη δεν ειμαι gamer πλεον. Διαβαζω να λενε ολοι οτι εχουν τα καλυτερα χρώματα και εχουν βελτιωθεί και οι driver πλεον. Ειμαι μεταξύ των 2:

Sapphire Radeon R9 380 4GB with Back Plate

MSI Radeon R9 380 4GB Gaming

Ολοι λενε η sapphire ειναι η καλύτερη αλλά 2 χρόνια εγγύηση, ενώ η MSI εχει και αυτή back plate,3 χρόνια εγγύηση και λιγο κοκκινο "καγκουρόχρωμα" για να μην πηγαίνει χαμενο το τζαμι του pc. Σε αυτό θα ηθελα γνώμες. Είναι και η Nitro αλλα νομιζω δεν υπάρχει λογος.

*ο fx6100 που εχω σιγουρα ειναι αδυναμος, αλλα νομιζω επειδη απαιτησεις σε παιχνιδια δεν εχω πολλές δεν θα έχω πρόβλημα. Σιγουρα θα μπορούσα να παω σε κατι πιο οικονομικό αλλά αφου ξερω θα την κρατησω, στη χειροτερη το cpu αναβαθμιζεται ευκολα και οικονομικά..

Edited by kabatzas2
Link to comment
Share on other sites

Αν με ρωτούσες πριν 2 χρόνια θα σου έλεγα ότι θα είσαι τρελός αν πάρεις 1440p 25", τώρα όμως που έχω τεράστια ανάλυση στο pc μου και πέρασα από 1440p 27|" και από 1600p 30" σου λέω πάρε την με κλειστά τα μάτια :) Δεν υπάρχει καλύτερη οθόνη στην κατηγορία της! Η άπλα που σου προσφέρει η ανάλυση είναι απόλαυση!

Για την κάρτα γραφικών θα έλεγα να πάρεις την msi, είναι πανέμορφη...

Εφόσον δεν έχεις σοβαρές ανάγκες σε γραφικά λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά όπως λες μπορείς να αναβαθμίσεις cpu αργότερα.

Link to comment
Share on other sites

Η κάρτα γραφικών νομίζω έκλεισε για msi.. Tώρα monitor, πραγματικά θέλω κάτι καλό, αλλα επειδή δεν μπορώ να ξεφύγω σε λεφτά, μέχρι 24 " - 25 " έχω δυνατότητα απ'ότι βλέπω. Για την ανάλυση δυστυχώς, μόνο το U2515H εχω δει σε μαγαζι, αλλα σε game και ηταν οντως ομορφο. Θα θελα ομως να τα δω για κειμενο κτλπ.. Δυστυχως δεν εχω βρει μαγαζι να τα εχει και τα 2 και να τα τεσταρω οπως θελω... Το backlight bleeding το εψαξα τώρα που το ανέφερες και σε ξενα review δεν το ειχα προσεξει μονο τωρα που εψαξα συγκεκριμενα γι'αυτο... Είναι τυχερό λοιπόν? Υπάρχει άλλη πρόταση?

Edited by kabatzas2
Link to comment
Share on other sites

Και μολις την παρεις θα πεις τι δεν επαιρνα την 27αρα

Και αν πάρει την 27άρα θα πει τι δεν έπαιρνα 32"....μ αρέσει η λογική σου ρε :hehe:

Είναι τυχερό λοιπόν? Υπάρχει άλλη πρόταση?

Πολύ δύσκολο να βρεις μεγάλο monitor χωρίς lb το θετικό είναι ότι η 25" δεν είναι μεγάλο μόνιτορ :)

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολα θα βρεις IPS πάνελ χωρίς backlightbleeding. Όλες έχουν το βασικό και άλλες έχουν αρκετό. Οι Dell είναι οθόνες με πολύ καλό aftersale support αν κάτι γίνει μιλάς με αντιπροσωπεία και θα σου κάνουν αντικατάσταση. Όσο για τη κάρτα τα reviews λένε πως είναι καλύτερη υλοποίηση της Sapphire αλλά και η MSI δεν είναι κακή.

Link to comment
Share on other sites

Έχω την 290X MSI Gaming, που απ' ότι βλέπω το σύστημα ψύξης δεν αλλάζει. Κομπλεδιά είναι :T:

Τώρα για τις θερμοκρασίες δεν έχω παρακολουθήσει τι γίνεται με τις 390, πάντως με την 290Χ βλέπω κάτι 90άρες καμιά φορά μετά από ζόρικο gaming :D

Link to comment
Share on other sites

Το μονο που με προβληματιζει στη sapphire ειναι το ψηλό clock και οτι σε ελαχιστες περιπτώσεις βλέπω 3 χρονια εγγύηση. Η MSI παντου 3 χρονια... Επειδή ξέρω οτι αυτη η αναβάθμιση θα καλύψει τις αναγκες μου για GPU, μια 4ετια-5ετια ανετα, η MSI με πιο συντηρητικό clock υποθέτω ειναι πιο πιθανό να κρατησει παραπάνω... Μπορεί να το βλέπω λαθος, αλλα νομιζω εχει καποια λογική αυτό που λέω... Σιγουρα η msi ειναι και πιο ομορφη...

Link to comment
Share on other sites

Από θέμα ομορφιάς έχεις ένα δίκαιο αλλά δε νομίζω ότι είναι βασικό κριτήριο αυτό. Δε θα το κοίταζα από αυτό. Καλές είναι και οι XFX και αυτές όμως έχουν 2, έτσι όπως το θέτεις καλύτερα η MSI.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν η καρτα γραφικών ηρθε εδώ και κατι μέρες και οι πρωτες εντυπώσεις ηταν οι εξής, πανέμορφη, αθόρυβη και το μονο που ειναι λιγο πονοκεφαλος ακομα ειναι το λογισμικό της. Εχει πολλά "καλούδια" αλλα θελουν ξεκαθαρισμα γιατί δεν τα χρειάζομαι όλα... Σήμερα ήρθε και το monitor. Ενα εχω να πώ. Απλά καταπληκτικό. Εχω πάθει πλάκα. Ειναι μεγάλη υποθεση να παιρνεις κατι και να χαιρεσαι και την παραμικρή λεπτομέρεια και η DELL κανει καλη δουλειά... Αν είχα πάρει με 1080 ανάλυση θα το είχα μετανοιώσει σίγουρα.Εβαλα λιγο μεγαλυτερη γραμματοσειρά για να το συνηθισω, αλλα πλεον ο χώρος που σου δινει αυτη η ανάλυση ειναι πολυτιμος οταν εργαζεσαι με πολλά παράθυρα. Καλη επένδυση πιστευω, τη συστήνω ανεπιφυλακτα και σε μια εβδομαδα που θα την εχω δουλέψει θα πω και ποσο ξεκουραστη ειναι για τα μάτια...

ΥΓ: Η διαφορά στα χρώματα με την παλιά οθονη ειναι το λιγότερο εντυπωσιακή...

Link to comment
Share on other sites

Μεγειά!!

.Εβαλα λιγο μεγαλυτερη γραμματοσειρά για να το συνηθισω,

Καλύτερα βάλε το default δεν είναι και τόσο μικρά τα γράμματα, αν δεν μπορείς να διαβάσεις καμιά σελίδα στο internet πάτα ctrl - +

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ...! Ακομα πειραματίζομαι...αλλα στη χρήση θα δείξει τι βολεύει και σημερα το βράδυ που εχω να κανω δουλειά θα ειναι το μεγάλο τεστ... Επίσης, αυτό που προσεξα ειναι οτι με τις 2 οθονες η GPU ειναι πλεον στους 59 σε idle, ανέβηκε... και οταν επαιξα game, με 2K η αναλυση, πηγε μεχρι 61, ενώ περίμενα να πάει παραπάνω...

Edited by kabatzas2
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρει κανείς το VSR ??? Δεν χρειάζεται να πάρεις 2560x1440 Monitor πλέον, σε ένα 1080p ενεργοποιείς το VSR μέσα από το Crimson και έχεις 2560x1440 και στο Desktop αν θέλεις και σε Games.

Link to comment
Share on other sites

Το δοκιμασα στην παλιά οθόνη δεν συγκρίνεται... Καλό αποτέλεσμα, αλλά όχι τέλειο. και προσωπικά, τα ημιμετρα μου φέρνουν μιζέρια. Να ξαναπώ πάντως, οθονάρα!! :chuncky:

Link to comment
Share on other sites

Το δοκιμασα στην παλιά οθόνη δεν συγκρίνεται... Καλό αποτέλεσμα, αλλά όχι τέλειο. και προσωπικά, τα ημιμετρα μου φέρνουν μιζέρια. Να ξαναπώ πάντως, οθονάρα!! :chuncky:

H R9 380 σου παιζει ανετα πολλους τιτλους σε 1440p μέσω Virtual Super Resolution που αποδεδειγμενα εχει την καλυτερη ποιοτητα στα γραφικα σε σχεση με τις υποδυεεστερες τεχνολογιες της Nvidia, δοκιμασε το. Εκανες καλη αγορα με την R9 380 (Tonga), ειναι καλη gpu και θα σε κρατησει καιρο, ειδικα στο DX12.

Catalyst Omega im Test (Seite 5) - ComputerBase

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now