MetallicGR

Πληροφορίες για έναν τετραπύρηνο AMD Zen επεξεργαστή

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Πληροφορίες για έναν τετραπύρηνο AMD Zen επεξεργαστή ]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd2.jpg[/NEWS_IMG] Η AMD ίσως έχει στα σχέδιά της τη κυκλοφορία ενός τετραπύρηνου επεξεργαστή Zen αρχιτεκτονικής με τέσσερις πυρήνες επεξεργασίας.

Η εταιρία αναφέρει την εν λόγω μονάδα ως CPU-Complex (CCX). Κάθε CCX αποτελείται από τέσσερις ανεξάρτητους πυρήνες επεξεργασίας και σε αντίθεση με τους Bulldozer, κάθε πυρήνας Zen δεν μοιράζεται στοιχεία με άλλους του ίδιου chip, κρατώντας αποκλειστική μνήμη L2 μεγέθους 512KB και 8 MB L3 cache η οποία είναι κοινόχρηστη. Στην ουσία ένας οκταπύρηνος AMD Zen για το AM4 socket θα περιλαμβάνει δύο τέτοιες μονάδες φτάνοντας τα 16 threads συνολικά, ενώ κάθε μονάδα θα δίνει από έναν dual channel ελεγκτή για μνήμες DDR4. Παράλληλα θα ενσωματώνει και το chipset μαζί με τις γραμμές PCI-e.

Η τετραπύρηνη εκδοχή του συγκεκριμένου, ενδέχεται να περάσει στην πλατφόρμα των APU της Zen αρχιτεκτονικής, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνει η εν λόγω πληροφορία.

[img_alt=Πληροφορίες για έναν τετραπύρηνο AMD Zen επεξεργαστή ]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums570-picture68725.png[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η τιμολόγηση,προκειμένου να είναι αναταγωνιστικοί.Δηλαδή να μην ξεπερνάνε την τιμή των ι7.Δηλαδή να είναι ανάμεσα σε ι5-ι7.

Link to comment
Share on other sites

Από το διάγραμμα καταλαβαίνω ότι απλά οι επεξεργαστές θα έχουν πακετάκια των 4 πυρήνων ,δεν νομίζω να αναφέρεται σε 4πυρινο επεξεργαστή. Τετραπύρηνος μπορεί να υπάρχει όμως δεν έχει καμία σχέση αυτή η διαφάνεια με αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now