Fladramon

Ελ και ξένα μαγαζια - Σκληρό δίσκο από το εξωτερικό

Recommended Posts

Παράγγειλα έναν σκληρό δίσκο με 4 ΤΒ από ελληνικό πολύ γνωστό κατάστημα στα 138 ευρώ

και κοιτάω τον ίδιο από αμαζον Αμερικής με 103.8 ευρώ, ίδια εγγύηση, καινούργιο όχι μτχ

Θα λέγατε κάμποσες μέρες παραπάνω να ρθει από αμέρικα.  Όχι πως από το ελληνικό κατάστημα τον έχω δει ακόμη ύστερα από 5 μέρες και λέω μέσα μου μπας και τα ψωνίζουν και εκείνοι από αμαζον και κρατάνε τα 30 ευρω διαφορά, αλλά δε παίζει, λογικά ψωνίζουν σαν επιχείρηση οπότε για  να χει κέρδος το αμαζον 30 ευρώ σημαίνει ότι το ελληνικό βγάζει από τον Έλληνα 30+ ευρώ από έκαστο σκληρό δίσκο κάτι που είναι υπερ-κέρδος και ξεφτίλα κατά τη γνώμη μου.

 

Είμαι σίγουρος ότι θα πείτε ότι αν χαλάσει άντε να τον στείλω στην seagate. Οι αμερικανοί έχουν εκεί το αμαζον, ή οι γερμανοί ή οι άγγλοι και αν τους χαλάσει το πάνε στο μαγαζί κοντά τους και έχουν και -30 ευρω καλύτερες τιμές και μεγαλύτερους μισθούς. Εμάς γιατί τα ελληνικά καταστήματα να μας χτυπάνε τόσο; Δεν αναφέρω τα capital control

 

Τι λέτε εσείς;

Edited by Fladramon
Link to comment
Share on other sites

Γιατί προμηθευόμαστε πολλές φορές από 3ο χέρι που σημαίνει έξτρα καπέλο, γιατί είναι προϊόντα τα οποία εισάγονται στην Ελλάδα και δεν είναι η κατασεκυάστρια εταιρεία εδώ με αποτέλεσμα να υπάρχει μια αύξηση στο κόστος. Τα CC πλέον απλά εμποδίζουν τα καταστήματα να μπορούν να φέρουν ποσότητες γιατί πρέπει να προπληρώσουν τα εμπορεύματα που θέλουν για να πάρουν. Οι μικροδιαφορές που υπάρχουν στις τιμές των προϊόντων στην Ελληνική αγορά νομίζω πως απλά έχει να κάνει με το τι κέρδος θέλει η κάθε επιχείρηση και φυσικά με το όνομα της επιχείρησης που στο πουλάει. Πχ αν αγοράσεις κάτι από το Πλαίσιο θα είναι πιο ακριβό από ένα σκρουτζομάγαζο αλλά θεωριτικά αν πάθει κάτι θα το επιστρέψεις σε αυτούς και λόγω της καλής συνεργασίας τους με τους προμηθευτές τους θα πάρεις κάποιο άλλο χωρίς να μπλέξεις, όπως θα μπορούσε να συμβεί σε ένα μικρό κατάστημα. Όλα αυτά πρόσθεσε τα μέσα στις τιμές. Είναι και ένα πολύ μικρό ποσοστό αισχοκέρδιας, αλλά πιστεύω αυτοί είναι πολύ λίγοι.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά αίτια από αυτά που βλέπω είναι η φορολογία και η δύναμη αγοράς, δεν γίνεται κανένα μαγαζί στην ελλάδα να πάρει όσους παίρνει σε μια παραγγελία το amazon.....οι κατασκευαστές hdd έχουν rma οπότε δεν σε ενδιαφέρει ποιος σου το πουλάει, αν πάθει κάτι το στέλνεις πίσω εσύ και γλυτώνεις πολύ χρόνο.

@La_MoRt Πάνε οι εποχές που γύρίζαμε με χαλασμένη κάρτα στο Πλαίσιο και μας δίναν καινούρια χωρίς καν να την κοιτάξουν :hehe:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Γιατί απο amazon Αμερικής είσαι σίγουρος οτι δεν θα περάσει τελωνείο? (ρωτάω εν ξέρω)

Αν περνάει την έκατσες....αν δεν περνάει...

..το 30αρι που βλέπεις εδώ σίγουρα δεν πάει όλο στην τσέπη του κάθε κερδοσκόπου καταστηματάρχη.

Ένα παράδειγμα θα σου φέρω να καταλάβεις, το καινούργιο Yamaha r1 πωλείται στην Ιαπωνία που κατασκευάζεται 11.000€ , εδώ έρχεται 17.500€ λόγω μεταφορικών, δασμών ταξινόμησης και εκτελωνισμού,  φπα και πάει λέγοντας, στην Γερμανία περί τα 16.500€ και στην Δανία πωλείται στα 24.000€, μάντεψε  πόσο πωλείται στην Αμερική...... το ίδιο όσο και στην Ιαπωνία, OMG!!!.(Χονδρικά είναι οι τιμές. )

Ο Αμερικάνος είναι γάτα γιατί η χώρα του έχει κάνει συμφωνίες με την Ιαπωνία πχ και δεν πληρώνει υπερατλαντικά μεταφορικά δεν έχει δασμούς φόρους και τελωνεία. Εσύ επειδή οι δικοί μας εδώ δεν μπορούν να κάνουν συμφωνία ούτε με τον Κουτσούμπα και τον Λεβέντη θα πληρώνεις ακόμα και την εκκένωση των βόθρων του container ship μαζί και το κ@λόχαρτο που χρησιμοποίησαν οι Ναύτες στο ταξίδι . :hehe:

Άμα βάλεις και τη φορολογία που ισχύει στην χώρα μας για τις επιχειρήσεις σε σχέση με άλλες(φορολογία απο το πρώτο €), τα λειτουργικά έξοδα κάθε επιχείρησης όπως και τις ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία για τους υπαλλήλους, μαζί και την μικρή αγοραστική δυναμική της χώρας μας όπως προαναφέρθηκε,  πίστεψέ με στο τέλος η τιμή δεν φαντάζει και τόσο παράλογη.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now