platstan

GTA IV SYSTEM REQUIREMENTS !!

Recommended Posts

SYSTEM REQUIREMENTS

Minimum Hardware Requirements:

Processor: Intel Core 2 Duo 1.8Ghz, AMD Athlon X2 64 2.4Ghz

Memory: 1.5GB

Free Hard Drive Space: 16GB

Video Card: 256MB NVidia 7900 / 256MB ATI X1900

DirectX 9 compatible Stereo Sound Card

Keyboard

Mouse

Recommended Hardware Requirements:

Processor: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz, AMD Phenom X3 2.1Ghz

Memory: 2GB (Windows XP) 2.5GB (Windows Vista)

Free Hard Drive Space: 18GB

Video Card: 512MB NVIDIA 8600 / 512MB ATI 3870

DirectX 9 compatible Surround Sound Card

Keyboard

Mouse

το συστημα μου απαρτιζεται απο intel core2duo e6300 1,86ghz(τον εχωπαει 2,1.δεν μπορω αλλο με την μοτηερβοαρδ που εχω)

m/b: p5vd2-mx.

ram 1gb 533 mhz

vga:sapphire ati 4870 512 mb(το μονο ικανοποιτικο και καινουργιο)

ειμαι σε περιοδο αναβαθμισεις αλλα θελω να περιμενω μεχρι το καλοκαιρι,

αν βαλω 4 gb στα 533 ram απο 1 gb που εχω τωρα θα εχω βελτιωσει gameplay η απεικονιση στο game ειναι πολυ ωραια αλλα κολαει μετα απο κανα 30λεπτο παιχνιδιου και επισης εχει slowdown η θελει και δυνατο επεξεργαστη τετραπυρηνο και πανω??? οποιος εχει αναλογη εμεπιρια η ξερει κατι ας βοηθησει θελω να το παιξω αυτο το game αλλα δεν ειμαι να δινω 400 ευρω αυτη τι στγμη...

Link to comment
Share on other sites

1) Καλως ηρθες :D

2) Γιατί δεν μπορείς να ανεβάσεις πάνω από 2.1 τον επεξεργαστή? Δε δίνει ρεύμα η μητρική, είναι ασταθής? Νομίζω πως γύρω στα 3.0 GHz σχεδόν όλες οι μητρικές, όσο value κι αν ήταν, μπορούσαν να πάνε..

3) Σίγουρα θα σε βοηθήσει η εξτρά μνήμη. Μην πάρεις 533 όμως, οι τιμές στις 800άρες έχουν εξευτελιστεί. Πάρε 2x2 GB στα 800, κάπου στα 20-30? είναι. Μη με ρωτήσεις αν θα παίζουν στη μητρική σου, και 1200άρες αν θες της βάζεις :D

4) To GTA4 σίγουρα παίρνει αρκετά τα "πάνω" του με έναν 4πύρηνο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα παίζει σε ένα 2πύρηνο με μια καλή GPU. Κάνε μου μια χάρη - πες μου τι οθόνη έχεις, σε τι ανάλυση θα παίζεις?

Link to comment
Share on other sites

για να κανεις φτηνα και καλα την δουλεια σου παρε μια asus p5k με καμια 40 ευρω και κλοκαρε τον επεξεργαστη σου στα 3+ Ghz παρε μνημες οπως ειπε και ο προλαλησαντας και αν παιζεις σε αναλυση πανω απο 1280χ1024 τοτε προτιμησε μια καρτα γραφικων με 1Gb μνημη πχ 4850 1Gb ωστε να μπορεις να βαλεις στο μαξ τα settings. Απο εκει και περα ελπιζω να εχεις καλο τροφοδοτικο ηδη γιατι με την νεα καρτα γραφικων μπορει να εισαι ασταθεις αν αυτο που εχεις φτασει στα ορια του μετα τις αλλαγες.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον η οθονη μου ειναι μια nec v721 crt και παιζω σε 1280Χ1024. σε 10 μερες θα εχω καινουργια οθωνη μαλλον αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169524 οσο για την mobo Μου το μονο που μου αφηνει να ανεβασω ειναι το clock του συστηματος με αποτελεσμα αναλογα με τους πολλαπλασιαστες να γινετεαι και το αναλογο o/c se ram cpu μεσω FSB. τασεις δεν εχει να πειραξω.(αν μπορουσα να κανω ενα αξιολογο o/c(και σε μνημες) θα ειχα σιγουρα καλυτερα αποτελεσματα) το να παρω μνημες στα 800 δεν το βρισκω εξυπνω καθως αυτη τη συχνοτητα δεν προκειται να τη φτασω ποτε με αυτη τη m/b.. παντος την gpu την βρισκω αρκετα δυνατη σε σχεση με το υπολοιπο συστημα οπως ειπα τα γραφικα φαινωνται πολυ ωραια απλα κολαει σε πολλα γραφικα το οποιο μαλον φταιειη μνημη και οχι η gpu το τροφοδοτικο μου ειναι ενα chiftec 650W.

Link to comment
Share on other sites

Τα κολλήματα όντως μπορεί να είναι από τη λίγη μνήμη, γιατί θα κάνει swap στο δίσκο εκείνη την ώρα - μπορεί όμως και να μην είναι και απλά να μη φτάνει το CPU επειδή είναι "χαμηλά".

το να παρω μνημες στα 800 δεν το βρισκω εξυπνω καθως αυτη τη συχνοτητα δεν προκειται να τη φτασω ποτε με αυτη τη m/b..

Ρε συ, ειλικρινά, θα πας να δώσεις λεφτά για πεταμένες μνήμες στα 533? Σου λέω, με κάτω από 30? (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1206761&HYMNIMIMEGETHOS=2GB&category=69977727&catalog=20) παίρνεις γαμάτες 800άρες 2x2GB. Τι δε βρίσκεις έξυπνο?

Αντιθέτως, θα είναι ανοησία να πας να πάρεις 533 ;) Πάρε τις 800άρες, έστω κι αν τρέχουν στα 533, κάποια στιγμή που θα αλλάξεις μητρική (όπως σου πρότειναν, είναι καλή λύση να πάρεις μια φτηνή με κανα 40άρι), οι 533 που θα έχεις θα είναι για πέταμα.

Εκτός τι να σου πω, αν τις βρήκες τις 533 τζάμπα....

Link to comment
Share on other sites

εγκρινω και εγω αυτα που λεγονται παραπανω για τις μνημες μια και η διαφορα σε χρηματα απο 533 μεχρι 800 ειναι αμελητεα ενω σαφως με αλλαγη μητρικης θα εκτιμισεις τις δυνατοτηες υπερχρονισμου που θα σου δωσουν οι 800αρες. Επειδη τωρα καταλαβα οτι την εχεις την 4870 512 αστην μην την αλλαζεις απλα στα 1680χ1050 δεν θα εχεις την δυνατοτητα να μαξαρεις τα σεταρισματα γιατι οπως θα εχεις παρατηρησει αν ξεπερασεις την μνημη της καρτας γραφικων το παιχνιδι χανει textures και πολλες φορες crasharei. To τροφοδοτικο σου ειναι καλο για το συστημα σου οποτε δεν θα εχεις προβλημα πιστευω με μια αλλη μητρικη να ανεβασεις τον επεξεργαστη στα ορια του. Η μητρικη που εχεις ομως δεν ειναι οτι καλυτερο και προτεινω να αλλαχτει.

Link to comment
Share on other sites

το κολημα μου για της μνημες ειναι οτι η mobo Μου δεν δεχεται πανω απο 533 mhz .

τελικα θα παρω καινουργια mobo που να υποστιριζει πανω απο 800 mhz bandwidth ram. εχει να προτινει κανεις τιποτα? να μπορω να κανω και o/c φυσικα ετσι?? για core2duo socket lg775

Link to comment
Share on other sites

Τι σου είπα πριν? :D Μην μου πεις ότι δεν τις δέχεται ;)

Όλες οι μητρικές, ασχέτως του τι λένε στα specs, δέχονται τις μνήμες. Μπορείς π.χ. σε DDR3 μητρική που λέει ότι παίρνει μέχρι 1333, να βάλεις απάνω 2000αρες μνήμες. Απλά μερικές, επειδή το SPD των μνημών δεν είναι σωστό, κολλάνε στις ρυθμίσεις που έβαλαν οι κατασκευαστές. Δεν είναι της μητρικής το πρόβλημα, είναι των μνημών.

Κάνε το εξής απλό. Πάρε τις 800άρες. Δοκίμασέ τες. Αν παίζουν, κράτα τες. Αν όχι, επέστρεψέ τες - απλό :)

Edited by JC_Denton
Link to comment
Share on other sites

φιλε μου δεν σου ειπα οτι Mobo δεν δεχεται μεγαλυτερες μημες αλλα θα τις ριξει αμεσως στη μεγαλυτερη τιμη bandwidth που υποστιριζει ελπιζω να με καταλαβες τωρα!!:call:.. αρα μαπα το καρπουζι

anyway θα αγορασω μαλον και καμια mobo οπως ειπα παραπανω αλλα πρεπει να το ψαξω ωστε να βρω μια mobo που να παιρενει o/c!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now