Pastelidis.n.s.

GT300 ο νέος πυρήνας της NVIDIA !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed608353.jpg[/WRAPLEFT]Ένα πραγματικό τέρασ φαίνεται να γεννιέται στην NVIDIA. O επόμενος μεγάλος πυρήνας της NVIDIA μοιάζει με ένα τεράστιο βήμα πρωτοπορίας, ένα δημιούργημα το οποίο μπαίνει στην πρώτη θέση μπροστά από όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα στην κατηγορία των πύρήνων για κάρτες γραφικών. Ο νέος πυρήνας θα έχει την ονομασία GT300 και θα είναι το επόμενο τεχνολογικό δημιούργημα της NVIDIA μετά τον G200 τον οποίο τον βρήκαμε στις GTX 295. Eίναι ήδη γνωστό ότι ο νέος πυρήνας της NVIDIA θα χρησιμοποιεί νέο MIMD μηχανισμό (multiple instructions multiple data) ο οποίος θα αξιοποιείται στην μέθοδο parallel computing.

O νέος πυρήνας δεν θα είναι εφοδιασμένος με 384 αλλά με 512 shader processors. Κοιτώντας τους αριθμούς των μέχρι πρότεινως shader processors παρατηρούμε ότι τα shader processors του νέου GT 300 θα είναι κατά 112,5% περισσότερα από αυτά του GT200 o οποίος διέθετε 240.

Ο αριθμός των shader processors όπως βλέπεται έχει αυξηθεί κατά πολύ, κάτι που μας προιδεάζει και άκρως υψηλές επιδόσεις.

Συνεχίζοντας να σας αναφέρουμε ότι η NVIDIA αύξησε το νούμερο των Shader Processors ανά cluster, από 24 που την τρέχουσα αρχιτεκτονική που χρησιμοποιείται, σε 32. Έτσι το σύνολο των clusters πλέον ανέρχεται σε 512 ! (16 x 32 = 512) και επίσης 8 texture memory units (TMUs) ανά cluster, δηλαδή σύνολο 128. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι την μεγάλη διαφορά την κάνουν τα shader processors δίνοντας στον νέο πυρήνα μεγάλο προβάδισμα έναντι άλλων. Επιπρόσθετα θα είναι συβατή με DirectX 11 και θα είναι λιθογραφικής μεθόδου 40nm. Τα στοιχεία είναι ήδη αρκετά αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς. Ο νέος πυρήνας αναμένεται το Q4 του 2009

Edited by Pastelidis.n.s.
Link to comment
Share on other sites

Bill ξέρω 'γω, και το techpowerup αναξιόπιστο ?

Το techpowerup όπως και όλα τα sites που βάζουνε news, τα νέα είτε τα παίρνουνε από άλλα site ( το πιο συνηθισμένο ) είτε για κάποια λίγα τα μαθαίνουνε οι ίδιοι από πηγές τους ( αναξιόπιστες ή αξιόπιστες ).

Η συγκεκριμένη πληροφορία ( η οποία είναι λάθος αν το θέλετε εντελώς confirmed ) προέρχεται από την νέα απόπειρα μ***κίας του Theo Valich... του πρώην ζώου του TheInquirer... από το brightsideofcrapnews.com του Theo Valich πήρε την είδηση το techpowerup.

Link to comment
Share on other sites

Ηehe, όντως το brightsideofnews είναι απ'τα καλά :hehe:

Απλά από όσο έχω δει μέχρι τώρα σε αρκετά από τα νέα του techpowerup, είναι πολύ αξιόπιστα ;) Για αυτό και μίλησα ίσως έτσι, λίγο περίεργα ... :)

Link to comment
Share on other sites

Ε ναι για να μην αναγκαζοταν να χρησιμοποιει αυτο το τερατακι καμια δεκαρια 8pin βισματα τροφοδοσιας δε θα αρκουσαν τα 40nm, υπο"μοριακες" υλοποιησεις θα χρειαζοντουσαν :P

Link to comment
Share on other sites

Καλά ο Valich είχε γίνει διάσημος σε εμάς διότι σε άρθρο του για hardware προωθούσε τις μαμακίες των Σκοπίων.

Από εκεί και πέρα όμως δεν θα μου έκανε εντύπωση αν το GT300 ήταν όντως ένα εντυπωσιακό chip και λόγο Larrabbe και λόγο ανταγωνισμού από την AMD.

Link to comment
Share on other sites

Εντυπωσιακό θα είναι, και της nVIDIA και της AMD... αλλά... μιλάμε για Νοέμβρη ( nVIDIA ) και Ιανουάρη/Φεβρουάρη για AMD.

Το παιχνίδι είναι ακόμα μεταξύ nVIDIA & AMD, το Larabee δεν θα το δούμε να παίζει Crysis @ 19200x1080 4xAA 16xAF όπως το παίζουνε οι δυνατές τωρινές κάρτες των AMD & nVIDIA ;)

Link to comment
Share on other sites

Όπως το είπες: ΦΗΜΕΣ.

Αρχικά τα πλάνα πριν σκάσει η οικονομική κρίση ήτανε μια κάρτα βασισμένη στον G200 το καλοκαιράκι ( June/July ) και τον Νοέμβρη/Δεκέμβρη μια καινούργια γενιά.

Με την οικονομική κρίση και την στασιμότητα του χώρου, τα πράγματα πάνε για 1 ακόμα μόνο κάρτα αυτό τον χρόνο, νέα σειρά GeForce τον Δεκέμβρη ( αρχικά θα βγεί μόνο η κορυφαία, με λιγοστές πιθανότητες να βγεί παρέα και η High End [ GTX & GTS φάση ] ).

Link to comment
Share on other sites

τα πράγματα πάνε για 1 ακόμα μόνο κάρτα αυτό τον χρόνο, νέα σειρά GeForce τον Δεκέμβρη ( αρχικά θα βγεί μόνο η κορυφαία, με λιγοστές πιθανότητες να βγεί παρέα και η High End [ GTX & GTS φάση ] ).

Bασίλη έχεις ακούσει κάτι συγκεκριμένο από "inside" ?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now