JC_Denton

Η Powercolor ετοιμάζει αερόψυκτη Radeon HD 4890 με πυρήνα στο 1 GHz

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Powercolor 4890 @ 1 GHz core]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649f52893510e5.jpg[/NEWS_IMG]Ο σάλος με τις καινούριες HD 4890 της ATi φαίνεται πως όντως έχει βάση, μιας και το λεγόμενο "Super R770" που αναφέραμε κάποτε σε καθημερινή βάση, φαίνεται πως είναι αυτές οι νέες κάρτες, που το overclockability τους έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Αυτό είδε και η Powercolor λοιπόν και δεν έχασε χρόνο, αλλά ετοιμάζεται να λανσάρει και αυτή στην αγορά την καινούρια της έκδοση της 4890, η οποία θα έχει χρονισμένο τον πυρήνα στο 1 GHz! Μάλιστα, δε μιλάμε για κάποια υδρόψυκτη λύση, αλλά για μια κάρτα που θα χρησιμοποιεί την ίδια Zerotherm ψύκτρα με αυτή της έκδοσης PCS+.

Σίγουρα, όπως λένε οι υπεύθυνοι του Fudzilla, η Powercolor ανέβασε τα volt του πυρήνα της κάρτας, αλλά δε γνωρίζουν ακόμα αν εξαιτίας αυτού θα χρειαστεί ένα εξτρά 8pin τροφοδοσίας. Όπως είπαμε, ο πυρήνας θα λειτουργεί στο 1 GHz, ενώ η μνήμη πιθανόν να είναι χρονισμένη στα 1100 MHz.

Τιμές και διαθεσιμότητα δε γνωρίζουμε σε αυτό το σημείο, μιας και η κάρτα δεν έχει ούτε καν επίσημα ανακοινωθεί από την εταιρεία.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, η ψύκτρα είναι αυτή εδώ:

464a00a1478ee40.jpg

Λογικά θα είναι κάπως φασαριόζα - αλλά το ζήτημα είναι αν το εξτρά ρεύμα της δώσει καλύτερη συμπεριφορά με DICE και LN2. Αν όντως πάει ψηλότερα από τις άλλες, τουλάχιστον οι benchers θα την τιμήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί αναγκαστικά να κάνει θόρυβο και να ανεβάζει temps ? Eντάξει ίσως κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο όταν ο ανεμιστήρας είναι στα high του, αλλά αναφορικά με τις θερμοκρασίες δεν θα έχει πρόβλημα ... αφού παίζει και παραπάνω με καλή αερόψυξη και χωρίς κανένα mod :)

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα θα κάνει σαν αεροπλάνο σε κάθε game..καλά αν έχεις ένα καλό ήχοσύστημα εξαλείφεται κ αυτό τ πρόβλημα lol!

thanks guys..

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά, ΑΝ κάνει θόρυβο, δύσκολο είναι να βγεί ο 8άρης από κει και να μπεί ένας καλός και ήσυχος 12άρης ? Εντάξη θα φάει μισό slot ακόμα αλλά και καλύτερη ψύξη θα έχει και λιγότερη φασαρία.

Link to comment
Share on other sites

καλο ειναι αυτο το να κανει θορυβο θα καταλαβαινεις ποτε απογειωνεται το αεροπλανο!!!μηπως θα πρεπει να την ονομασουνε κ F-16 k οχι 4890?:hehe::hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now