JC_Denton

H nVIDIA αντιμετωπίζει μηνύσεις από τους κατόχους Apple, DELL και HP laptops

Recommended Posts

[NEWS_IMG=nVIDIA getting sued by Apple, DELL and HP laptop owners]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed608353.jpg[/NEWS_IMG]Πηγαίντε τον εαυτό σας λίγους μήνες πριν, όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο για τις ελαττωματικές κάρτες γραφικών της nVIDIA σε αρκετά φορητά μοντέλα, που επηρρέασε εκατομμύρια laptop σε όλον τον κόσμο. Θυμηθείτε ότι τότε, η εταιρεία αρνήθηκε κάθε τέτοια κατηγορία, αλλά κατόπιν, βλέποντας το ότι η κατάσταση έφτανε σε δύσκολο για αυτήν σημείο, με τις DELL, HP & Apple να πολεμάνε για "δικαίωση", παραδέχτηκε ότι όντως οι κάρτες γραφικών της ήταν ελαττωματικές.

Αυτό τότε οδήγησε σε αρκετά έντονες διαμάχες μεταξύ των στελεχών και των μετόχων της εταιρείας, οι οποίοι απαιτούσαν να μάθουν όλη την αλήθεια για το θέμα και το λόγο για τον οποίο δεν έγινε καμία ενέργεια από την ίδια ώστε να διορθωθεί. Φυσικά, αυτό που ενόχλησε περισσότερο ήταν το ότι διάλεξαν να τους το κρύψουν, κάτι το οποίο όταν αποκαλύφθηκαν όλα, ανάγκασε τις μετοχές στο να κατρακυλήσουν.

Το επόμενο βήμα ήταν να αποδοθούν ευθύνες - η εταιρεία έδωσε 196 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στις εταιρείες, αλλά τόνισε ότι φταίνε και αυτές, καθώς και οι καταναλωτές τους, για το θέμα αυτό, υπογραμμίζοντας ότι μόνο μερικά παλαιότερα batches είχαν όντως πρόβλημα.

Φυσικά, οι μεγάλες κατασκευάστριες δεν έμειναν έτσι - η Apple γρήγορα έβγαλε ανακοίνωση που έλεγε ότι ξεκάθαρα, η nVIDIA την εξαπάτησε, λέγοντας ψέματα όταν τους μίλησαν για το πρόβλημα, κάτι το οποίο ισχύει και για τους κατόχους DELL προϊόντων.

Και τότε όλοι σώπασαν και τίποτε άλλο δεν ακούστηκε για το θέμα...

Πως όμως διαλέξαμε να θυμηθούμε αυτή την ιστορία? Ο λόγος είναι απλός - η επιμονή ορισμένων καταναλωτών, έφτασε την υπόθεση στα δικαστήρια. Τώρα, έχοντας στα χέρια τους αρκετές υποθέσεις μαζεμένες σε μία, αναμένεται μια κοινή δίκη της nVIDIA από πάρα πολλούς δυσαρεστημένους κατόχους laptop της DELL, HP και Apple, οι οποίοι αν πετύχουν το σκοπό τους, θα καταφέρουν ένα καίριο πλήγμα στην εταιρεία.

Βλέπετε, δεν είναι το θέμα η αποζημίωσή τους μόνο. Αυτό που αποζητούν είναι η αναγνώριση της υπόθεσης ως μιας γενικής δράσης προς οποιονδήποτε έχει πρόβλημα με το laptop του εξαιτίας της nVIDIA, αναγκάζοντας την εταιρεία σε μαζικές αποζημιώσεις για εκατομμύρια laptop ανά τον κόσμο!

Αν όντως κάτι τέτοιο επιτευχθεί, σίγουρα θα είναι κάτι που ο Jen-Hsun Huang δε θα επιθυμεί. Δεν ξέρουμε κατά πόσο θα πετύχει το σχέδιο των επίμονων καταναλωτών, που αποζητούν δικαιοσύνη και αποζημίωση, αλλά σίγουρα θα το παρακολουθούμε όσο πιο στενά γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Καλως ή κακως τετοιες περιπτωσεις πρεπει να εκδικαζοντα και οι υπευθυνοι να τιμωρουνται.

Δε μπορει να βγαζουν προβληματικα προιοντα να τα πληρωνουμε και μετα να το κανουν

αβαβα σαν να μη τρεχει τπτ. Και μιλαμε οτι τα περισσοτερα laptop με αυτες τις σειρες GPU

τα φτηναν στο 6μηνο οριακα χρονο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now