George_o/c

SuperPi Mod 1.6 - Επιτέλους κυκλοφόρησε !

Recommended Posts

Τo validation δουλεύει, επιτέλους :)

DOWNLOAD LINK

Από ότι λένε τα παιδιά είναι πιο αργό από το προηγούμενο. Βάζω αμέσως μπρος να δω τι ψάρια πιάνει. Από ότι βλέπω δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με τα Vista, που πολλές φορές ήθελε το OK log να βρίσκεται έξω από το παράθυρο του SuperPi για να μην κολλήσει :D:T:

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

tpu ftw

EDIT: δεν μας είπες τι διαφορές έχει με το προηγούμενο..

working on it. Βγάζω tweaked και un-tweaked runs, κόλλησε και δυο τρεις φορές το παλιο machini :hehe:

Μου φαίνεται ότι είναι πολύ πιο αργό όμως.

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά το validation δεν ήθελαν να φτιάξουν με το 1,6; Το θέμα είναι αν δουλεύει το validation σωστά.....:D Kαι κατά πόσο το 1,5 είναι συμβατό με το validation του 1,6;:P

Link to comment
Share on other sites

Και σε μενα ακριβως τα ίδια αποτελέσματα δίνουν και τα 2.

Πάντως έτρεξα το 1.6 πάω να κάνω validate βάζω τον χρόνο και το checksum

και βγάζει με ωραιότατα κόκκινα γραμματάκια "the checksum is incorrect".

Παίζει ρόλο ο browser??

EDIT\\...Έχω ένα κακό χούι να μιλάω πριν δοκιμάσω κάτι. Το δοκίμασα με τον Internet Explorer

και δουλεύει το validation σε αντίθεση με τον Firefox

Link to comment
Share on other sites

Αφιέρωσα παραπάνω από 2 ώρες δοκιμάζοντας μόνο το 1Μ και με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι το 1.6 είναι πιο αργό. Μισό να ανεβάσω τα results.

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι τα tests έγιναν σε clean Windows XP + SP3 εγκατάσταση (όχι nLited, εργοστασιακή εγκατάσταση ;)), στην οποία δεν είχε εγκατασταθεί τίποτα παραπάνω, από τα OCX SPi tweaker, SuperPi, ClockGen, 3DMark2001SE, 3DMark03, 05, 06, AquaMark3 και 169.38 NVIDIA 6600LE Drivers. Αφού απεγκατέστησα τους drivers και όλα τα 3D benchmarks ξεκίνησα την σύγκριση.

Να πω επίσης ότι έλεγξα όλα τα checksums, και αυτά της 1.5 και αυτά της 1.6, και όλα βγήκαν correct, αν θέλετε ελέγξτε και μόνοι σας :) Ο browser που χρησιμοποιώ είναι ο Firefox.

Πρώτα θα δούμε τα un-tweaked runs. Η διαφορά ήταν μόλις 0.001sec υπέρ της έκδοσης 1.6, κάτι που βρίσκεται μέσα στο fluctuation rate του SuperPi, οπότε δεν το λαμβάνουμε καν υπόψην. Απλά του ήρθε αντί για .438 να βγάλει .437. :D

15untweaked.png

91rq.png

Όταν όμως ξεκίνησαν τα disabled services, killed tasks, copywaza κ.τ.λ η διαφορά αυξήθηκε κατά πολύ. Συγκεκριμένα μετά από περίπου 30 runs το γρηγορότερο run που έκανα με την 1.5 ήταν 38.922sec και το γρηγορότερο με την 1.6 ήταν 39.000sec. Αρνούνταν πεισματικά να πέσει κάτω από τα 39sec :D ~0.1sec διαφορά στο 1M, είναι πολύ μεγάλη, πάρα πολύ μεγάλη, ειδικά όταν τα clocks φτάνουν στα ύψη ;) Δυστυχώς έχασα το golden run (38.922) και έτσι έχω το αμέσως καλύτερο να σας δείξω ... :(

15tweaked.png

16tweaked.png

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω, πάντως θέλω να το δοκιμάσω και με την SuperPi εγκατάστασή μου να δω μήπως βελτιωθεί λίγο η κατάσταση. Αλλά όχι σήμερα, σε 2-3-4 μέρες.

Link to comment
Share on other sites

Για κανεναν λογο ρε...

Αφου και τα δυο ειναι σε win7!

Baklava boy:hehe: αυτό λέω.Ότι αν και τα έτρεξε σε ίδια windows μήπως τα 7 δίνουν boost στην 1.6.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πάντως ουκ ολίγοι που επιμένουν ότι το SuperPi είναι benchmark κατάλληλο για Windows 7, ή ακόμα και Vista ... Ίσως, επειδή και τα 7 άρχισαν να εξαπλώνονται σιγά-σιγά, σου λένε τουλάχιστον εδώ ας το κάνουμε πιο γρήγορο το 1.6 από το 1.5 να μην χάνουν τόσο πολύ οι μπακλαβάδες*.

*Μιλάω αποκλειστικά και μόνο για αυτούς που bench-άρουν με subzero και χρησιμοποιούν ένα δίσκο για όλα τα benchmarks, στον οποίο φυσικά βρίσκονται τα 7.

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Πράγματι αυτό πρέπει να το δοκιμάσει κάποιος. Αν με Windows 7 + SuperPi 1.6 πιάνεις τις επιδόσεις του αχτύπητου διδύμου Windows XP + SuperPi 1.5 ;)

Ωραίος ο Γιώργος ! :T:

Link to comment
Share on other sites

To validation sofo εδώ και ένα μήνα λειτουργεί κανονικά στυο site του techpowerup

Το ξέρω ρε:P....Δεν κατάλαβες μάλλον τι εννοούσα, ότι μερικά αποτελέσματα του 1,5 που είναι κανονικά δεν βγαίνουν correct στον 1,6.....O hipro δοκίμασε το top20 από το bot και 2 αποτελέσματα δεν βγαίνουν σωστά, αλλά αυτό είναι ίσως πρόβλημα του ελεγκτή.....τεσπα:P

Χαχα αν παίξει boost με τα 7 θα έχει γέλιο......:hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now