Recommended Posts

Παίδες μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει, γιατί δεν καταλαβαίνω πως γίνονται τα σκορ πάνω από 200000? Εγώ παλεύω τόσες μέρες και με 2χ gtx260 sli μόλις σήμερα κατάφερα να κάνω κάτι λίγο πάνω από 200000. Βλέπω άλλους όμως με τα ίδια settings με μένα και έχουν τρελλά σκορ!!!Πως γίνεται αυτό??????? Τι κάνουν παραπάνω? Παίζει κάποιο tweak που εκτοξεύει το σκορ? Δοκιμάζω setLoD και D3Doverrider αλλά λεπτομέρειες μόνο...

Link to comment
Share on other sites

Όχι βρε, με έναν καλό διπύρηνο ξέρεις που πάει? Μονοπύρηνο bench είναι :D

Το ΑΜ3 θέλει τα πάντα ΟΣΟ πιο σφιχτά γίνεται, μνήμες, FSB, τα πάντα. Και εννοείται όσο πιο ελαφρύ OS μπορείς, με τους drivers σεταρισμένους για Maximum επιδόσεις.

Link to comment
Share on other sites

Σορρυ τοτε λαθος.Το ειπα επειδη κατι τετοιο ειχε παρει το ματι μου και επειδη τα WR γινονται με ι7 και οχι με 8600 που πανε 1GHz πανω

Link to comment
Share on other sites

Δείξε μου ένα απ'τα scores σου με ανοιχτά τα CPU-Z CPU & Memory Tab, το CPU-Tweaker και το GPUZ για να δω και τους χρονισμούς της κάρτας και τους drivers. Πες μας και τι LoD χρησιμοποίησες, τί πείραξες στο d3doverrider.

Link to comment
Share on other sites

ορίστε ένα σκορ

[ATTACH]2785[/ATTACH]

Πρέπει να είχα setLoD 2 kai sto D3Doverrider vsync off triple buffering on. Από το riva fans 100%.

φιλε μου τον εχεις λιώσει στο ρευμα.....

δεν χρειαζεται τοσο για αυτα τα χερτζ ειναι υπερβολη...

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς χρησιμοποίησε μία καθαρή εγκατάσταση Windows XP. Από 'κει και πέρα κατέβασε τους 181.20 drivers, εγκατέστησέ τους, ανέβασε λίγο το Uncore, κατέβασε το tRFC στα 60 (ο θεός ξέρει που είναι) και από 'κει και πέρα πειραματίσου κι άλλο με LoD και Riva Tuner. Ο λόγος που χάνεις νομίζω τόσους πόντους είναι ο φαρμακώδης συνδυασμός Vista + 186.xx ... ;) Δεν υπάρχουν special tweaks στο AM3 που να σου δίνουν άπειρους πόντους. Πρώτα βρίσκουμε τα σωστά ram timings / sub-timings, uncore, bclk, vga drivers / clocks και μετά ψάχνουμε για LoDs. :T:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου. Κάτι έχει πάρει όντως το μάτι μου για xp και 181.22 drivers αλλά λόγω του ότι αποφεύγω να κάνω φορματ στο πισι επειδή είναι το βασικό μου, προσπαθούσα όσο γίνεται έτσι όπως είναι. Μάλλον θα προσπαθήσω στο άλλο με τον Ε7200 που δε με νοιάζει και πολύ. ΤΟΝΥ με αυτό το ρεύμα σε αυτή τη συχνότητα είναι stable για να benchάρω. Σε άλλα settings δεν ήταν οκ. Αφού μου έπεσε banana c0/c1. Τι να κάνω;

Link to comment
Share on other sites

1) Παρότι είναι non-SMP ( Single-threaded ) εφαρμογή το AquaMark 3 για άγνωστο ( δίχως τον πηγαίο κωδικα ) κερδίζει κάμποσους πόντους με τους... παραπάνω πυρήνες των Core 2 Quad & Core i7.

Clock per Clock ( δηλαδή με τους δύο επεξεργαστές στην ίδια συχνότητα λειτουργίας, ίδιο FSB, κλπ ) αυτός με τους περισσότερους πυρήνες έχει πιο μεγάλο score.

2) Το AquaMark 3 με σοβαρές κάρτες γραφικών δεν κερδίζει σχεδόν το παραμικρό με την χρήση θετικού LoD.

3) Το AquaMark 3 γουστάρει τρελλά τα σφιχτά timings των μνημών ( ή αντίστοιχα πάρα πολύ υψηλές συχνότητες μνήμης με πιο relaxed timings ) καθώς και πολύ σφιχτό( χαμηλό latency ) δίαυλο [ για αυτό και κερδίζει χιλιάδες πόντους με το σφίξιμο του Performance Level ].

4) Πάω να κάνω καμμιά δουλειά :D

Link to comment
Share on other sites

Βασίλη εννοείται ότι το LoD, το prioaff.exe, υψηλό PCIe frequency και δυο-τρία ψιλοπραγματάκια τα χρησιμοποιούμε όχι για τα μεγάλα boosts, αλλά για κάτι λίγους μόνο πόντους. Για αυτό του είπα ότι πρώτα έχει σημασία να βρει ένα σωστό balance στο σύστημα (ρεύματα, CPU MHz - uncore - bclk, Ram MHz - timings/sub-timings) και μετά να εφαρμόσει τα υπόλοιπα.

Νομίζω π.χ. ότι με ένα σωστό OS και όλα τα "tweaks" παίρνεις ένα μικρό αλλά συνάμα ευπρόσδεκτο (:D) boost.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά πολύ κάλες οι συμβουλές σας. Θα ξεκινήσω την εφαρμογή τους σχεδόν αμέσως αν και έχω από τις 11.00 πμ μπροστά στο πισι και δεν νιώθω πολύ καλά...Ευχαριστώ πολύ!!

Link to comment
Share on other sites

Οτι σου είπαν τα παιδιά παραπάνω σχετικά με αυτό το bench ισχύουν ... και δέν έχω να προσθέσω κάτι.

Αλλά επειδή πρόσεξα που ανέφερες ότι είναι το καθημερινό σου μηχάνημα .... θα πρότεινα να αγοράσεις άλλον ένα δίσκο,όπου θα στήσεις 2-3 διαφορετικά λειτουργικά (ανάλογα το bench) ... και θα μπορείς άφοβα να κάνεις ότι δοκιμές & tweaking θές ... χωρίς το φόβο του os crash !!!

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι δεν bench-άρουμε με 24/7 OS :T: Το έκανα πολλές φορές αυτό το λάθος στο παρελθόν (πιο πολύ bench-άροντας SuperPi και δοκιμάζοντας tweaks του - διαγράφοντας services, χρησιμοποιώντας ERam, cleaning programs etc etc) και θυμάμαι τουλάχιστον 4 χτυπητές περιπτώσεις που οδηγήθηκα σε format. Ίσως και 5 ...

Link to comment
Share on other sites

Με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω έναν ακόμα δίσκο. Έχω έναν caviar black που κάθεται αλλά έλεγα για κανένα δεινόσαυρο...Μόλις μαζέψω λ7 βέβαια...

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να φτιάξεις όσα partitions θες και να βάλεις μέσα XP για SuperPi, XP για 2k1, 2k5, AM3, 7 για 2k3, Vantage, Vista 64bit για wPrime και PCMark2005 ... ό,τι χωράει η καρδιά σου :)

Link to comment
Share on other sites

Eδώ είναι το θέμα ... Θέλουν ψάξιμο οι drivers γιατί μπορεί π.χ. στο 3DMark Vantage να βοηθάνε άλλοι. Ένας εύκολος τρόπος να βρίσκεις τους drivers που δίνουν μεγάλο boost είναι το hwbot.org. Θα κοιτάς αυτούς που παίζουν στις πρώτες θέσεις της κάρτας γραφικών σου (τις πρώτες 10 π.χ.) και θα κρίνεις μόνος σου τι βοηθάει περισσότερο. :T:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now