George_o/c

400 εκατομμύρια δολάρια ζημιά για την Intel στο Q2 2009

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel 400 million dollars loss in Q2 2009]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed603152.jpg[/NEWS_IMG]H Intel Corporation δημοσίευσε σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2009. Κατά τα λεγόμενα των οικονομικών αναλυτών της, τα έσοδα της εταιρείας ανέρχονται στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρόλο τις ομολογουμένως αρνητικές επιδράσεις που επέφεραν τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η εταιρεία είχε -σύμφωνα με τις μη Γενικώς Αποδεκτώς Λογιστικές Αρχές (non Generally Accepted Accounting Principles aka non-GAAP)- λειτουργικά έσοδα που ανέρχονται στα 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθαρό εισόδημα 1 δισεκατομμύριο δολάρια και κέρδη ανά μετοχή ίσα με 18 cents ($0.18 USD). Πάμε τώρα και στην πραγματικότητα. Ζημιές λειτουργίας ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων, καθαρή ζημιά που ανέρχεται στα 398 εκατομμύρια δολάρια και ζημιές ανά μετοχή της τάξεως των 7 cents ($0.07 USD).

"Τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου δείχνουν τις ολοένα και πιο βελτιωμένες συνθήκες στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών, με την δυνατότερη αύξηση από πρώτο σε δεύτερο τρίμηνο από το 1998. Αδιαμφισβήτητα οι προσδοκίες μας για ένα ακόμα πιο δυνατό επερχόμενο εξάμηνο είναι υψηλές", τόνισε ο Paul Otellini, Πρόεδρος και CEO της Intel. "Η στρατηγική της Intel είναι να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες και καινοτόμα προϊόντα, ώστε σε συνδυασμό με το γεγονός ότι επικεντρωνόμαστε στην επίτευξη υψηλότερων επιδόσεων στην αγορά να συνεχίζουμε να βλέπουμε τέτοια ενθαρρυντικά αποτελέσματα."

Για να διαβάσετε αναλυτικά όλα τα έσοδα της εταιρείες, πατήστε εδώ.

<img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614a5e3d42190e0.png" alt="Intel" />

Διαβάστε περισσότερα

εδώ ...

Link to comment
Share on other sites

No,no, 8 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα, 400 εκατομμύρια καθαρή ζημιά ;) 7 cent κάτω ανά μετοχή ... Για τους καιρούς που είμαστε και για μια τόσο μεγάλη εταιρεία, τα αποτελέσματα θα μπορούσε να πει κανείς ότι θεωρούνται αρκετά καλά ;)

Link to comment
Share on other sites

ας διευκρινήσουμε βέβαια ότι κανονικά η Intel θα είχε κέρδη απλά λόγω του προστίμου που έπεσε από την ΕΕ είχε χασούρα σχεδόν 400m...

Link to comment
Share on other sites

Απ'την στιγμή που τα μερίσματα θα μοιραστούν κανονικά, οι επενδυτές δεν θα πρέπει να φοβηθούν. Μένει τώρα να κάνει και μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και όλα θα είναι στην εντέλεια. "Λεπτά" πράγματα.

Βέβαια Χάρη, έχεις δίκιο. Είπαμε αν το πάμε χωρίς τις GAAP, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αλλά εφόσον τα πρόστιμα της ΕΕ είναι γεγονός, δεν μπορούμε παρά να δεχτούμε την πραγματικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά και ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Μάλιστα τα αποτελέσματα ήταν τόσο καλά που πολλοί το θεώρησαν ως σαφή ένδειξη ότι η αγορά έπιασε πάτο το προηγούμενο τρίμηνο και πλέον επανέρχεται σε πολύ ποιο φυσιολογικούς ρυθμούς. Αποτέλεσμα οι μετοχές του τεχνολογικού τομέα σχεδόν στο σύνολό τους μετά την ανακοίνωση της Intel να ανέβουν εν μια νυκτή κατά 5-10%!!!

Ο μόνος λόγος που η Intel ανέφερε ζημιές ήταν διότι αποφάσισε να εγγράψει όλο το πρόστιμο της ΕΕ στο παρόν 3μηνο.

Link to comment
Share on other sites

Αλλά εφόσον τα πρόστιμα της ΕΕ είναι γεγονός, δεν μπορούμε παρά να δεχτούμε την πραγματικότητα.
Ο μόνος λόγος που η Intel ανέφερε ζημιές ήταν διότι αποφάσισε να εγγράψει όλο το πρόστιμο της ΕΕ στο παρόν 3μηνο.

με κάλυψε ο προλαλλήσαντας

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now