WebHunter

PSU shutdown -->dead!

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Πριν από λίγο καιρό ενώ ένα μηχάνημα έπαιζε κανονικά χωρίς προβλήματα για μήνες, παταω να κλείσει από τα win και φεύγω. Επανέρχομαι μετά από 2 ώρες και βλέπω την οθόνη κλειστή (standby mode), αλλά το tower σε λειτουργία. Παω να ξεκινήσω την οθόνη, αλλά τίποτα. Restart, και πάλι δε κάνει κάτι, οπότε πατάω το power down για λίγο και κλείνει. Από τότε το μηχάνημα δεν άνοιξε. Τα έψαξα όλα, αλλά δεν υπήρχε άλλη ζημιά πέρα από το τροφοδοτικό, οπότε και πήρα άλλο.

Βέβαια, με έπιασε η περιέργια και το άνοιξα σήμερα, το καθάρισα, κοίταξα τις διαδρομές, την ασφάλεια, όλα είναι εντάξει. Πάω να το ξεκινήσω μόνο, και είναι νεκρό. Τι μπορεί να φταίει? Δε ψάχνω τρόπο να το σώσω, απλά να πειραματιστώ και αν υπάρχει τρόπος να σωθεί καλός. Μπορείτε να μου υποδείξετε από που να αρχίσω να ψάχνω?

Α, και όπως το είδα, δεν υπάρχει πουθενά καμένο σημείο, ούτε μύρισε κάτι την ημέρα που έκλεισε. Φωτογραφιες αν θέλετε μπορώ να ανεβάσω, μετρητές και εργαλεία έχω, και κάποιες στοιχειώδες γνώσεις κυκλωμάτων.

Το τροφοδοτικό είναι ένα Tagan 420 watt Ι-Candy. Πρέπει να πέθανε μια εβδομάδα από τη στιγμή που τελείωσε η εγγύηση του, που ήταν και από το e-shop.

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Οταν λες πας να το ξεκινησεις μονο του εννοεις χωρις να το εχεις συνδεμενο πανω στη μητρικη?

Ναι το βραχυκυκλώνεις....:D Ενώ το έχεις στην μπρίζα, απλά συνδέεις με ένα συρματάκι ένα μαύρο pin με το πράσινο...:D

όπως φαίνεται παρακάτω...;)

24-pin.jpg

Link to comment
Share on other sites

Να δοκιμάσεις να βγάλεις ραμ ,καρτα γραφικών κ να ανοίξεις το μηχάνημα δοκίμασες?Αν δν έχει προβλημα η μητρική σου λογικά θα ακούσεις κάποιους ήχους...(κατι μπιπ μπιπ...χαχα)

Αν δεν ακουστούν τότε κατα πάσα πιθανότητα έχει παραδόσει το πνεύμα η μητρική...Για δοκίμασε το ...

Link to comment
Share on other sites

Αν εχεις πολυμετρο ξεκινα απο το πιο απλο. Μετρα (εχοντας το πολυμετρο στο AC) τα βολτ στην εισοδο και στην εξοδο του μετασχηματιστη για να δεις αν φτανει ταση στον μετ/στη και αν βγαινει αντιστοιχα

Link to comment
Share on other sites

Μου είχε τυχει κάποιο με παρόμοιο πρόβλημα που είχε μια θερμική ασφάλεια (διμεταλλική) η οποια τα είχε παίξει και με το παραμικρό φορτίο άνοιγε.

Link to comment
Share on other sites

2 κινησεις που μπορεις να κανεις ειναι

α. να αλλαξεις την ασφαλεια (ασχετα αν φαινεται να μην ειναι καμμενη) και

β. να τσεκαρεις το τυπωμενο κυκλωμα της πλακετας του τροφοδοτικου μηπως και εχει ξεκωλησει καποια ψυχρη κολληση

Συμβουλη μου ειναι οτι ακομη και αν το επαναφερεις στη ζωη(οχι λογω καμμενης ασφαλειας), μην το εμπιστευτεις να το βαλεις πανω σε pc.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now