dark

seagate 1tb crash

Recommended Posts

παιδια μολις πηρα εναν seagate 1tb 7200.12 για τα windows 7 (7600) και μεσα σε 1 μερα εκανε τρια crashes. ειναι ελατωματικος πιστευετε? φτενε τα windows μηπως? λετε να τα τιναξει εντελως? τι να κανω? ακομη με απασχολουν οι επιδοσεις του... μου φενονται χαμηλοτερες απο οτι περιμενα

http://www.bit-tech.net/hardware/storage/2009/04/13/seagate-1tb-7200-12-review/6

οι raptor ειναι ή οχι πιο γρηγοροι απο αυτον?

http://www.imageshack.gr/files/nzkrm9av0ojzwg1r53ak.png

τι μπορω να κανω για να ανεβασω τις επιδοσεις του αν γινετε? μεχρι να πεσουν κιαλο οι τιμες των ssds...

Link to comment
Share on other sites

ενω λειτουργουσε εμφανισε μπλε οθονη και ελεγε οτι τα windows σταματησαν το συστημα για να προλαβουν τηχον ζημια εξετιας ενος λαθους... δεν μπορω αλλο με αυτη την κατασταση.

βλεπω λενε οτι οι seagate ειναι αναξιωπιστοι. εχει σχεση με αυτο?

Link to comment
Share on other sites

του εβαλα xp και vista 32bit και παλι μου πεταξε απο μια φορα μπλε οθονη. αυτο τo παθαινει οταν εκτελω αρχεια. παιχνιδια video και μεγαλες μεταφορες αρχειων (100GB). αν το παω πισω στο eshop θα μου το αλαξουν?

Link to comment
Share on other sites

Εγω τους πηγα εναν Seagate με προφανες προβλημα hardware (ακουγοταν το κοπανημα του απο χιλιομετρα) κ μου τον εβγαλαν εκτος εγγυησης επειδη ειχε λεει σπασιματακι στην υποδοχη του SATA!! Και που ξερω οτι δεν το εκαναν τα τσακαλια στο service??? Τεσπα, στο λεω για να τον ελεγξεις προσεκτικα πρωτα κ να μην σου πουν οτι ναναι!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς επειδή αυτοί όντως είναι απαράδεκτοι από το e-shop....Και επειδή λογικά αυτοί εκεί θα στον δουν πριν τον πάρουν πες τους άμα γίνεται να υπογράψετε ένα συμφωνητικό ότι δεν έχει καμιά εξωτερική βλάβη και παραβίαση εγγυησης(άμα γίνεται).Τέλος γιατί δεν δοκιμάζεις έναν άλλο σκληρό άμα έχεις αυτήν την δυνατότητα για να διαπιστώσεις μήπως τελικά δεν είναι ο σκληρός που έχει πρόβλημα ή να τον ελέγξεις σε άλλο pc.

Link to comment
Share on other sites

το doa 7 ημερων δεν εχει ληξει γιαυτο θα τον τεσταρω παλι.τωρα του εβαλα vista 32bit που τα λειτουργουσα μηνες απροβληματιστα στο ιδιο pc. ευχαριστω για την βοηθεια!

Link to comment
Share on other sites

Παντως φιλαρακι οσον αφορα την συγκριση με raptor σαφως και ο raptor η ο veloci ειναι γρηγοροτερος και κατα πολυ μαλιστα

εγω ειχα σε 1000αρι τα vista κ οσο να ναι δεν ηταν αρκετα γρηγορα κ τωρα με veloci 300gb το μηχανακι εχει γινει μπιστολι

Link to comment
Share on other sites

το εχεις ψαξει μηπως ειναι θεμα hardaware μνημες και τετοια και σου πεταει μπλε οθονες?

η αληθεια ειναι οτι αλλαξα δυο απο τις 4 ram που ειχα. αλλα με τον seagate και τα win 7 64bit εμφανιστηκε το προβλημα. δλδ μπορει να φταινε οι ram?

Link to comment
Share on other sites

διαγνωστικο στον δισκο εχεις τρεξει? αν οχι μην ταλαιπωριεσε τσεκαρε τον μια 'η τραβα τον πριν σου ληψει το 7 ημερο doa.

Καποιοι σισκοι seagate 1tb ειχανε ενα θεμα με το firmware που ειχαν απο το εργοστασιο και επρεπε ο χρηστης να τους περασει το καινουργιο, μηπως ο δισκος σου ειναι ενας απο αυτους .

Σε καθε περιπτωση τρεξε αυτα τα 2 διαγνωστικα

seatools : SeaTools for Windows | Seagate

hdtune : HD Tune

εδω ειναι οι δισκοι του 1ΤΒ που θελουν firmware update

Seagate Knowledge Base

Link to comment
Share on other sites

τελικα δεν ηταν τιποτα το σημαντικο. μεχρι τωρα μια χαρα δουλευει απλα κανα 2 φορες το μηνα μου βγαζει μπλε οθονη σε μεγαλο φορτο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now