WebHunter

[Φήμη] Νέα γενιά καρτών γραφικών και παιχνίδια DirectX 11 σύντομα!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=ATi brings new generation cards and DX11 games!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed5efe58.jpg[/NEWS_IMG]Την τελευταία εβδομάδα γίναμε μάρτυρες μιας έντονα αναπτυσσόμενης φημολογίας, για κάτι που μοιάζει να είναι το επόμενο βήμα της ATi στην αγορά των καρτών γραφικών, ωστόσο υποδυθήκαμε τους καλούς ντετέκτιβ και περιμέναμε μέχρι να “σκάσει η βόμβα” και να εμφανιστούν περισσότερες πληροφορίες προκειμένου να σας παρουσιάσουμε μια πληρέστερη εικόνα. Σύμφωνα με όσα καταφέραμε να συγκεντρώσουμε η AMD/ATi δεν θα αρκεστεί στην τωρινή EverGreen, σειρά Radeon HD 5800, αλλά έχει σκοπό να εξαπολύσει και άλλα πυρά στην αγορά μέσα στο 2010. Η νέα σειρά θα διαθέτει ελληνικά στοιχεία στην ονομασία της, χάρις στον Terry Makedon, καθώς και στα περισσότερα μέλη της οικογένειας Hecatoncheires που θα αντιπροσωπεύει.

Για να φρεσκάρουμε λίγο τις γνώσεις μυθολογίας μας, οι Hecatoncheires ή “Εκατoνχείρες” ήταν πλάσματα με 50 κεφάλια που κατάφεραν και νίκησαν τους Τιτάνες, αν και πιο αδύναμοι από εκείνους. Στη περίπτωση μας, η ATi προσπαθεί να παρουσιάσει την nVidia ως τον Τιτάνα, και τη δικιά της κάρτα ως τον μυθολογικό νικητή. Το τι θα καταφέρει, θα το δούμε σε λιγότερο από ένα χρόνο, ωστόσο εικάζεται πως θα ακολουθήσει μια τελείως διαφορετική σχεδίαση που δε θα είναι απλά μια βελτίωση του τωρινού RV870, αλλά μια εξ ολοκλήρου νέα πατέντα. Λέτε η ATi να οδεύει στα χνάρια της nVidia;

Αναζητώντας περαιτέρω στοιχεία καταφέραμε να εντοπίσουμε το σύνολο των καρτών της σειράς, αλλά και τα ονόματα τους. Προς έκπληξη μας, θα διατεθούν τρείς κάρτες desktop και ισάριθμες mobile, και μαντέψτε … οι τρείς μεγάλες θα αναπαρασταθούν με ελληνικά ονόματα της μυθολογίας. Έτσι θα μας έρθουν οι Briareos, Gyes και Kottos, που μεταφράζονται στα ελληνικά ως Βριάρεως, Γύγης και Κόττος! Για τους λάτρεις των φορητών λύσεων θα δούμε τις Cozumel (νησί της Καραϊβικής), Ibiza (νησί της Ισπανίας) και Kauai (νησί στη Χαβάη) που θα αντιπροσωπεύουν high-end, mainstream και low-end λύσεις αντίστοιχα. Η κατασκευή τους θα γίνει σε λιθογραφία των 32 nm και στη συνέχεια μπορούν να μεταβούν στα 28 nm, μόλις αυτή γίνει διαθέσιμη το 2011 με την επιπλέον υποστήριξη για MIMD shaders.

Νιώθετε την ένταση στην αγορά; Τότε σίγουρα θα θέλετε να διαβάστε και τι συνέχεια. Η ATi ως πρωτοπόρος στην μετάβαση στην τεχνολογία DirectX 11 με τις κάρτες της σειράς 5800, εργάζεται με αρκετές εταιρείες παραγωγής games για τον υπολογιστή, ώστε να φέρει νέους τίτλους με δυνατότητες του νέου προτύπου DX11 όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Στους τίτλους που θα χτυπήσουν την αγορά, λογικά πριν τα Χριστούγεννα, θα δούμε το BattleForge (EA – που μπορείτε να το βρείτε διαθέσιμο άμεσα και δωρεάν), το S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (GSC) και το Dirt 2 (CodeMasters). Επιπλέον, θα δούμε το τελευταίαο Alien Vs Predator κάπου κοντά στο Φεβρουάριο, το Lord of The Rings (online), το Dungeons and Dragons (online), το Eberron Unlimited (με τη προσθήκη σχετικού patch) και τέλος το γνωστό MMORPG – Genghis Khan. Πέρα από τα παιχνίδια, θα δούμε και καινούριες μηχανές, όπως τη Frostbite 2 (EA DICE), τη Uniengine (Uniengine), τη Vision (Trinigy), και φυσικά την CryEngine 3 (CryTek).

[img_ALT=DX 11 games coming]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354ad4b3bb6f108.jpg[/img_ALT]

Σας ετοιμάσαμε και μερικά στιγμιότυπα από την εμπειρία του παιχνιδιού με τη χρήση του νέου προτύπου:

Φτάνοντας στο τέρμα της μέχρι τώρα αναζήτησης μας έχουμε βρεθεί με μια ποικιλία ερωτημάτων, που ξέρουμε ότι θα αργήσουμε να απαντήσουμε. Βέβαια, καλό και υγείες είναι να σκεπτόμαστε τις μελλοντικές εξελίξεις και κατά πόσο θα επηρεαστεί ο καταναλωτής από αυτό. Ένα βασικό ερώτημα, που θεωρούμε απαραίτητο να θέσουμε, είναι αν η AMD/ATi φοβάται την επάνοδο της nVidia GT300 Fermi και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σύντομα κάτι πιο δυνατό, με άλλη σχεδίαση και απλά επιδόσεις που θα εκτοξευτούν σε τελείως διαφορετικό επίπεδο; Θα συνεχίσουμε να περιπλανιόμαστε στην αναζήτηση μας και θα σας κρατάμε διαρκώς ενήμερους.

.

Edited by JC_Denton
Link to comment
Share on other sites

ρε παιδία, η πράσινη κυρία ανακοίνωσε ότι η G300 θα υποστηρίζει το dx11, http://www.fudzilla.com/content/view/15756/34/ , γιατί τόση μανία με την ΑΤΙ, (την οποία γουστάρω ταμάλα και γλυκοκοίταω την 5870). απλά γίνετε πολύ ντόρος, και δεν κατάλαβα ακόμα τον λόγο, δλδ ΤΟΣΟ μεγάλη διαφορά θα δούμε πια?

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ..το καλύτερο είναι για κάποιον που είναι ευχαριστημένος με την κάρτα του τώρα να περιμένει την λύση της nvidia και ίσως και τις καινούριες κάρτες της ati οι οποίες από ότι κατάλαβα από τα παραπάνω θα είναι άλλο πράμα...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now