WebHunter

Σε αυξήσεις οδηγεί η κυριαρχία της αγοράς!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=ATi increases the price of Radeon HD 5850]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4649ca4ed5efe58.jpg[/NEWS_IMG]Η AMD/ATi εμφανίστηκε και φέτος πρωτοπόρος στις νέες και καινοτόμες τεχνολογίες φέρνοντας γραφικά DirectX 11 σε προσιτές τιμές για όλους. Εδώ και ένα μήνα μπορούμε να πούμε ότι οι κάρτες της σειράς 5800 πωλούνται σαν “φρέσκα ψωμάκια” παρόλες τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν και που έχουν να κάνουν με τις περιορισμένες παρτίδες τους. Τι γίνεται όμως, όταν ένας κυριαρχεί και ο αντίπαλος στέκεται εκεί και τον κοιτάζει;

Φυσικά ο πρώτος εκμεταλλεύεται το γεγονός και ανεβάζει τις τιμές, μεγιστοποιώντας το κέρδος του. Έτσι και η ATi, θα προχωρήσει σε αύξηση των τιμών της κατά $15-20, αλλά μονάχα στην Radeon HD 5850. Ο λόγος απλός, μιας και η 5870 αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα ως προς την διαθεσιμότητα της. Επιπλέον, στην αγορά, όπως είναι σήμερα, έχουν εξαφανιστεί οι μεγάλοι παίκτες, GTX 260/275/285, άρα η HD 5850 βασιλεύει μόνη της, κυριολεκτικά και είναι ευκαιρία να το εκμεταλλευτεί … για όσο χρόνο έχει ακόμα στη διάθεση της!

[img_ALT=ATi increases prices]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354ae98b81bac2b.gif[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Τα fanboys να τα βλέπoυν αυτά που λένε για την nvidia. Όλοι τα φράγκα κοιτάζουν.

Τα ίδια είχε κάνει και η NVidia με την 8800GT τα ίδια κάνουν όλες οι εταιρίες παντού.

Θα μπορούσα να σου αναφέρω παράδειγμα σημερινό από.... φύλλο για πίτες που το πήγαν από τα 2.20? στα 3.00? μόλις είδαν ότι ο κόσμος το επιλέγει.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι το κακό με μας, όταν κάτι είναι εναντίον μας δεν κοιτάζουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας αλλά κοιτάμε να βγάλουμε το μάτι του διπλανού.

Το θέμα μας δεν είναι τι κάνει, έκανε η nvidia, αυτά τα ξέρουμε, απλά το αναφέρω γιατί πολλοί μιλάνε για μαθήματα "ηθικής" που παρουσιάζει η Ati.

Link to comment
Share on other sites

Και λες τους άλλους fanboys. Άλλο πράγμα η ιστορία με το "Σου κόβω τα Physics που πλήρωσες", άλλο το ανεβάζω την τιμή. Λες όσοι έχουν ήδη αγοράσει την 5850 να τους έρθει στο σπίτι διορθωτικός λογαριασμός και να τους ζητηθεί να πληρώσουν επιπλέον 20$? Μην λέμε και ότι να ναι επειδή μας πονάει που πουλάει ο ανταγωνιστής.

Και σου ξαναλέω. Τα ίδια είχε κάνει η Nvidia με την 8800GT. Την είχε βγάλει στα 199? σε περιορισμένη ποσότητα για να χαλάσει την παρουσίαση της σειράς HD3000 και στην συνέχεια σταδιακά ανέβασε την τιμή 20-50?. Τα ίδια κάνανε και με το Ζαγορίσιο το φύλλο που από 2.20? το πήγανε μέσα σε λίγους μήνες στα 3.00?. Αλλά η αλλαγή τιμής δεν έχει σχέση με θέματα ηθικής διότι η τιμή στο ράφι δεν είναι διαφορετική από αυτή του ταμείου, ούτε σου έρχεται επιπλέον χαράτσι μετά την αγορά στο σπίτι.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι το κακό με μας, όταν κάτι είναι εναντίον μας δεν κοιτάζουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας αλλά κοιτάμε να βγάλουμε το μάτι του διπλανού.

Το θέμα μας δεν είναι τι κάνει, έκανε η nvidia, αυτά τα ξέρουμε, απλά το αναφέρω γιατί πολλοί μιλάνε για μαθήματα "ηθικής" που παρουσιάζει η Ati.

Σιγά τα μαθήματα ηθικής... :D

Όλες οι εταιρείες ίδιες είναι παιδιά - ένα σκοπό έχουν, το κέρδος. Κέρδος = Έσοδα - Κόστος (απλοποιημένα για να μην χρησιμοποιούμε τύπους πρωινιάτικο). Κρατάς το κόστος στα ίδια επίπεδα, αυξάνεις την τιμή του προϊόντος (αυξάνονται τα έσοδα δηλαδή) και συνεπώς, αυξάνεται το κέρδος σου. Είναι τόσο απλό, μα τόσο απλό. Και ισχύει σε όλες τις οικονομίες... Από την πιο απλή (επί εποχής Ροβινσόνα Κρούσου) μέχρι την πλέον πολύπλοκη.

Όταν μία εταιρεία προσφέρει ένα προϊόν ή μία υπηρεσία σε τέτοια τιμή, που με τις τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, της δίνεται περιθώριο να αυξήσει τις τιμές χωρίς να χάσει σε αγοραστικό κοινό ή σε μερίδιο αγοράς, δεν βλέπω τον λόγο να μην το κάνει. Είναι έτσι η ψυχολογία που έχει δημιουργηθεί μέσω του marketing στους υποψήφιους αγοραστές και είναι έτσι η νοοτροπία της καταναλωτικής κοινωνίας, που δίνεται το περιθώριο όχι μόνο στην ATi, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία βρίσκεται στην κατάστασή της, να αυξήσει τις τιμές (επαναλαμβάνω σύμφωνα με τις τρέχουσες συνθήκες ισχύουν αυτά).

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Ε άμα δεν το καταλαβαίνεις, άστο, μην το κουράζεις.

Όλοι λέμε να υπάρχει ανταγωνισμός να ωφελούμαστε σε γενικό επίπεδο. Στην περίπτωσή μας στην κατηγορία 5850 δεν υπάρχει και αντί να κράξεις την ATi που το εκμεταλλεύεται μου μιλάς για λαγούς και πετραχήλια. Εγώ είμαι το Fanboy? Η Ati λέτε σέβεται τους πελάτες της σε αντίθεση με την Nvidia. Που? Άνοιξε τα ματάκια σου και αμα δεν έχεις κάτι ουσιώδες να πεις καλύτερα άστο το πληκτρολόγιο να γιάνει.

Link to comment
Share on other sites

Ωρέ...relax boys :P Καμιά εταιρία δεν σας πληρώνει , ούτε η ATi ούτε η nVidia.

Και οι δύο ψάχνουν για έσοδα και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το κάνουν.

Άλλοι πιο μαρκετινίστικα βλέπε την 8800GT που κυκλοφορέι ακόμα και σήμερα και μπορείτε να την βρείτε με 17 διαφορετικά ονόματα και 23 διαφορετικές τιμές (τρόπος του λέγειν) και απο την άλλη η ATi που δεν ξέρω αν η έλλειψή έιναι πραγματική ή τεχνητη για να αυξήσει τις τιμές.

Το αν κάποιος προτιμάει το κόκκινο ή το πράσινο είναι άλλη ιστορία :D

Link to comment
Share on other sites

Εγώ relax είμαι τώρα αν ο άλλος ψάχνει να βρει fanboys και δεν κατανοεί ότι προσβάλει παίζοντας το υπερασπιστής της ηθικής είναι άλλη ιστορία. Τον ανταγωνισμό όλοι τον θέλουμε και αν κάποιος ανεβάζει την τιμή δεν αγοράζεις μέχρι να την ρίξει. Σιγά δηλαδή, τι είναι η 5850? Φαγητό? Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην αγορά μιας 5850 και τον θάνατο από την ασιτία. Μην τρελαθούμε κιόλας. Και στην τελική ανταγωνισμός δεν υπάρχει επειδή η Nvidia επέλεξε να αποσύρει τις Hi end κάρτες αντί να ρίξει τις τιμές. Και ξέρετε κάτι; ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ.

Κύριε Trabakoulas το ξέρετε ότι η AMD έχει προγραμματίσει και νέες απολύσεις την νέα χρονιά; Τι χασούρα θα είχε η Nvidia αν συνέχιζε για τους επόμενους μήνες να πουλάει με χασούρα;

Μια απλή ερωτησούλα

ΠΟΣΟ ΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ Trabakoulas ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΑΘΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΚΑΝΟΥΡΙΑ ΚΑΡΤΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ;

Αλλά τι λέω. Κανείς δεν απολύεται, όλα είναι μια σκευωρία εις βάρος μας.

Link to comment
Share on other sites

Ότι να ναι πάλι, Συνεχίζεις να πετάς άσχετα θέματα και να μην σχολιάζεις την είδηση...

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, τα παράπονα σου εδώ υπερασπιστή των εργατικών δικαιωμάτων... ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΓΣΕΕ

Link to comment
Share on other sites

Εσύ σχολίασες την είδηση όταν κατηγόρησες όποιον δεν τα χώνει στην ΑΤΙ ότι είναι fanboy ή ότι κοιτάει να βγάλει το μάτι του αλλουνού ή όταν τέλος πάντων ζήτησες να κάνουμε και αυτοκριτική από πάνω;

Και βέβαια ότι δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Δεν απαντάς πουθενά, απλά προσβάλλεις ή απαξιώνεις τους άλλους διότι δεν κάναμε "ντα" την ΑΤΙ.

Εγώ έχω σχολιάσει μια χαρά την είδηση και για το αν είναι ή όχι ηθικό και για το αν είναι ή όχι αναμενόμενο και αν είναι ή όχι αναγκαίο από τις εταιρίες να κάνουν τέτοιες κινήσεις όταν τις παίρνει. Και παραδείγματα έδωσα και εκτός αγοράς Η/Υ.

Εσύ βέβαια εκεί. Πας να δικαιολογήσεις τα πάντα που έχει κάνει η Nvidia με αφορμή μια αλλαγή στην τιμή που στην τελική δεν σε υποχρεώνει κανένας να καταβάλεις.

Και fanboy είσαι και διάλογο δε έχεις το κουράγιο να κάνεις.

Have a nice day :)

Link to comment
Share on other sites

Την σχολίασες εμμέσως πλην σαφώς και δια της πλαγίας οδού την είδηση όπως σε συμφέρει και χωρίς καμία αντικειμενικότητα. Τα περί faboyσμου ξέρεις αυτό που λένε, όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται...

Have a nice day too.

Link to comment
Share on other sites

Ρε άνθρωπέ μου αν δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάς ποιος σου φταίει; Από πότε μια αλλαγή τιμής έχει να κάνει με ηθική; Δηλαδή αν η ASUS πουλάει μια 5850 20$ ποιο ακριβά από την Sapphire, η ASUS είναι ανήθικη; Αν το Χ κατάστημα πουλάει μια κάρτα 20$ ποιο ακριβά από το Υ, ο ιδιοκτήτης του Χ είναι ανήθικος; Αν ανοίξεις αγγελία όπου πουλάς μια 8800GT στα 50? και την άλλη μέρα βγάλω εγώ μια αγγελία όπου πουλάω την ίδια κάρτα στα 40?, ξαφνικά έγινες ανήθικος; Αν βάλω αγγελία μετά από σένα στα 60? είμαι εγώ ανήθικος; Αν πας στο Super market και δεις ότι ο καφές που επιλέγεις έχει αυξηθεί 5% θα αλλάξεις μάρκα διότι αυτή που έπαιρνες αποδείχτηκε ότι είναι ανήθικη; Μας δουλεύεις;

Αν μια εταιρία έχει επιλογή να απολύσει έναν εργαζόμενο λιγότερο αυξάνοντας την τιμή ενός προϊόντος είναι ανήθικη κίνηση επειδή θα σου κοστίσει εσένα 20$ παραπάνω να παίζεις Crysis με full detail; Κα ποιος σε υποχρεώνει να παίζεις Crysis με Full detail;

Αφού δεν ξέρεις τι γράφεις. Δεν έχεις ιδέα τι γράφεις. Αν είχες θα καθόσουν και θα σχολίαζες την κίνηση της ΑΤΙ να μην υποστηρίξει τις DirectX 9 κάρτες κάτω από τα Win7 δεν θα απαξίωνες κάθε μου ποστ στην προσπάθειά σου να μην απαντήσεις. Και ξέρεις γιατί αυτή η κίνηση της ΑΤΙ είναι foul; Διότι μπορεί να μην κυκλοφορεί η 1950XTX π.χ. αλλά κυκλοφορούν ένα κάρο ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ προϊόντα με το 690G.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα τι καταλαβαίνεις? το καταλάβαμε οτι δεν βρίσκεις ζήτημα ηθικής για τους προσωπικούς σου λόγους.

Απο κει και πέρα εμείς βλέπουμε και βλέπουμε οτι όλοι τους νοιάζονται για τα dollars. Τέλος. Είπαμε Have a nice day γιατί μας τα τουμπανιάζεις μεσημεριάτικα?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now