jorj103

Βοηθηστε με να μην τα σπασω ΟΛΑ

Recommended Posts

Καταρχήν γεια σας...Το συστημα μου ειναι οπως το βλεπετε και στην υπογραφη μου συν οτι φοραει τροφοδοτικο HIPER 780W (απο Multirama).....

Προχθες αποφασισα να ανοιξω το κουτακι μου για λιγο case moding και λιγο cable management...Τελικα δεν εκανα και πολλα πραγματα παρα μονο μια μικρη διαρυθμιση καλωδιων...

Οταν ομως πηγα να ανοιξω το pc απλα ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕ....Μονο στιγμιαια και σε ασχετες φασεις εδινε στιγμιαια ρευμα στα ανεμιστηρακια για 1 δευτερολεπτο και μετα τιποτα.....

ΥΠΟΘΕΣΗ 1 : Αρχικα υπεθεσα οτι ισως χαλασε το power button του case και δεν κανει καλη επαφη οπότε και δοκιμασα ενα αλλο button αλλα ΤΙΠΟΤΑ.Δοκιμασα να βραχυκυκλωσω και τα 2 pin του Μ/Β για το power αλλα παλι ΤΙΠΟΤΑ.

ΥΠΟΘΕΣΗ 2 : Μετα υπεθεσα οτι ισως φταιει το τροφοδοτικο μιας και συχνα πυκνα ακουγοταν ενα τσακ σαν να πεφτει ρελε. Εβγαλα λοιπον το τροφοδοτικο και το δοκιμασα σε pc ενος φιλου και δουλευε κανονικα.bootαρε κανονικα και μπηκε windows.Παρολα αυτα προσεξα πανω στο 24pin καλωδιο του τροφοδοτικου που συνδεεται με την Μ/Β το εξης.

t1264242_getattachment.jpg t1264243_getattachment2.jpg

Δεν ξερω αν ειναι εντυπωση μου η οχι αλλα λειπει ένα pin απο εκει...Το θεμα ειναι οτι και ετσι δουλευει σε αλλο pc ενω στο δικο μου οχι.

ΥΠΟΘΕΣΗ 3 : Ειπα μηπως εκαψα καμια Μ/Β αλλα το πρασινο φωτακι πανω στο mainboard αναβει κανονικα που σημαινει οτι η motherboard παιρνει κανονικα ρευμα χρησημοποιωντας το δικο μου τροφοδοτικο.Δοκιμαζω να ανοικσω το pc αλλα παλι ΤΙΠΟΤΑ.Μια φορα μονο ανοιξε αλλα δεν εκανε POST.Η οθονη δεν ανοιγε και δεν ακουγα ΜΠΙΠ.εκανα clear cmos με το jumper οπως λεει και το βιβλιαρακι απο την Μ/Β αλλα ΤΙΠΟΤΑ. To pc ανοιξε αλλη μια φορα αλλα παλι δεν εκανε POST οση ωρα και αν το αφησα ανοιχτο.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ 1 : Δοκιμασα ενα αλλο τροφοδοτικο πανω στο Μ/Β μου βγαζωντας τις καρτες γραφικων (triple sli ) και αφησα μονο μια πανω....Αφαιρεσα και τουσ αλλουσ 3 σκληρουσ και κρατησα μονο εναν και αφαιρεσα και ολα τα extra ανεμηστηρακια για να μην τραβαει το συστημα πολυ ρευμα αλλα παλι ΤΙΠΟΤΑ.Βεβαια το 2ο τροφοδοτικο που συνδεσα για δοκιμη δεν είχε 8pin connector για την Μ/Β και ετσι συνδεσα μονο το 4pin μονο.(στο παλιο συστημα ειχα συνδεδεμενο το 8pin για να δινει περισσοτερο ρευμα λογω overclocking).δεν ξερω κατα ποσο παιζει ρολο αυτο αλλα......

ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ για να μην σας κουραζω αλλο αυτο ειναι το προβλημα μου και τωρα δεν εχω pc και τρεχω σε net cafe.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΩ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΑ.ΤΖΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΑΤΑΚΙ ΜΟΥ.

ΥΓ : ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ Cooler Master Silent Pro M (RS-A00-AMBAJ3, RSA00-AMBAJ3) 1000 Watt (1000W, 1000Watt) Power Supply with Flat Modular Cables - High Efficiency, SLI Certified, Up to 80A On A Single +12V Rail for High Demanding SLI

ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΑΠΟ ESHOP KAI ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου κακώς παρήγγειλες τροφοδοτικό. Δεν είναι αυτό το πρόβλημά σου. Μαλλόν πρόβλημα με το mobo σου έχεις. Το ότι ανάβει το λαμπάκι (ένδειξη ότι βρίσκεται σε τάση) δε σημαίνει ότι η μητρική θα λειτουργήσει κιόλας... Να υποθέσω ότι έχεις κάνει clear cmos ?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχας που μενεις φιλε και σε ποιον οροφο, για να παω απο κατω να πιασω τι πετας! :D

Περα απ το χαβαλε, αφου εχεις κανει clear cmos, καπου βραχυκυκλωνει το board. Τσεκαρε το προσεκτικα, και εν αναγκη, λυσε ολο το συστημα και ξαναδεστο πολυ προσεκτικα.

πριν προβεις σε αγορες προταση δικη μου: Ελεγξε το κομματι που θες να αλλαξεις, βεβαιωσου οτι εχει καταστραφει.

Link to comment
Share on other sites

1) To pin που λείπει στο ATX 24pin βύσμα είναι το -5V το οποίο από το ATX v2.0a καταργείται αφού δεν χρησιμοποιείται εδώ και κάμποσα χρόνια από τις μητρικές.

Και 100% δεν είναι το πρόβλημα σου.

2) Από αυτά που λες προκύπτει ότι:

α) Είναι καμμένος ή απλώς δεν πατάει καλά ο επεξεργαστής

β) Ίσως είναι καμμένες οι RAM ή κάποια δε πατάει καλά

γ) Ίσως είναι καμμένη η μητρική ( το ότι ανάβει το λαμπάκι της δεν έχει την παραμικρή σημασία )

Εγω θα τα έβγαζα όλα εκτός κουτιού, θα έβαζα πάνω μόνο τον επεξεργαστή και την ψύκτρα του και θα την άναβα.

Αν ανάβει και κλείνει πιθανότατα είναι η mobo.

Αν ανάβει και μένει ανοιχτή, κλείσε και βάλε τις RAM και δοκίμασε πάλι.

Αν πάλι παραμείνει ανοιχτή βάλε και την κάρτα γραφικών. Αν δεν ανάψει είναι είτε η μητρική είτε η RAM ή η γραφικών ( αποκλείσαμε σχεδόν 100% τον επεξεργαστή έτσι )

Edited by billpeppas
Link to comment
Share on other sites

Οτι σου ειπε ο billpeppas, βγαλτα ολα απο το κουτι, βαλε την μητρικη επανω σε κατι πλαστικο για να μην βραχυκυκλωσει και ξεκινα τις δοκιμες.

Αφου πριν μαζεψεις τα καλωδια δουλευε και μετα οχι, το πιθανοτερο ειναι να κουνηθηκε κατι, να μην κανει σωστη επαφη και γι'αυτο δεν ξεκιναει.Ισως να ακουμπαει καπου η μητρικη και να βραχυκυκλωνει.

Με μια γομα καθαρισε και τις επαφες απο τις μνημες και την καρτα γραφικων.

stealth

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now