easy

Επιλογή μνήμης για επεξεργασία Video/εικόνας/ήχου .

Recommended Posts

καλησπέρα και απο εμένα,έψαχνα σε όλο το Ελληνικό ιντερνετ για ενα forum σαν το δικό σας και επιτέλους το βρήκα.Πρόσφατα πήρα την ASUS P53E WiFI A/P Deluxe με το X38 και με υποστήριξη DDR3 μνημών.Εκεί θέλω να σταθώ.Επειδή το μηχανάκι προορίζεται για επεξεργασία video εικόνας και ήχου και θα μπεί πάνω 4πυρηνος στα 45nm θα ήθελα μέχρι 450 ευρώ τις προτάσεις σας για τις μνήνες.Σας ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα,

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα φίλε και καλός σε βρήκαμε :T:

Για επεξεργασία video/εικόνας/ήχου φαντάζομαι θα χρειάζεσαι ποσότητα και όχι τόσο μέγιστη ταχύτητα...σωστα?

Ας πούμε 4GB DDR3 1333MHz αντί για

2GB DDR3 1800MHz !

Ram 2GB DDR3 TWIN3X2048-1333C9 G 289? X 2 = 578? ( ξεπερνάμε πολύ το budget Σου)

Teamgroup Ram 2GB Kit DDR3 1333 9-9-9-24 249? X 2 = 498?( ξεπερνάμε λίγο το budget σου)

Πές μας τι σκέφτεσαι να δούμε τι άλλες επιλογές έχουμε :)

Link to comment
Share on other sites

Σευχαριστω gorillakos για το καλωσόρισμα.

Καταρχάς το σύστημα προορίζεται για home studio και νομίζω ότι στα XP Pro 32bit δεν θα μπορέσω να δω 4gb ram.Άρα κατά την γνώμη μου πεταμένα λεφτά τα 4gb αν και δεν με χαλάνε.Απο εκει και πέρα με 2gb γρήγορης και ποιοτικής μνήμης και με την προσθήκη του SP3 στα XP νομίζω ότι το σύστημα θα ειναι OK.Οπότε αποκλείουμε τα 4 gb και ας δώσουμε και ταχύτητα που δεν μας πειράζει.Προσωπικά είχα βάλει στο μάτι αυτές εδώ: http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr3_pc3_12800_intel-xmp_ready_titanium_edition

και γιατί υποστηρίζουν το X38 και γιατί ειναι OCZ αλλα και για επιδόσεις και για το XMP.

εγκυκλοπαιδικά το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται από..

ASUS nvida 8800GT 512 mb

ASUS P5E3 WIFI A/P DELUXE

WD RAPTOR 74GB και data segate 500gb

Oθόνη 24" samsung

PSU ENERMAX 850W

Kάρτα ήχου εξωτερικη firewire RME 800

λοιπόν τι λές?Ποίο κίτ μνημών στα 2Gb dual ddr3 μου κάνει καλύτερα?

Link to comment
Share on other sites

Χμμμμ....λοιπόν,

Η υποστήριξη του Χ38 είναι κάτι το δεδομένο, δεν χρειάζεται να το κοιτάς αυτός μιας και όλες οι DDR3 θα μπαίνουν πάνω στην μητρική σου.

Το XMP θα μπεί σιγά σιγά σε όλες τις μνήμες και είναι κάτι αντίστοιχο με το EPP των DDR2...οπότε ούτε και αυτό θα έπρε να σε ανησυχεί.

Όλες οι μνήμες DDR3 απο 1600MHZ και πάνω έχουν τσιπάκια της Micron που σημαίνει πώς είναι η αφρόκρεμμα , ενώ η πλειοψηφία των 1066 και 1333 χρησιμοποιούν Qimonda και Elpida που πάνω κάτω έχουν τις ίδιες επιδόσεις.

Προσωπικά δεν τις συμπαθώ τις OCZ, μάρκετινγκ έχουν μακράν το καλύτερο ,αλλά σαν μνήμες και σαν συμβατότητα δεν λένε και πολλά.

Παράδειγμα, όλες οι 1600MHZ aka Titanium,Gold,XMP κτλ κτλ μπορεί να είναι οι ίδιες ακριβώς με άλλο χρώμα ψύκτρες και με άλλο SPD.

Εγώ θα διάλεγα Cellshock ή Corsair.

Μερικές Super talent δεν μπορούν να επιτύχουν τις συχνότητες που λένε και το ίδιο ισχύει και για τις Patriot, και ειδικότερα τα μοντέλα 1800 & 1866MHz.

Link to comment
Share on other sites

ακόμα δεν κατάλαβα πως απέκλεισες τα 4gb... δε νομίζω να έχεις πρόβλημα με xp 64bit... και ακόμα και στα 32 3.x gb θα βλέπεις όχι 2... για τη χρήση που το θες 4gb και όχι γρηγορότερα 2gb...

-1 ocz

+1 cellshock

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα και πάλι...

απέκλεισα τα 64bit windows γιατί έχω ήδη αγορασμένα τα 32bit και δουλεύω κάποιες αγορασμένες εφαρμογές στα 32bit..οπότε δεν μπορώ να επενδύσω και στο software...ηδη έχω πληρώσει αρκετά και οι εφαρμογές που έχω ειναι κι αυτές ακριβοπληρωμένες.

όσο για τα 4 gb που απέκλεισα σαν σύνολο μνήμης θα προτιμούσα να επενδύσω τώρα σε ένα καλό ποιοτικό και γρήγορο dual κιτ μνημων και αργότερα που θα πέσουν οι τιμές κι άλλο να εφοδιαστώ με ακόμα ένα κιτ για να κάνω 4 κι ας πάιζουν 3 και κάτι.

βλέπω gelshok αυτές τις μέρες και φυσικά δεν βιάζομαι,οπότε η επιλογή της μνήμης θα πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή.Ευχαριστώ πολύ για το άμεσο ενδιαφέρων όλων σας.

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου μεχρι τα 4 gb εισαι κομπλε ακομα και με τα 32bit XP!!

μην ακους αυτα που λενε οτι δεν χρησιμοποιουν και τα 4....

στην ουσια ναι μεν πραγματικη μνημη θα χρησιμοποιεις τα 3,5 περιπου (τα οποια θα φαινοντε κανονικα!!!) αλλα και το αλλο μισο GB χρησιμοποιητε κανονικοτατα σαν ταχυτατη cache ...αρα το ιδιο και το αυτο!!! ;) αν κανεις κεφι 4 GB παρε 4 GB και δεν θα εχεις προβλημα!!!

@psile πολυ αμφιβαλλω.....η υλοποιηση της corasair μονο και μονο του ξανα κατασκευασμενου pcb και της ψυξης της την κανει πολυ πιο ποιοτικη!!! σχετικα με την αποδοση...παντα ειναι αναλογα που θα πεσεις...το κλασικο με τα διαλεγμενα τσιπακια...! ;)

Link to comment
Share on other sites

Ο Νικος εχει δικιο σε αυτο που λεει για τα 32bitα XP!!!:T: Οπως ειπες καλο ειναι για αρχη να παρεις ενα γρηγορο κιτακι DDRIII και αργοτερα παιρνεις και δευτερο για να τα κανεις 4GB!!Προσωπικα σου προτεινω τις Cellshock Ram 2GB Kit DDR3 1800MHz 8-7-6-21 η οποιες εχουνε τα φοβερα Micron D9GTR που για DDRIII μνημες θεωρουνται τα καλυτερα!!!Δεν προκειται να σε δυσαρεστησουνε με τη καμια!!!:D

Link to comment
Share on other sites

ήρθε η κρίσιμη μέρα τις αγοράς.Πρέπει να αποφασίσω μέχρι το βράδυ και πραγματικά έχω κάνει τεράστια έρευνα και έχω "βγάλει"τα μάτια μου :P στην κυριολεξία να διαβάζω και να ψάχνω.Cellshock πρώτη επιλογή...SuperTalent δεύτερη....και Corsair.Αυτό που με προβληματίζει ειναι το γεγονός οτι η μητρική μου asus p53e deluxe wifi a/p με το x38 παίζει μέχρι 1333 μανισια και μετά βλεπει τα 1600 και τα 1800 σε OC mode.Να πάρω δηλαδή παραπάνω χρονισμένες ή να πάρω ποσότητα σε γίγα και μιρκότερα timings...αλλά μετά χάνω σε ποιότητα chipset...έχω μπερδευτεί.!Τέλος μια ερώτηση περιέργειας...Να βάλω φανάκια ή κάποιο έξτρα σύστημα ψύξης ή να κρατήσω την παθητική ψύξη απλά και είμαι OK.

thanx

Link to comment
Share on other sites

τέλος...οι μνήμες αγοράστηκαν.Τελικά επέλεξα τις CELLSHOK στα 1800 απο το ΠΛΑΙΣΙΟ.Περιμένω να τις παραλάβω και να αρχίσω το στήσιμο.Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας,τις προτάσεις και την άμεση ανταπόκριση σε όλες τις απορίες μου.Να σται καλά.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν το σύστημα στήθηκε

ASUS P53E DELUXE WIFI AP X38(Bios 0903)απο το μανίσιο το (0402)

CELLSHOCK 1800MHZ DDR3(τις οποίες δεν κατάφερα να τις δώ να δουλευουν πάνω απο 1333)

INTEL CORE 2 DUO 6550 1333

WD RAPTOR 74GB 10.000rpm

SEGATE 320GB for DATA

ASUS 8800GT 512ΜΒ VGA CARD με... (Drivers)169.21_forceware_winxp_32bit_internationa l_whql)

PSU ENERMAX 850 WATT

ZALMAN 9700 LED

CASE COSMOS COOLERMASTER

ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ WIN XP SP2 GR

UPS TRUST 1400

...αλλά

παρά το update στο πιό πρόσφατο BIOS και ενω μέσα στο BIOS δίνει τις επιλογές για 1600 και 1800 FSB μόλις εκκινούν τα windows παγώνουν και το σύστημα δεν ανταποκρίνεται.Έτσι ξαναγύρισα στα 1333...πώς θα το φτιάξω αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να αφήσεις το FSB στο default και να βάλεις τα MHZ τους στα 1800..:D

Μου προτείνεις δηλαδή ξερό OC σε CPU και μνήμες?Απο τα 333 βούρ στα 450???Θα είναι stable όλο αυτό...

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα Easy, έψαχνα λίγο το site και είδα το θέμα που χες ξεκινήσει πριν 1μιση χρόνο σχετικά με την επιλογή μνήμης για επεξεργασία Video κτλ...

Σε πρώτη φάση, το αναρωτηθηκα κ εγώ πρόσφατα, απλά κ μόνο γτ χρειάστηκε γ τη δουλειά μιας συναδέλφου. Περιμένω απαντήσεις στο ερώτημα "καλό σύστημα για video editing" κ μόλις τις έχω, αν σ ενδιαφέρει σου τις μεταφέρω - οι δικές σας γνώμες είναι πάντα ευπρόσδεκτες.

Απ' ότι κατάλαβα παίζεις με 3-4 PCάκια, οπότε έχεις άνεση ν στήνεις συστήματα γ τις διάφορες δουλειές σου. Να σταθώ λοιπόν σε ένα σημείο: το συστήμα π έχεις στήσει, είναι μάλλον πολύ καλό γ να βλέπεις video και ν παίζεις δυνατά games) κι όχι αρκετά καλό γ επεξεργασία video. Πριν τη μνήμη, ήθελες κάρτα π να σε φτιάχνει σ αυτό το κομμάτι...

Κατά πόσο σ έχει καλύψει το pc αυτό γ την δουλειά που το θες? δώσε μου τα φώτα σου τώρα π θέλω να κάνω το ίδιο κι εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now