Greydas

Silverstone ή Thermaltake?

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά. Βασικά θέλω να αγοράσω ένα καινούργιο τροφοδοτικό, το οποίο να είναι όσο το δυνατό πιο αθόρυβο στα 750watt. Έχω ένα Etasis 650watt και ύστερα από ώρα σε πιάνει πονοκέφαλος. Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο:

Silverstone Strider SST-ST75F PSU 750W - Τροφοδοτικά - plaisio.gr

και

Thermaltake Toughpower W0116RE PSU (750W) - Τροφοδοτικά - plaisio.gr

Ποιο από τα δύο μου προτείνετε?

Link to comment
Share on other sites

Οικονομικό το ζήτημα. Αν πάω σε 800+ φαντάζομαι το ζητούμενο ποσό θα είναι αρκετά μεγαλύτερο... Άλλωστε αν δεν κάνω λάθος τα 750 με καλύπτουν.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το είχα προσέξει αυτό... Ωστόσο δεν πρέπει να είναι modular έτσι? Το ξέρω ότι έτσι δείχνει η φωτογραφία αλλά στο site της silverstone άλλα δείχνει.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα

αν κανεις αλλαγη μονο για τον θορυβο τοτε αυτο που διαλεξες ειναι καλο.

αν ομως θες να βαλεις καινουριες καρτουλες γραφικων τοτε τα 18 αμπερ που δινει στις 12βολτες εξοδους του πιστευω οτι ειναι λιγα.

καλυτερα να δεις καποιο με 30αμπ και πανω.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή οι γνώσεις μου γύρω από τα τροφοδοτικά είναι άστα να πάνε μπορείς να προτείνεις κάποιο άλλο? Οι 12βολτες είναι στα 18Α, αλλά δε γίνεται σύνδεση 2 τέτοιων πάνω στην κάρτα ? Το 850άρι που ανέφερε ο amdnord πως σου φαίνεται?

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου αν ειχα σκοπο να διαθεσω 105ε για τροφοδοτικο τοτε θα εδινα λιγα παραπανω κ θα επερνα ενα απο τα παρακατω με την σειρα που τα εχω.

στα μειον βεβαια ειναι οτι δεν εχουν αποσπομενα καλωδια.

Corsair CMPSU-750TXEU PSU (750W) - Τροφοδοτικά - plaisio.gr

Silverstone Element SST-ST85EF PSU 850W - Τροφοδοτικά - plaisio.gr

πιστευω οτι ειδικα με το corsair θα εισαι καλυμενος για αρκετα χρονια.

Link to comment
Share on other sites

Καλό θα ήταν να αποφύγεις τελικά το ελεμεντ καθώς κάπου είδα οτι 2 δείγματα είχαν ένα θεματάκι σε θερμοκρασίες >46c και να πας σε strider η κάτι σε corsair αν και ακριβότερο.

Link to comment
Share on other sites

Πω ρε παιδιά δύσκολη η απόφαση. Ενώ είχα ψιλοαποφασίσει να πάρω το element, με αυτά που ανέφερε ο amdnord μου έκανε την καρδιά περιβόλι. Βέβαια όντως έχει δίκιο. Λίγο που το έψαξα στον jonnyguru το τροφοδοτικό εξερράγη. Αν είναι δυνατό. Φίλε amdnord σε ευχαριστώ που το ανέφερες ώστε να αποφύγω μία τραγική αγορά. Πάντως η αλήθεια είναι ότι το pc θα το αφήνω ανοιχτό αρκετές ώρες με τον επεξεργαστή να βαράει συχνά 100% εξαιτίας των αναλύσεων στο ansys. Επειδή στο μέλλον υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να βάλω μία 2η 5850 αποφάσισα να ανεβάσω το χρηματικό και ταυτοχρόνως ψυχολογικό όριο στα 130-150. Σε αυτές τις τιμές τι προτείνετε?

Υ.Γ. Τα etasis ρε παιδιά καλά είναι σε γενικές γραμμές? Ρωτάω γιατί αυτό που έχω εδώ και δύο χρόνια μου φάνηκε πολύ καλό...

Link to comment
Share on other sites

το corsair ειναι τοπ και αν είδες την βαθμλογία του ελεμεντ που ηταν 6/10 αυτο πρέπει να έχει 9.5+/10. αν όντως αποφασίσεις και το πάρεις δεν θα μείνεις παραπονεμένος.είναι πολύ καλο και τα σπάει ;)

οσον αφορά το ετασις δεν ξέρω. μόνο το Hiper εχώ απο "επώνυμα" τροφοδοτικα και είναι αρκετα καλό + έχει απειρα usb απο πίσω :P

από όσο έχω ακούσει, κοίτα για corsair,enermax,etasis klp.

η αλλάγη του psu είναι λόγω του ανεμιστήρα που κάνει θορυβο?

Link to comment
Share on other sites

η αλλάγη του psu είναι λόγω του ανεμιστήρα που κάνει θόρυβο?

Ουσιαστικά ναι. Σκέφτηκα να άλλαζα τον ανεμιστήρα αλλά δεν ξέρω αν θα κερδίσω και πολλά μιας και είναι 8άρης. Άσε που το cm690 δεν είναι και ιδιαίτερα αθόρυβο κουτί. Παντού είναι τρύπιο...

Link to comment
Share on other sites

οπότε πας για ένα καλό psu που είναι η βάση του PC . 130-150 είπες και με "αέρα" για 5850cf και βάλε.

εγώ θα κοιτούσα εδώ και εδώ

και τα 2 είναι πολύ καλά PSUs και ουσιαστικά είναι ίδια. η μονη διαφορα είναι οτι το HX750 είναι modular ενω το TX850 δεν είναι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now