had3s

New PC+Πληροφορίες για AMD 6-core Thuban? Εκτιμήσεις?

Recommended Posts

Παίδες,

Είμαι σε φάση να αγοράσω PC για να αντικαταστήσω τον AMD X2 4200+ s939 μου.

Τετραπύρηνος είναι μονόδρομος. Θέλω όμως να είναι όσο πιο future-proof γίνεται, χωρίς να ξοδέψω μια περιουσία. Έλεγα να πήγαινα σε Ι5 αντί για Ι7, με s1156.

Το θέμα είναι πως ξέρω πως αναμένεται ο καινούριος 6-core Thuban κατά τα μισά του έτους, δε ξέρω όμως τι θα λέει. Φήμες μιλούν για χαμηλότερες συχνότητες λειτουργίας από τους υπάρχοντες 4-core, οπότε δε ξέρω αν θα αξίζει να τον αγοράσει κανείς. Μήπως θα είναι overkill τα 6-cores? Μήπως από 4 σε 6 cores η διαφορά θα είναι πολύ μικρή οπότε δε χρειάζεται να το σκέπτομαι καν; Ακόμη, λένε πως θα έχει και Hyper Threading.

Μήπως να αγόραζα ένα φτηνό Athlon II X4 620 με ένα καλό AM3 mb, για μελλοντική αναβάθμιση σε Thuban?

Θεωρώ πως αν αγοράσω τώρα Ι5-750 ή (αν θέλω να ξοδευτώ) Ι7-850, θα είμαι Future-proof για τα επόμενα 2.5-3 χρονάκια. Να σας πώ την αλήθεια αν κάποιος δε δουλεύει Video Editing κτλ εφαρμογές, το Hyper Threading είναι ψιλοάχρηστο, άσε που ρίχνει και τις επιδόσεις των παιχνιδιών!

Bottom line, πιστεύω πως και ο Thuban να βγεί, δε θα "κλονιστούν" οι Ι7 ή ακόμα και ο Ι5-750.

Τί λέτε εσείς; Ακούω την άποψή σας!

Link to comment
Share on other sites

1) Πες μας budget.

2) Ότι και αν πάρεις θα δεις τεράστια διαφορά σε σχέση με τον 4200+

3)Future proof είναι το AM3 και το 1366..

edit: Ο πρώτος thuban θα είναι στα 2,8 και δεν θα έχει hyper threading.

Link to comment
Share on other sites

780 για cpu/mobo/ram/κουτι/τροφοδοτικο. Όχι για κάρτα γραφικών!

Κυρίως Games και λίγο Photoshop, Blu-ray Full HD playback και λίγο video και audio encoding (λίγο όμως!)

Link to comment
Share on other sites

Φιλε had 3s στην θεση σου θα περιμενα τα 6πυρηνα της AMD τον Μαιο σε συνδυασμο με μια καλη mobo AM3.

Εσκεμενα εννοειται οτι δεν αναφερω τιποτα για τον συνδυασμο Core i7 980 +1366 socket διοτι δεν βρισκω προχεορη χαρτοπετσετα για να μαζεψω τα αιματα απο τις τσεπες μας....

Link to comment
Share on other sites

Απο τη στιγμή που σε ενδιαφέρει το encoding με τα τωρινά δεδομένα πάς σε ιντελ. Λογικά όταν θα βγούν τα 6-πύρηνα amd θα είναι πιο γρήγορα σε encoding πάντα απο τα 4-πύρηνα ιντελ. Αν δεν βιάζεσαι καλύτερα να περιμένεις να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα αν μπορείς να περιμένεις θα είναι καλό για να έχουμε χειροπιαστές αποδείξεις και οχι θεωρία. Αλλωστε η ιστορία έχει δείξει οτι πάντα η πραγματικότητα διαφέρει.

Link to comment
Share on other sites

DIM1000... μήπως να σταματήσεις να spamάρεις με σκοπό να πιάσεις τα post για να βάλεις αγγελία ?

Αν συνεχίσεις το spamming με σκοπό να βάλεις αγγελία δεν σε βλέπω να αποκτάς access ούτε στα 1000 posts...

Link to comment
Share on other sites

Τι σου φταίει ρε Bill ο άνθρωπος, χαλάρωσε. Επειδή έκανε 6 posts σήμερα;

Μωρέ φταίει και φταίει.

Post σε ενός μηνός πίσω threads... post "Τελικά τι έγινε" σε thread 1 μήνα και που δεν είχε την παραμικρή συμμετοχή ο ίδιος... "congrats", "good choice"...

spamming our way to the for sale forum ? hell yeah.

Link to comment
Share on other sites

Κατ αρχήν χαλάρωσε λίγο το υφάκι σου φίλε μου γιατί δεν με ξέρεις και απο χθες και πίστεψε με δεν θέλω να βάλω καμία αγγελία. Σε προκαλώ και σημείωσε το αν δεις την παραμικρή αγγελία μου να ζητήσεις να σβηστεί. Αφου είσαι πονηρός και τα ξέρεις όλα. Δυστυχώς δεν έχω όσο χρόνο θα ήθελα για να ποστάρω και να παρακολουθώ. Κάνε μου μύνηση λοιπόν. Οποτε βρω χρόνο μπαίνω και βλέπω τι γίνεται και δεν κάθομαι να ασχοληθώ με το πόσους μήνες έχει το ποστ. Αλλωστε γι `αυτό δεν είναι τα forum ή κάνω κάπου λάθος????

Καλύτερα λοιπόν να σκέφτεσαι πρώτα λίγο περισσότερο και μετά να γράφεις το οτιδήποτε. Σου ξαναθυμίζω λοιπόν για να μην ξεχνιόμαστε οτι αν δεις αγγελία μου εδω ή οπουδήποτε (σε όποιο μα όποιο φόρουμ τύχει να τη δεις) να ζητήσεις να σβηστεί και δεν θα σου πω τίποτα. Αν και πάλι δεν βρίσκω το λόγο να σου δώσω καμία αναφορά αλλά για να μην δημιουργείς λάθος εντυπώσεις.

Σκέψου λοιπόν οτι μπορεί να είσαι λάθος και απλά ο φόρτος εργασίας μου να είναι τόσος που δεν μπορώ να συμμετέχω όσο θα ήθελα.

Φιλικά Δημήτρης.

Link to comment
Share on other sites

Ως συγγραφές του συγκεκριμένου Post θα ήθελα να σας ανακοινώσω πως μπορείτε να σταματήσετε τη διαφωνία σας και να συνεχίσετε μέσω PM!

Όχι τίποτ' άλλο, αλλά προς εκτίμησιν του almighty 6-core Thuban που θα τα σαρώσει όλα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Απλά δέχτηκα άδικη επίθεση φίλε μου και γι αυτό απάντησα. Δεν έχω σκοπό να τσακωθώ με κανέναν απλά ο καθένας στη θέση μου δεν θα ήθελε να τον κρίνουν άδικα. Για μένα το θέμα είναι λήξαν ήδη.

Μακάρι λοιπόν η AMD να βγάλει κάτι της προκοπής ώστε να έχουμε και εναλλακτική και η Intel να ρίξει τις τιμές της. Αν και ομολογώ οτι είμαι φανατικός ιντελάκιας και δύσκολα η AMD θα κατορθώσει να βγάλει αντίστοιχο επεξεργαστή με τους Intel εκτός και αν τους κρίνουμε μόνο ως προς το Value For Money.

Και έστω οτι κατορθώσει να βγάλει ένα τόσο καλό επεξεργαστή, πόσα προγράμματα πιστεύεις οτι θα φτιαχτούν με σκοπό να τον αξιοποιούν στο 100%? Εδώ ακόμα και τους Quad άργησαν να αρχίσουν να τους εκμεταλλέυονται και γι αυτό οταν ήρθε η ώρα να αλλάξω υπολογιστή πριν κάποιο καιρό που δεν είχαν βγει οι I7 πήγα σε 8600 γιατί με ενδιέφερε η μεγάλη του ταχύτητα που τότε μέτραγε πολύ στα παιχνίδια. Αντίστοιχα πιστεύω οτι θα γίνει και τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Ως συγγραφές του συγκεκριμένου Post θα ήθελα να σας ανακοινώσω πως μπορείτε να σταματήσετε τη διαφωνία σας και να συνεχίσετε μέσω PM!

Όχι τίποτ' άλλο, αλλά προς εκτίμησιν του almighty 6-core Thuban που θα τα σαρώσει όλα!!!!

χαχαχαχα :hehe: :hehe:

Ωραιος ρε μαν, i like u! :D

Οντως παιδες, μην χαλιεστε για το παραμικρο. Και να εκανε spam ο DIM1000 (που δεν πιστευω οτι εκανε), εγω στο χιουμορ θα το παιρνα, μην ταραζεστε!

Link to comment
Share on other sites

Γι αυτό λοιπόν απάντησα στο φίλο που νόμιζε οτι έκανα spam οτι αν δει αγγελία μου, να ζητήσει να σβηστεί αμέσως. Τι πιο τίμιο. Αφου έτσι νομίζει.... Και μάλιστα όχι μόνο εδω αλλά και σε άλλο φόρουμ. Αν και πάλι ξαναλέω οτι δεν βρίσκω λόγο να δώσω αναφορά.

Anyway ας μην χαλάμε άλλο το τοπικ του φίλου πιο πάνω με τους (ειν)Α Μ(παζα) (α)D(ιαμφισβήτητα). Φυσικά κάνω πλάκα έτσι. Μακάρι να βγάλει καμία επεξεργαστάρα επιτέλους.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now