WebHunter

Samsung 30nm DDR3: Οικονομία, ευκολία και μειωμένη κατανάλωση

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Samsung 30nm DDR3: Οικονομία, ευκολία και μειωμένη κατανάλωση]http://reviews.hwbox.gr/news/samsung.jpg[/NEWS_IMG]Ο κορεάτικος κολοσσός Samsung, ανακοίνωσε πρόσφατα την πρώτη παγκόσμια δημιουργία μνημών τεχνολογίας DDR3 με λιθογραφική μέθοδο 30 nm και πυκνότητας των 2 GB. Σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές, η μέθοδος αυτή δημιουργεί αύξηση παραγωγικότητας των σχετικών μνημών κατά 60% σε σχέση με τα 40 nm, και μειώνει το κόστος παραγωγής στo μισό σε σχέση με διατάξεις των 50 και 60nm.

Η επιταχυνόμενη ανάπτυξη των DRAM νέας γενιάς των 30 nm θα πρέπει να μας διατηρήσει σε θέση ισχύος στην αγορά των μνημών,” αναφέρει ο Soo-In Cho, president, Memory Division, Samsung Electronics. “Η τεχνολογία παραγωγής μας της κλάσης των 30nm θα προσφέρει τις πιο προχωρημένες DDR3 μνήμες χαμηλής κατανάλωσης που διατίθενται στο σήμερα και την πιο αποδοτική DRAM λύση οπουδήποτε για την παρουσίαση ηλεκτρονικών για το σπίτι και διατάξεις server.

Οι καινούριες μνήμες της Samsung βασισμένες στα 30 nm μειώνουν την κατανάλωση κατά 30% σε σχέση με αυτές των 50 nm και στοχεύουν για χρήση σε desktop, laptop, server, netbook pcʼs, όπως και σε κινητά τηλέφωνα. Αναμένεται να ξεκινήσουν σειριακή παραγωγή στο Q2 του 2010.

Link to comment
Share on other sites

Αν αναλογιστούμε τι έγινε με την αντίστοιχη αλλαγή στους επεξεργαστές, τότε μιλάμε για τρελές

συχνότητες και στις μνήμες....:)

Link to comment
Share on other sites

"...μειώνει το κόστος παραγωγής στo μισό σε σχέση με διατάξεις των 50 και 60nm."

Να έπεφταν και οι τιμές αντίστοιχα καλά θα ήταν γιατί έχουν πάρει την ανιούσα τώρα τελευταία!!! :loveliness:..

Link to comment
Share on other sites

οι τιμες στις μνημες πεφτουν μονο οταν μειωθει η ζητηση και υπαρχει μεγαλο αποθεμα για πουλημα. Περυσι απο Μαιο μεχρι Αυγουστο οι τιμες ειχαν πιασει πατο λογο μειωμενης ζητησης. Οσοι πηραν τοτε μνημες ηταν τυχεροι.

Link to comment
Share on other sites

μήπως κάποιος από "μέσα" έχει να μας δώσει καμία πληροφορία σχετικά με τις τιμές των μνημών, ετοιμάζω μηχάνημα με ΑΜ2+ και θα ήθελα 2+2, πέρσι θυμάμαι τις kingstone ddr2-1066 (hyperx) είχαν νομίζω 24-26 ευρό το dimm των 2 και σήμερα κάνει 41.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now