George_o/c

Intel Itanium: Δύο δισεκατομμύρια transistors και τέσσερις πυρήνες!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel Itanium: Δύο δισεκατομμύρια transistors και τέσσερις πυρήνες!]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Μετά από σχεδόν ένα χρόνο γεμάτο ανεπιβεβαίωτες φήμες και καθυστερήσεις, η Intel επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε επιτέλους το shipping του επεξεργαστή Itanium - κωδική ονομασία Tukwilla. Το επίσημο λανσάρισμά του θα γίνει μες στον Μάρτη, μέχρι τότε όμως ας ρίξουμε μια πιο κοντινή ματιά στον συγκεκριμένο επεξεργαστή. Να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι πρόκειται για τον απόγονο του Montvale, ενώ οι μηχανικοί που δούλεψαν πυρετωδώς για να τον έχουν έτοιμο στην ώρα του, είχαν αφιερωθεί παλιότερα στο φημισμένο Alpha 21464 project. Ο Tukwila είναι ουσιαστικά ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής που διαθέτει δύο ενσωματωμένους ελεγκτές μνήμης, οχτώ threads (HyperThreading Technology), 30MB μνήμης cache και TDP ίσο με 130W. Μην αμελήσουμε να αναφέρουμε το σημαντικότερο: Είναι ο πρώτος επεξεργαστής που περιέχει δύο δισεκατομμύρια transistors σε ένα single die! Κατά τα λεγόμενα της Intel, οι επιδόσεις ενός Itanium εν συγκρίση με αυτές ενός Montvale είναι διπλάσιες! Επιπλέον προστέθηκε ευρεία γκάμα ιδιαίτερα ενδιαφερόντων scalability, realibility & virtualization features. Ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα.

Κλείνοντας να συμπληρώσουμε ότι ένα στέλεχος της Intel ανέφερε ότι απόγονος του Itanium θα είναι ο Poulson, στου οποίου την κατασκευή θα χρησιμοποιηθεί λιθογραφική μέθοδος 32 νανομέτρων. Θα περάσουν βέβαια τουλάχιστον δύο χρόνια για να τον υποδεχτούμε.

Tukwilla die

[img_ALT=Intel Itanium: Δύο δισεκατομμύρια transistors και τέσσερις πυρήνες!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614b69e31e7e198.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now