WebHunter

Asus 1001PX: Η βιομηχανία των netbooks οργιάζει

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Asus 1001PX: Η βιομηχανία των netbooks οργιάζει]http://reviews.hwbox.gr/news/asus.jpg[/NEWS_IMG]Τα τελευταία δυο χρόνια οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών έχουν ρίξει ένα μεγάλο βάρος στη δημιουργία μιας νέας ομάδας που έχει κοινός ονομαστεί “netbooks”. Ο όρος δεν είναι και 100% σωστός, ωστόσο προσεγγίζει την τάση της αγοράς για την απόκτηση μικρών σε διαστάσεις υπολογιστικών συστημάτων για τις βασικές λειτουργίες όταν βρισκόμαστε καθʼ οδόν! Η Asus, από τις πρώτες που υποστηρίζουν αυτή τη τάση, προσθέτει τα περισσότερα μοντέλα στο portfolio της εφοδιάζοντας τους τελικούς χρήστες με πληθώρα επιλογών…Σήμερα είμαστε μάρτυρες της νέας υλοποίησης που ακούσει στο όνομα Eee PC 1001PX.

To νέο Asus Eee PC 1001PX βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της Intel, Pine Trail, διαθέτει οθόνη 10.1 ιντσών με δυνατότητα απεικόνισης 1024x600 pixels, επεξεργαστή Intel Atom N450 με συχνότητα λειτουργίας τα 1.66 GHz και 1 GB μνήμης RAM DDR2. H διαφοροποίηση του συγκεκριμένου μοντέλου είναι η εξωτερική επένδυση, που διαθέτει τη γνωστή ποιότητα κατασκευής της Asus, πλήρες πληκτρολόγιο κατά 92% και ένα εμπνευσμένο desing στο καπάκι του. Τα γραφικά αναλαμβάνει το ενσωματωμένο σύστημα της Intel, GMA 3150!

Στο πακέτο συνυπάρχουν διασύνδεση WiFi, web camera, ενσωματωμένος card reader και θύρα Ethernet 10/100. Το Asus 1001PX θα έρθει σε δυο διαφορετικές εκδόσεις. Η πρώτη θα διαθέτει δίσκο 160 GB, μπαταρία τριών cell με αυτονομία για πέντε (5) ώρες και λειτουργικό Windows XP, ενώ η τιμή του θα κυμανθεί στα 240?. Στη δεύτερη η ποικιλία είναι πιο πλούσια, μιας και διαθέτει μπαταρία 6 cell (με αυτονομία εννιά (9) ωρών), δίσκο με 250 GB και ενσωματωμένα τα Windows 7. Όλα αυτά στην τιμή των 300?!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλά έχουν πουλήσει παραπάνω από οτιδήποτε άλλο στα 2 χρόνια!

Άντε να μπεί και η AMD στο παιχνίδι, με 12αρια netbooks και καλύτερες επιδόσεις, τουλάχιστον στον τομέα των γραφικών.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now