George_o/c

Dell Full HD U2211H & U2311H: IPS Panel και χαμηλή τιμή

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Dell Full HD U2211H & U2311H: IPS Panel και χαμηλή τιμή]http://reviews.hwbox.gr/news/dell.jpg[/NEWS_IMG]Δύο νέες Full HD LCD οθόνες μας έρχονται από την Dell και μάλιστα σε εξαιρετική τιμή. Με περιβαλλοντική συνείδηση (Energy Star 5.0 & TCO 5.0 πιστοποίηση), e-IPS (in-plane switching) panels και αξεπέραστη ποιότητα Dell, οι 21.5" UltraSharp U2211H και 23" U2311H είναι έτοιμες να προσφέρουν την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία.

Η ανάλυσή τους ανέρχεται στα 1920 x 1080 pixels, η πραγματική αντίθεση στα 1000:1, ενώ η φωτεινότητα στα 300 cd/m2. Επιπλέον διαθέτουν χρόνο απόκρισης 8ms, τέσσερις θύρες USB 2.0 και συνδεσιμότητα D-Sub/DVI/DisplayPort. Καλύπτονται από τρία χρόνια εγγύηση απροβλημάτιστης λειτουργίας και κοστίζουν $279 και $299 αντίστοιχα. Όσοι πιστοί, προσέλθετε.

Link to comment
Share on other sites

ειναι το αποθημενο μου να παρω την U2410 και γενικως μια οθονη την οποια θα κρατησω για 5 χρονια . με το που ειδα την ειδηση IPS Panel και χαμηλή τιμή λεω επιτελους θα αποκτησω μια ποιοτικη οθονη σε χρηματα που αντεχει η τσεπη μου για καθε ειδους χρηση , αλλα τωρα που διαβασα οτι ειναι 8 ms η αποκριση , μου χαλασε το ονειρο παλι :( , γιατι θελω και μερικα games να παιξω

Link to comment
Share on other sites

επειδη αντιστοιχα την Samsung SM-F2380 λογω των 8ms την κατακρινουν πολλα ατομα για ghosting και αργο respond , υποθετω πως τα ιδια θα ισχυουν και για αυτην εξαιτιας του αργου χρονου αποκρισης

Link to comment
Share on other sites

Δεν βλέπω κάτι τέτοιο στην Samsung και την έχω μπροστά μου!

Πάντως από το να πάρεις TN Panel και να βγείς με αχρωματοψία, θα προτιμούσα την Dell.

Link to comment
Share on other sites

επειδη θελω εξ ολοκληρου νεο υπολογιστη + οθονη + UPS (APC) τα χρηματα που σκοπευω να διαθεσω για οθονη ειναι ταβανι αυστηρα 250 , και ψαχνω πολυ τον τελευταιο καιρο για μια οθονη που να με καλυπτει σε ολα και το ελεγα για την Samsung SM-F2380 μεχρι που διαβαζα δεξια και αριστερα παραπονα κυριως στα παιχνιδια οποτε ελεγα να κινηθω για την LG W2361V που θα μου ερχοταν ακομα πιο φτηνα .

αλλα ολο περιμενω μπας και υπαρξει IPS οθονη με οσο γινεται πιο λιγα ms ωστε να εχω ξεκουραστα ματια καθως περναω πολλες ωρες την ημερα σε μια οθονη αλλα και να ευχαριστηθω gaming που δε το χω ευχαριστηθει μεχρι τωρα γιατι ειμαι σε αρχαιο υπολογιστη .

back to topic γιατι ξεφυγα . μακαρι να ερθει η οθονη αυτη κοντα στα 250 ευρω και οχι 299 η παραπανω

Link to comment
Share on other sites

Κοιταξε να δεις, να τα παρουμε με τη σειρα:

1) Τα 8ms δε σημαινουν απολυτως τιποτα. Οι καλυτερες TN οθονες καποτε για gaming ειχαν 8ms και ουτε ιχνος ghosting. Τα 2ms ειναι απλως ενα ψευτικο νουμερο.

2) Η 2380 λογω του panel της, θεωρουσα πως για εναν εμπειρο gamer δε θα ηταν 100% καταλληλη, επειδη ειχα παρατηρησει πως ειχε ενα ελαφρυτατο ghosting. Ελα ομως που οσοι "καμμενοι" την εχουν δει, δεν διαπιστωσαν προβλημα!

Του τεστειν, αν δεν εισαι "πυροβολημενος" με τα FPS, παιζοντας διψηφιες ωρες την ημερα σε multiplayer matches, τοτε πραγματικα, δε νομιζω να διαπιστωσεις ghosting.

---

H DELL αυτη παντως ειναι η λυση στο eyefinity προβλημα μου: IPS panel ΚΑΙ displayport? Τελεια! :D

Link to comment
Share on other sites

η 2380 που λέει ο ντέντον είναι πολυ καλή σε θέμα κόστους/απόδοσης.

και games παίζεις, και ταινίες βλέπεις, και έχει πολυ ωραίο μηχανισμό σαν οθονη(αυτα τα στριφογυριστα/πανω κάτω, κλίσεις κλπ), έχει και απιστευτο μαυρο :]

ghosting έχει αλλά εμένα δεν με ενόχλει, και γενικά κάμποσοι που την είδαν, ούτε καν το παρατήρησαν :D

εδιτ: αυτα με τα 2/4/8/12/235423 ms παραείναι τραβηγμένα. έχω παίξει και σε οθόνες με 2μσ και με 8μσ και και και , 0 διαφορα εκτος αν μιλάμε για τραγικά μεγάλο νούμερο.

Edited by AMDnord
Link to comment
Share on other sites

μαλιστα . σας ευχαριστω για την γνωμη σας . ισως τελικα αν δεν μπορεσω να παρω την U2311H , αν δεν ερθει ελλαδα και σε φυσιολογικη τιμη , αντι τελικως της LG W2361V να παρω την Samsung που λεμε και μακαρι να μην καταλαβω και εγω κανενα προβλημα (δεν εχω και εμπειρο ματι οπως μερικοι) , καθως αλλωστε θα περναω πιο πολλες ωρες γραφειου και ιντερνετ παρα παιχνιδιου , το οποιο να ειναι 1 ωρα την ημερα και αν !!! εν ολιγοις προτεινε την 2380 !!!

Link to comment
Share on other sites

Φάτε μάτια ψάρια...:o..

img0369j.jpg

img0374jo.jpg

img0376r.jpg

img0380y.jpg

img0378xa.jpg

img0383uf.jpg

img0386a.jpg

img0387fm.jpg

img0392qa.jpg

img0393s.jpg

img0402j.jpg

img0410sx.jpg

img0411w.jpg

img0413wk.jpg

img0414z.jpg

img0418es.jpg

img0404ep.jpg

Ας παίρνατε την Dell να την βάζατε έτσι ^^ να μην χρειαζόταν να σκρολάρετε τόσο.:P

Τις έκανα και resize αλλά και πάλι τεράστιο βγήκε το post.Δεν πειράζει όμως.Για κάθε μία από αυτές είναι 1000 λέξεις.Το μόνο που δεν περιγράφεται με φώτο είναι η κατασκευή της βάσης και η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΒΑΣΗ της που για εμένα είναι τα μισά λεφτά.Άλλο να σας το λέω και άλλο να την δείτε από κοντά και να την δουλέψετε.

Link to comment
Share on other sites

Στην Dell την πήγανε 400? από 213?,λογικά και η επόμενη παρτίδα του Mysystems θα σκαρφαλώσει στην τιμή.Όποιος πραγματικά ενδιαφέρετε καλύτερα να βιαστεί λίγο.Σαν εμπειρία είναι τελείως άλλη φάση.Καμία σχέση με το παλιό μου TN.Πρέπει να βάλεις το TN στο 100% φωτεινότητα που κουράζεσαι υπερβολικά να δουλεύεις,για να κάνεις το TN να φαίνονται τα πάντα το μισό καθαρά από την Dell,και πάλι όμως τα χρώματα δεν έχουν καμία σχέση.Το άσπρο αφότου σύνδεσα την Dell Μου φαινόταν άσπρο στην Dell και κίτρινο στην άλλη.Σαν να έχει κάνει 5 πακέτα τσιγάρα ένα πράγμα.Τελείως ξεκούραστη η Dell.To μόνο που όντως δεν έχει τόσο καλό είναι η γωνίες θέασης αναλογικά με άλλα μόνιτορς.Δηλαδή από αρκετά πλάγια χάνει.Βέβαια καμία σχέση με το TN εννοείται.Το ΤΝ από αρκετά πλάγια όχι απλά χάνει αλλά δεν υπάρχει καν.Τώρα σε παιχνίδια δεν παρατήρησα τίποτα ghosting που λένε.Τίποτα απολύτως.Γενικά γενικά για να μην λέω πολλά,είναι τελείως διαφορετική εμπειρία.Χαίρεσαι να δουλεύεις τον υπολογιστή.Αν δεν το δει κάποιος από κοντά δεν μπορεί να καταλάβει 100% ούτε άλλες 1000 φωτογραφίες να δει.

Link to comment
Share on other sites

Έβαλα και κάποιες άλλες πρίν λίγο να φανούν και τα port του και λίγο η βάση και η χρήση της.Και σας ξαναλέω αν δεν το δείτε από κοντά δεν μπορείτε να καταλάβετε.Οι φωτογραφίες το αδικούν πολύ.Ούτε ο καλύτερος φωτογράφος είμαι,ούτε καμία φωτογραφική DSLR μάμα τα έχω,με μια compact απλή της έβγαλα και σε άλλες κάνει ζημιά το φλάς,άλλες δεν φαίνονται και τόσο καλά,άλλες είναι λίγο κουνημένες,δεν το έκανα και επιστήμη δηλαδή πήρα τη μηχανή και τράβαγα όπως να ναι.Μόνο σε αυτές που φαίνεται και το TN δίπλα πρόσεξα πολύ το φώς για να βγουν όσο το δυνατόν καλύτερες,έχει γίνει και το resize για να μην σας έβαζα 12mp φωτογραφίες και έκανε 2 ώρες να φορτώσει.Μια γενική εικόνα την παίρνετε πάντως.Αλλά μέχρι εκεί.Η οθόνη από κοντά είναι πολύ καλύτερη

Link to comment
Share on other sites

Και πάλι thanks! :)

Οι δύο προτελευταίες φωτογραφίες (που δείχνουν το hwbox.gr) είναι πολύ κουνημένες! Δες πως δείχνει το κείμενο :(

Ακούμπα την φωτογραφική κάπου ώστε να μην κουνιέται ;)

Που μένεις να έρθω να την δω από κοντά (αφού επιμένεις ότι την αδικούν οι φωτογραφίες); :P

Link to comment
Share on other sites

Τις άλλαξα.

Βασικά το ότι πηγαίνει πάνω κάτω η οθόνη ήθελα να δείξω με τις φωτογραφίες αυτές οπότε δεν έχει και πολύ σημασία για το πως θα φαίνεται η οθόνη.ΑΝ και το ότι δεν φαίνεται στις φωτογραφίες τόσο ωραία όσο το βλέπεις μπορείς εύκολα να το καταλάβεις από το ότι δεν φαίνονται τα ανοιχτά χρώματα λόγω απόστασης στη φωτογραφική μηχανή και τα σκοτεινά ανοίγουν λόγο φλας.

Δείτε και μια πιο κοντινή πιο προσεγμένη για να καταλάβετε λίγο καλύτερα τι παίζει με τα χρώματα αλλά και πάλι παιδιά...Καμία σχέση με το live.Το χαλάει μια χοντρή η φωτογραφία το χαλάει άλλη μια χοντρή το μόνιτόρ σας αν έχετε tn,δεν γίνεται να καταλάβετε ακριβώς ακριβώς αυτό που θα δείτε από κοντά με τίποτα.Στο μάτι του τίγρη πχ,κυριολεκτικά στο μάτι όχι το γύρω γύρω,μόνο το μέσα το στρόγγυλο :D ,υπάρχουν 7-8 διαφορετικές αποχρώσεις.Που να τα πιάσει όλα η compact;

Δεν είμαι Αθήνα φίλε αλλιώς ευχαρίστως.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλύτερη η κοντινή, αν και φοβάμαι ότι έχεις δίκιο, από την στιγμή που η φωτογραφία προβάλετε σε άλλη οθόνη, σίγουρα δεν βλέπουμε το ίδιο πράμα :(

Δεν είμαι Αθήνα φίλε αλλιώς ευχαρίστως.

:(

Link to comment
Share on other sites

Να μην φοβάσαι καθόλου.Να είσαι σίγουρος.:P

Και στη δική μου οθόνη που την βλέπω και έχω και το φόντο και συγκρίνω οι διαφορές είναι αρκετά μεγάλες.Τα χρώματα χάνουν στη φωτογραφία.Φταίει και η φωτογραφική για αυτό.Δεν γίνεται να δείτε ότι βλέπω και εγώ με τίποτα.Μόνο μια γεύση..

Χμμμμ...Έβαλα πιο natural χρώματα στη φωτογραφική και έβγαλα ακόμη πιο κοντινό.Σαν να το πλησιάσαμε λίγο τώρα... Κάντε το zoom να την δείτε σε κανονικό μέγεθος ή ακόμη καλύτερα κατεβάστε τη.Στην σμίκρυνση του browser χάνει ή μάλλον για έναν περίεργο λόγο το δείχνει κοτλέ..:D

Έλα τώρα που το βρήκα και το πλησιάζω αρκετά αν έχετε καμία φώτο καλή να τεστάρω που να φαίνονται περισσότερα χρώματα ρίχτε την να σας την δείξω..:D

Link to comment
Share on other sites

Στην Dell την πήγανε 400? από 213?,λογικά και η επόμενη παρτίδα του Mysystems θα σκαρφαλώσει στην τιμή.Όποιος πραγματικά ενδιαφέρετε καλύτερα να βιαστεί λίγο.

δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, είναι αναμενόμενο η Dell να την έχει ακριβά όπως έχει και τα υπόλοιπα μοντέλα (700 euro το U2410 & 1200+ to U2711) σε σχέση με τις τιμές στα καταστήματα...

άντε να δούμε πότε θα έρθει το U2211 που θα είναι και 20-30 euro πιο κάτω :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now