George_o/c

AMD - The Future is Fusion: 32nm quad-core LIano CPUs το 2011!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD - The Future is Fusion: 32nm quad-core Llano CPUs το 2011!]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]H AMD γνωστοποίησε στο καταναλωτικό κοινό ότι τα πρώτα διπύρηνα Fusion chips θα κυκλοφορήσουν μες στο 2010. Μετά όμως από τους dual-core επεξεργαστές με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (που παρεμπιπτόντως στοχεύουν την entry-level πλατφόρμα "Brazos") θα κάνουν το ντεμπούτο τους και οι mainstream/high-end Llano εκδόσεις, διαθέσιμες τόσο σε διπύρηνα όσο και τετραπύρηνα chips. Όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω του ότι θα επιστρατευτεί η λιθογραφική μέθοδος 32nm, οι τετραπύρηνοι Llano με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ανακοινώθηκε ότι θα έχουν 55W TDP, αν μη τι άλλο εντυπωσιακά χαμηλό νούμερο. Μάθαμε επίσης ότι οι επεξεργαστές που προαναφέρθηκαν θα υποστηρίζουν DDR3 RAM, ώστε οι επιδόσεις να αυξάνονται δραματικά.

Αυτά προς το παρόν. Θα σας κρατάμε ενήμερους οπωσδήποτε! Τώρα μάλιστα που το Larrabee απεβίωσε, ίσως η AMD να κερδίσει αρκετά αν κινηθεί γρήγορα.

[img_ALT=AMD - The Future is Fusion: 32nm quad-core Llano CPUs το 2011!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614c28bd8c7b457.png[/img_ALT]

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Αυτή η νέα οικογένεια υβριδικών επεξεργαστών APU από την AMD, είναι πολύ ποιο επικίνδυνη από όσο θέλει να νομίζει κάποιος...

1ον. Θα αποδώσει στην AMD ένα μεγάλο μερίδιο market share σε φορητούς, allinones, netbooks αλλα και tablets. Από το 10% που βρίσκεται τωρα, θα εκτοξευθεί στο 20%-30% σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την παρουσία των τσιπς.

2ον. Όσο ποιο πολλά APUs διεισδύσουν στην αγορά μέσω design wins και συμβόλαια με μεγάλους OEMS, τόσο μεγαλύτερο κίνητρο για τους κατασκευαστές Software να αρχίσουν να γράφουν GPGPU κώδικά για την APU μέσο της OpenCL και DirectCompute. Άμεσο κέρδος για την AMD αλλά ΚΑΙ την Nvidia διότι οι επιδόσεις του κώδικα γίνεται εύκολα scale στις ποιο γρήγορες GPU τους. Μεγάλος χαμένος, η Intel και τα proprietary isa extensions των CPU της.

3ον. Υπάρχουν μεγάλα σχέδια για την οικογένεια και πλατφόρμα με άμεση αναφορά από την ίδια την AMD σε εκδόσεις Fusion για Servers και HPC.

4ον. Μην ξεχνάμε οτι βλέπουμε την πρώτη "ενσάρκωση" των Fusion chips, οι επόμενες εκδόσεις θα έρθουν το 2012 στα 22nm με αρκετές "βελτιώσεις".

5ον. Όταν μιλάμε για Fusion Chips από την AMD, αναφερόμαστε επίσης και στην ομάδα μηχανικών της ATI η οποία έχει τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία πάνω σε προχωρημένους Memory Controllers, Interconnects και αρκετή τεχνολογία την οποία κάνει Licence μέσω του νεου Cross Licence Agreement και η ίδια η Intel. Θα είναι εξαιρετικά "ενδιαφέρον" το όλο Fusion εγχείρημα εάν το αναλάβουν στο 100% οι πάρα πολύ ικανοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες της ATI.

Αν όλα πάνε καλά, πιστεύω ότι θα είναι η μελλοντική πλατφόρμα της AMD, για αυτό προορίζεται ούτως η άλλως.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, το να λέμε για εξαγορά της Nvidia από την Intel και συγχώνευση τον εταιρειών είναι τουλάχιστον αστείο, δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ για εκατοντάδες λόγους. Τώρα το ότι η Nvidia είναι καταδικασμένη να ανταγωνιστεί την Intel στο High Performance Computing και τα Fusion chips της AMD μαζί με τον Sandy Bridge της Intel στο mobile space σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι ένα σενάριο πάρα πολύ πιθανό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now