WebHunter

NAS ή PC για backup

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

έχω αναλάβει ένα project όπου χρειάζεται να δημιουργήσω έναν δικτυακό αποθηκευτικό χώρο για γραφείο με 2 υπολογιστές (maximum), ωστόσο το back up πρέπει να γίνεται από μόνο του και να έχει προστασία, τόσα από κακόβολους, όσο και από hardware failures.

Με δεδομένα αυτά, καταλήγω σε raid 10 με 4 x 1 ΤΒ δίσκους για να έχουμε 2 TB εκμεταλεύσιμο χώρο. Βέβαια, το πρόβλημα είναι που θα το στήσω. Παλαιότερα υπήρχε ο Intel SS 4200 με ικανοποιητικό χώρο για τόσους δίσκους και ισχυρή κάρτα RAID, αλλά υποστήριζε μόνο Raid 5. Τώρα τα μόνα έτοιμα NAS που βρίσκω είναι τα QNAP και θέμα χρημάτων ξεφεύγουμε αρκετά.

Υπάρχει κάτι έτοιμο με budget 300-350? (μιλάμε πάντα για αγορά από Ελλάδα και όχι εξωτερικό) ή να προτιμήσω να στήσω ένα PC για αυτή τη δουλειά με εξωτερικό Raid Controller.

Επιπλέον, οι κάτοχοι Dell Perc 5/i ή παρόμοιας κάρτας μπορούν να απαντήσουν για την αξιοπιστία της συγκεκριμένης και τη μητρική χρειάζεται για να την χρησιμοποιήσει κανείς? Υπάρχει κάποιος άλλος καλός controller που μπορούμε να βρούμε στην Ελλάδα?

For the record, για το παραπάνω εγχείρημα σκεφτόμουν να πάρω μια μητρική AM2+ με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, παίζει να παίξει ο perc εκεί? Ή χρειάζεται μια workstation?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

ωραίο το free-nas αλλά αν δεν το έχεις δουλέψει δεν θα το πρότεινα!

Η καλύτερη και πιο ευκολη λυση είναι το pc με amd που είπες + perc o οποιος λογικά θα παίξει κανονικά, μόνο σε mobo με intel chipset δε παίζει και χρειάζεται να καλύψεις ενα pin του pcie!!

Link to comment
Share on other sites

Έχετε να προτείνεται κάποιο Raid Controller, γιατί Perc5/i βρίσκω μόνο στην Αμερική, ενώ ο 6/i μου έρχεται στα 330?, τα οποία θεωρώ πολλά (και δεν χωράνε μέσα στο budget που μου έχουν θέσει)?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now