spdrosin

Κολλάει το PC

Recommended Posts

Έχει περάσει κανένας μήνας τώρα που το πρόβλημα γίνεται ολοένα κι εντονότερο και είπα πώς ήρθε η ώρα ν' αρχίζω να το ψάχνω προτού μείνω με το PC στο χέρι.

Αυτό που αντιμετωπίζω κυρίως είναι πως το PC μου (η υπογραφή αναφέρει λεπτομέρειες) κολλάει συχνά στο bios. Πολλές φορές κολλάει στο πρώτο μήνυμα (logo) της μητρικής κι αντί να το περάσει μέσα σε 2" που χρειαζόταν πάντα μπορεί τώρα να κάνει 10-20" ακόμα και να κολλήσει τελείως μέχρι να κάνω επανεκκίνηση. Όμως (σπανιότερα) αντιμετωπίζω και πρόβλημα μέσα στο λειτουργικό (κυρίως στα Windows 7 - στο Ubuntu εξαιρετικά σπάνια). Μπορεί δηλαδή εκεί που τρέχω μια εφαρμογή το σύστημα να "κρεμάσει" για μερικά δευτερόλεπτα.

Είπα να κάνω ένα φορμάτ (δεν είχα πάνω από 6μηνο) με την ευκαιρία της νέας 10.10 Ubuntu έκδοσης μήπως το πρόβλημα ήταν (ξαφνικά ; ) στη φόρτωση του grub όμως δεν είδα διαφορά.

Κατέβασα το τελευταίο Hiren's Boot CD (11.1) για να αρχίσω να τρέχω κανένα διαγνωστικό τεστ.

Καμιά άλλη ιδέα;

Υ.Γ.: Να σημειωθεί πως το PC γενικά έχει κλείσει 5ετία. Ο σκληρός όμως στον οποίο έχω εγκατεστημένα τα Windows (άρα και τον grub) είναι σχετικά κανούργιος (λιγότερο από χρόνο), η κάρτα γραφικών είναι ολοκαίνουργια (από το καλοκαίρι, αφού η παλιά 8800GTS τα "έφτυσε") ενώ το τροφοδοτικό, οι μνήμες RAM κι ο σκληρός του Ubuntu είναι 2,5 χρόνων.

Υ.Γ.: Το ένστικτο και η εμπειρία μου υπαγορεύουν πρόβλημα μητρικής.

Link to comment
Share on other sites

σωστά, έλεγξε πρώτα μνήμες με το hirens, μετά τους δίσκους μην έχει χτυπήσει κανεις με το HDtune ή ακόμα και με το hirens.

μπορεί όμως να είναι και τροφοδοτικό, δύσκολα το βλέπεις αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Τις μνήμες τις τσέκαρα χθες. Βέβαια δεν το άφησα να loopάρει πολύ. Μόλις φύγω από το σπίτι αυτό θα κάνω.

Οι σκληροί ελέγθηκαν με το εργαλείο της Western Digital.

Τροφοδοτικό γιατί;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now