Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/07/2019 in all areas

  1. Αλλαγή από TN σε IPS μετά από αρκετό καιρό Dell U2719D
    9 points
  2. Καλησπέρα παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι σταμάτησα να ασχολούμαι με το σαιτ εντελώς και αναλώνομαι διαφορετικά στο κομμάτι της δημιουργίας περιεχομένου. Ήταν μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας. Σίγουρα η πανδημία έπαιξε μεγάλο ρόλο - κούρασε αλλά δημιούργησε και πολλές ευκαιρίες, οπότε μόνο για καλό γίνεται χεχε. Τα λέμε! Λουκάς.
    6 points
  3. Διαβάστε το Review Βρείτε μας στα Social:
    5 points
  4. AMD Radeon RX 6800 XT GPU Review: The Next Gen Βρείτε μας στα Social:
    5 points
  5. AMD Ryzen 5000 CPUs Gaming Performance Review Βρείτε μας στα Social:
    5 points
  6. 5 points
  7. Ακόμη μια γενιά φαίνεται πως θα υποστηρίξει το AM4 socket της AMD, όπως αυτή των Ryzen 4000 που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του έτους. Μέσα από την επίσημη παρουσίαση του chipset, έχουμε την πρώτη ένδειξη πως το B550 αλλά και το X570 της high end κατηγορίας θα υποστηρίζουν τους μελλοντικούς Zen 3 επεξεργαστές της AMD, μια απορία που δεν είχε αναφερθεί ξεκάθαρα από εκπρόσωπο της εταιρίας. Τη πληροφορία μαθαίνουμε από τα επίσημα slides της AMD που σχετίζονται με την ανακοίνωση του B550 chipset μαζί με τους νέους Ryzen 3 3100 και Ryzen 3300X που δοκιμάσαμε και στο HwBox και μητρικές βασισμένες σε αυτό θα φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων τον Ιούνιο, με αναμενόμενες τις καθυστερήσεις ελέω κορονοιού. Εδώ γίνεται γνωστό ότι τόσο το B550 όσο και το X570 θα υποστηρίξουν κανονικά και την επόμενη γενιά επεξεργαστών της AMD, οι οποίοι θα βασίζονται στην Zen 3 αρχιτεκτονική και θα εμφανιστούν προς το τέλος του 2020, φέροντας ταυτόχρονα την επωνυμία Ryzen 4000. Σημειώνεται ότι οι τωρινοί APUs που υπάρχουν με την ίδια ονομασία αφορούν Zen 2 προϊόντα και για την ώρα βρίσκονται μόνο σε laptop form factor ενώ πλαισιώνονται από Vega GPUs. Η Zen 3 αρχιτεκτονική υπόσχεται αρκετές βελτιώσεις στη ταχύτητα αλλά και ενοποιημένη τοπική μνήμη cache για ταχύτερη πρόσβαση σε αυτή, ενώ επιπλέον βελτιώσεις στο εσωτερικό θα προσθέσουν αρκετά στο κομμάτι των επιδόσεων. AMD. Βρείτε μας στα Social:
    5 points
  8. Η AMD ενίσχυσε την οικογένεια επεξεργαστών AMD EPYC 2ης γενιάς με τρεις νέους επεξεργαστές που παρέχουν κορυφαία απόδοση ανά πυρήνα και σημαντική αξία για εμπορικά HPC, βάσεις δεδομένων και μεγάλου φόρτου infrastructure workloads. Οι AMD EPYC 7F32 (8 cores), 7F52 (16 cores) και 7F72 (24 cores) συνδυάζουν την αρχιτεκτονική AMD Infinity με πυρήνες “Zen 2” υψηλότερης ταχύτητας, καθιστώντας τα ως τα κορυφαία x86 server CPUs σε επίπεδο απόδοση ανά πυρήνα. Οι επιδόσεις των νέων επεξεργαστών προέρχονται από μια ισορροπημένη αρχιτεκτονική η οποία συνδυάζει υψηλής απόδοσης «Zen 2» πυρήνες, καινοτομίες στη σχεδίαση όπως η PCIe 4 και DDR4-3200Hz RAM και η αρχιτεκτονική AMD Infinity, παρέχοντας στους πελάτες τη βέλτιστη απόδοση του συστήματος με καλύτερη απόδοση σε πραγματικά σενάρια χρήσης. Οι λεπτομέρειες των νέων επεξεργαστών παρατίθενται παρακάτω. Υφιστάμενοι OEMs αλλά και νέοι συνεργάτες έχουν ήδη ενσωματώσει τη νέα σειρά EPYC 7Fx2 επεξεργαστών της AMD, όπως: Dell Technologies – Θα υποστηρίξει και τους 3 επεξεργαστές σε όλο το lineup Dell EMC PowerEdge servers βασισμένο σε AMD EPYC. HPE – Θα υποστηρίξει και τους 3 επεξεργαστές στα HPE Apollo 2000 Gen10 Plus σύστημα, HPE ProLiant DL385 Gen10 Plus server και HPE ProLiant DX servers, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα. IBM Cloud – Το πρώτο cloud provider που θα υποστηρίξει τους επεξεργαστές, διαθέσιμα το Q2. Lenovo – Θα υποστηρίξει τους νέους AMD EPYC 7Fx2 processor στις πλατφόρμες ThinkSystem SR635 και SR655. Microsoft – Αναγνωρίζει τον αντίκτυπο των νέων AMD EPYC 7Fx2 επεξεργαστών, παρέχοντας στους πελάτες της data platform της Microsoft την καλύτερη δυνατή εμπειρία, συμπεριλαμβάνοντας μέχρι και 17% υψηλότερο SQL Server® TPM ανά απόδοση πυρήνα. Nutanix – Το Nutanix HCI software θα υποστηριχθεί σε επιλεγμένους HPE ProLiant servers που βασίζονται σε AMD EPYC εντός του Μαΐου και στο Q3 στους HPE ProLiant DX servers. Supermicro – Ετοιμάζει την πρώτη της Super Blade πλατφόρμα βασισμένη σε 2nd Gen AMD EPYC με άμεση υποστήριξη για τους νέους EPYC 7Fx2 επεξεργαστές. VMware – Υποστηρίζει τους νέους 2nd Gen AMD EPYC 7Fx2 επεξεργαστές, με πρόσβαση των πελατών σε ισχυρές virtualization πλατφόρμες. AMD Press Release Βρείτε μας στα Social:
    5 points
  9. Όταν η Cooler Master επιτρέπει την περιστροφή του motherboard tray, κάποιοι περιστρέφουν το κουτί γύρω από αυτό! Το σύστημα του NeSSa ή αλλιώς των SS Mods βασίζεται στο Cosmos C700P της Cooler Master και είναι ένα από αυτά που διακρίνονται ήδη στον case modding διαγωνισμό της Cooler Master, CMWS19 (World Series). Το όνομα του build, Zorog και σύμφωνα με τον NeSSa στόχος του είναι να δείξει στον κόσμος τις δυνατότητες που υπάρχουν για ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα, δίνοντας παράλληλα ιδέες στους κατασκευαστές που παρακολουθούν. Το σύστημα περιλαμβάνει μια μητρική ROG Zenith Extreme της ASUS παρέα με έναν Threadripper 1920X όπως αι δύο ASUS GTX 1080 Ti σε διάταξη SLI. Πέρα από αυτό στο σύστημα τοποθετήθηκε το τροφοδοτικό ROG Thor 1200W Platinum ενώ στο C700P έγιναν άφθονες εικαστικές παρεμβάσεις για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα των εικόνων. Πέρα από τα καλύμματα στο πλαϊνό παράθυρο βλέπουμε και μια καλαίσθητη custom υδρόψυξη με hardtubes όμορφα τακτοποιημένα στο εσωτερικό του συστήματος. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    5 points
  10. οταν αναλωνεσαι σε δημιουργια, ειναι ευτυχες...!! απλα, λεμε μην κλεισει εντελως το site. δεν ασχολουνται αλλοι με το site, Λουκα..? Μονος το τρεχεις/ετρεχες? σιγουρα αυτο που ανεφερε και ο @STORM1978 εχει μεγαλο μεριδιο, καθως εμεις οι.... λιγο.. μεγαλυτεροι, εχουμε πολλες αλλες υποχρεωσεις που μας τρεχουν, αλλα...., θεωρω οτι ειναι και ευκαιρια να δωθει βημα σε νεοτερους .....! ετσι υπαρχει και συνεχεια, και ανανεωση, και εξελιξη...!!!
    4 points
  11. ένα μικρό update μιας και ήρθαν και τα fitting π μου έλειπαν,
    4 points
  12. Πολλά lanes, λίγες θύρες Μ2, για αυτό και χρειάστηκε το παρακάτω:
    4 points
  13. Upgrade part ii xpg adata gammix s11 pro 15 gb
    4 points
  14. Η εταιρία έχοντας μόλις κυκλοφορήσει την σειρά των Ryzen 5000 ετοιμάζει πυρετωδώς τις επόμενες κινήσεις της. Συγκεκριμένα ο λόγος για την Zen 4 αρχιτεκτονική που έχει βλέψεις να διαθέσει στην αγορά με τη μορφή μιας νέας γενιάς επεξεργαστών το 2021, ενώ ήδη γίνεται λόγος για κάποια σημαντικά στοιχεία τους. Η Zen 3 αρχιτεκτονική που μόλις έφτασε στην αγορά έδειξε σημαντική αύξηση στις καθημερινές εργασίες και το gaming από την ενοποίηση της L3 cache, μαζί με πλήθος άλλων βελτιστοποιήσεων στο εσωτερικό κάθε πυρήνα και κάποιες από αυτές αναμένεται να τις δούμε και στην Zen 4 σχεδίαση από το 2021. Σε συνέντευξή του, ο Αντιπρόεδρος της AMD, Rick Bergman δήλωσε ότι η επερχόμενη σχεδίαση θα περιλαμβάνει μια μακρά λίστα features με στόχο την επίτευξη μεγαλύτερων επιδόσεων. Σε αυτό θα συμβάλλει και η νέα κατασκευαστική μέθοδος των 5nm της TSMC, η οποία έχει φτάσει σε αρκετά ώριμο επίπεδο εδώ και μερικούς μήνες, όπως έχει δηλώσει και η ίδια η TSMC σε σχετικά press releases. Φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά των 7nm τα οποία μπορεί να μοιάζουν ίδια με την πρώτη το 2019, όμως ενσωματώνουν βελτιώσεις που γίνονται αισθητές σε ένα καταναλωτικό προϊόν όπως ένας επεξεργαστής. Τα 5nm, είπε συνεχίζοντας "σίγουρα ανοίγουν το δρόμο για περαιτέρω επιδόσεις και θα βοηθήσουν στη βελτίωση και του λόγου απόδοσης ανά Watt, οπότε σίγουρα θα τα εκμεταλλευτούμε (τα 5nm)". Όσον αφορά την RDNA 2, η οποία όσο γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει εμφανιστεί επίσημα στην αγορά, η AMD ανάφερε ότι θα παραμείνει στα 7nm και στην RDNA 3 σχεδίαση και υπόσχεται ήδη από σήμερα ένα 50% αύξηση στον λόγο απόδοσης ανά Watt, όλα αυτά δια στόματος του Αντιπροέδρου της AMD, ο οποίος δεν άφησε πολλά στη φαντασία. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    4 points
  15. Η Samsung αποκάλυψε κατά λάθος κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του drive και κάποια από αυτά εντυπωσιάζουν. Το 'ταμπελάκι' των τεχνικών χαρακτηριστικών του επερχόμενου PCIe Gen 4.0 NVMe SSD της κορεάτικης εταιρίας υπάρχει εδώ και καιρό, όμως τώρα εμπλουτίζεται με περισσότερα δεδομένα καθώς πλησιάζουμε προς την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του. Το drive εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην CES 2020 χωρίς πολλά specs, την τελευταία μεγάλη τεχνολογική έκθεση που έλαβε χώρα φέτος, αφού μετά ακολούθησε η πανδημία με τις γνωστές συνέπειες στο χώρο. Η πρώτη προσπάθεια της Samsung για ένα καταναλωτικό PCIe 4.0 προϊόν θα πάρει σάρκα και οστά μέσω του 980 PRO, ο οποίος θα βασίζεται σε μνήμες τύπου TLC (3-bit per cell) παρέα με τον Samsung Elpis NAND Flash controller, ενώ σύμφωνα με τις τιμές που διέρρευσαν μέσα από το επίσημο site (προτού αφαιρεθούν σχετικά άμεσα), οι ταχύτητες ανάγνωσης ανέρχονται στα 7,000MB/s, με τις ταχύτητες εγγραφής να βρίσκονται στα εξίσου εντυπωσιακά 5,000MB/s. Το χαρακτηριστικό που δε δείχνει ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το write endurance, όπου σε αυτή τη γενιά θα είναι εφάμιλλο με τους EVO (όπως τον 970 EVO) και όχι με την σειρά των PRO. Έτσι ο 980 PRO αναμένεται να έχει 600 TBW αντί για 1200 που υπήρχαν στον 970 PRO για παράδειγμα, κάτι που ίσως δημιουργήσει ερωτηματικά. Παρά το γεγονός αυτό, ο αριθμός των 600 TBW εξακολουθεί να είναι μεγάλος για τους περισσότερους καταναλωτές και πολύ απλά ενδέχεται να κρύβονται πολλά πίσω από αυτή την απόφαση της Samsung. Τέλος, για όσους περιμένουν με ανυπομονησία τη νέα προσθήκη της Samsung στον χώρο των SSDs, αξίζει να αναφέρουμε πως ακόμα και τώρα, η ημερομηνία κυκλοφορίας του παραμένει άγνωστη. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    4 points
  16. Ξεκάθαρα η χρονιά της Microsoft φέτος. Μπορεί το Ps5 να έχει κάποια δυνατά esxclusive αλλά η τιμή και η περίοδος που διανύουμε νομίζω θα ευνοήσει περσότερο την MS.
    4 points
  17. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Κατέληξα σε αυτό: Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες στο σχετικό τόπικ αφού παραλάβω.
    4 points
  18. Η DeepCool, γνωστή για τις κορυφαίες προτάσεις της στα συστήματα ψύξης CPU και PC hardware ανακοίνωσε την κυκλοφορία του CL500, ενός νέου high airflow mid-tower ATX case. Το CL500 διαθέτει μεγάλα πλέγματα στο πάνω και μπροστινό πάνελ που παρέχουν επαρκές airflow στα εξαρτήματα του υπολογιστή που το χρειάζονται πιο πολύ. Η κλίση του προς το airflow διακρίνεται από την υποστήριξη έως έξι ανεμιστήρων 120 mm ή πολλαπλών cooling radiators έως και 360mm σε μήκος. Το πλαϊνό καλύπτεται από ένα γυάλινο παράθυρο, το οποίο δίνει στον χρήστη τη μοναδική ευκαιρία να κοιτάξει το hardware στο εσωτερικό. Τόσο η αριστερή όσο και η δεξιά πλευρά κουμπώνουν με μαγνήτες, καθιστώντας γρήγορη και εύκολη την πρόσβαση στα εξαρτήματα ή στην διαχείριση των καλωδίων μέσα στο κουτί. Η πρόσβαση στο επάνω πάνελ για την εγκατάσταση ανεμιστήρων ή ψυγείου υδρόψυξης γίνεται πρακτικά με το πάτημα ενός κουμπιού. Εκτός της εύκολης πρόσβασης, το CL500 περιλαμβάνει και πιο πρακτικά αξεσουάρ όπως έναν προεγκατεστημένο PWM fan hub για την οργάνωση των ανεμιστήρων, ακόμη και μια ενσωματωμένη και ρυθμιζόμενη βάση για την GPU. Το εμπρόσθιο I/O διαθέτει τρεις θύρες USB, μια USB 3.1 Gen2 Type-C, δύο USB 3.0 Type-A και μια θύρα Mic/Audio. Οι διαστάσεις του κουτιού είναι 473 X 226 X 519 mm, ενώ με το καθαρό βάρος των 8,4 κιλών σημαίνει μελετημένη κατασκευή από ποιοτικά υλικά και σημειώνεται πως διαθέτει προ-εγκαταστημένο, ένα DC fan των 120mm στο πίσω μέρος. Προαιρετικά μπορείτε να τοποθετήσετε 3 fans των 120mm στο μπροστά μέρος ή 2 των 140mm και 2 των 120mm στο πάνω μέρος. Το CL500 θα γίνει διαθέσιμο στην αγορά αργότερα μέσα στον μήνα με προτεινόμενη τιμή 79.99€ στην Ευρώπη. DeepCool Press Release Βρείτε μας στα Social:
    4 points
  19. Free to grab: Hitman: Absolution (GOG) https://www.gog.com/game/hitman-absolution
    4 points
  20. Η Ubisoft αποκάλυψε τον νέο τίτλο της σειράς Assassin's Creed, με πρωταγωνιστή έναν Viking και έναν ολοκαίνουριο κόσμο. Ο λόγος για το Assassin's Creed Valhalla, το όνομα του τίτλου που αποκάλυψε επίσημα η Ubisoft μέσω του franchise λογαριασμού της στο Twitter, λέγοντας επίσης πως θα δημοσιεύσει τις πρώτες πληροφορίες για το παιχνίδι, σήμερα στις 18:00 ώρα Ελλάδας. Η 'World Premiere' θα μας δώσει περισσότερα στοιχεία για τον νέο τίτλο όμως ήδη από τον τίτλο προετοιμαζόμαστε για ένα ψυχρό Σκανδιναβικό περιβάλλον, ενώ ο ήρωάς μας είναι ένας Viking. Δεδομένης της αποκάλυψης που πραγματοποιείται μέσω livestream λίγο πριν το καλοκαίρι και χωρίς E3 φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοιού, εικάζουμε ότι ο τίτλος θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του έτους για να συνοδέψει και τις νέες κονσόλες της αγοράς, μαζί με το PC. Το stream μπορείτε να το δείτε ζωντανά σήμερα από το YouTube, εδώ. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    4 points
  21. Κατασκευαστές μηχανικών σκληρών δίσκων βρέθηκαν να χρησιμοποιούν την 'αργή' μέθοδο εγγραφής δεδομένων SMR, έναντι της CMR και κάποιοι πελάτες το αντιλήφθηκαν με τον κακό τρόπο. Ο λόγος για την Western Digital, τη Seagate αλλά και τη Toshiba που δεν παρείχαν σαφείς πληροφορίες για τον τύπο μαγνητικής εγγραφής των δεδομένων τους, προκαλώντας πονοκεφάλους σε διαχειριστές πολλαπλών RAID arrays, αφού σε προσπάθεια για repair, η διαδικασία αρνούνταν να ολοκληρωθεί όταν σε αυτό εμπλέκονταν CMR + SMR drives, λόγω της διαφορετικής μεθόδου εγγραφής. Το πρόβλημα πήρε μεγάλες διαστάσεις καθώς η αναγραφή της τεχνολογίας θα έπρεπε να ήταν εμφανής προς αποφυγή τέτοιων παρανοήσεων. Η μέθοδος SMR θεωρείται υποδεέστερη σε ταχύτητα από την CMR, αφού για τοποθετεί τα write tracks πιο κοντά μεταξύ τους από τους CMR, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη κατανάλωση και μεγαλύτερες χωρητικότητες σε βάρος των ταχυτήτων εγγραφής. Η μη αναγραφή της μεθόδου εγγραφής όμως σε drives που κατά τα άλλα προορίζονται για NAS και υψηλών επιδόσεων εφαρμογές αποτελεί πρόβλημα και έτσι WD και Toshiba έδωσαν όλα τα στοιχεία θέλουν οι τελικοί χρήστες για να κάνουν τη σωστή επιλογή. Η Western Digital ξεκαθάρισε μέσω blog post τα drives που χρησιμοποιούν SMR και CMR μεθόδους, ενώ η Seagate ανέφερε ότι ουδέποτε προώθησε NAS drives (IronWolf/IronWolf Pro) με SMR τεχνολογία, ενώ όσα drives φαίνεται να την έχουν, προορίζονται για απλή, οικιακή χρήση. Η Toshiba από την άλλη ανέφερε πως οι σειρές P300 των 4TB και 6TB δεν προορίζονται για NAS αλλά εξακολουθούν και αξιοποιούν την SMR μέθοδο εγγραφής, χωρίς όμως να το αναφέρουν στα specs τους, κάτι που θα πρέπει να συμβαίνει, τόσο στο επίσημο sheet που τους συνοδεύει όσο και το marketing υλικό, όπως αναφέρουν πολλαπλές πηγές. Γραφικό που δείχνει τα overlapping tracks στην SMR μέθοδο εγγραφής δεδομένων. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    4 points
  22. Με στόχο να κρατήσει τους gamers στο σπίτι, η Creative Assembly θα δώσει δωρεάν το Total War: SHOGUN 2 από τις 27 Απριλίου μέχρι και τη 4η Μαΐου. Ο εντυπωσιακός strategy τίτλος του 2011 επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς η Creative Assembly δίνει τη δυνατότητα σε όλους να πάρουν ένα αντίγραφο δωρεάν, μέχρι και τη Δευτέρα, 4 Μαΐου. Οι καθηλωτικές 3D μάχες που εδραίωσαν το είδος μπορούν εύκολα να επιστρέψουν στο PC σας απλά μεταβαίνοντας στο Steam και αποκοτώντας το αντίγραφο εντελώς δωρεάν, μέχρι και την 4η Μαΐου, όπου θα μείνει για πάντα στη συλλογή σας. Την ίδια στιγμή θα υπάρξει και μεγάλο Total War sale με δημοφιλείς τίτλους όπως και DLCs για να ρίξετε μια ματιά. Η κίνηση της Creative Assembly γίνεται για να κάνει καλύτερη τη παραμονή στο σπίτι, αφού χιλιάδες βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους, τις δύσκολες ώρες της πανδημίας. Περισσότερες πληροφορίες για το sale μπορείτε να βρείτε στο επίσημο blog post, εδώ. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    4 points
  23. ASUS και MSI μεταξύ των εταιριών που ετοιμάζουν μητρικές για το Z490 chipset της Intel και ήδη βρήκαν το δρόμο τους στο διαδίκτυο. Η νεότερη διαρροή αποκαλύπτει για πρώτη φορά εικόνες από τις νέες μητρικές της MSI. Στο επίκεντρο έχουμε τη νέα MEG Z490 GODLIKE η οποία πιθανόν θα φέρει την υψηλότερη τιμή που έχουμε δει σε μητρική, αφού το leak ανέδειξε τα 960€ ως τελική τιμή σε Ευρωπαϊκό κατάστημα, που ίσως πρόκειται για placeholder, λίγες εβδομάδες πριν δούμε τη πλατφόρμα να κυκλοφορεί επίσημα στην αγορά. Το σημαντικότερο στοιχείο στα specs είναι η συμβατότητα για το PCI-e Gen 4 χωρίς να επιβεβαιώνεται η ύπαρξή του στο εσωτερικό των CPUs. Για την ώρα, φαίνεται πως το feature αφορά μόνο τις μητρικές με το Z490 chipset. Το leak επιβεβαιώνει επίσης ότι η μητρική θα φέρει και δύο USB C Thunderbolt 3 θύρες στο πίσω μέρος καθώς και δύο NICs, ένα 2.5Gbe και ένα 10Gbe με controller της Aquantia. Όσον αφορά τη σχεδίαση το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει αφθονία θυρών ενώ κατασκευαστικά πλαισιώνεται από ένα ισχυρό κύκλωμα τροφοδοσίας, ικανό να τροφοδοτήσει μέχρι και τον φημολογούμενα δυνατό 10-πύρηνο στο lineup των Comet Lake. Η ASUS και αυτή φαίνεται πως έχει ετοιμάσει πλήθος μητρικών για όλες τις σειρές της και τη νέα πλατφόρμα της Intel. Στη σειρά περιλαμβάνονται απλά μοντέλα από τη STRIX σειρά, ενώ γίνεται λόγο και για τη Prime σειρά. Η high end σειρά των Maximus XII (12 είναι αυτό), υπόσχεται μερικά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά όπως συχνότητες μνημών άνω των 5000MHz, μετά τη μετατροπή της σχεδίασης από T-topology σε Daisy Chain, ενός διαφορετικού, πιο άμεσου τρόπου επικοινωνίας των μνημών με τον επεξεργαστή, προς αύξηση του ποσοστού overclocking στο συγκεκριμένο υποσύστημα. Και εδώ βλέπουμε την ύπαρξη του Thunderbolt 3 μαζί με high end χαρακτηριστικά όπως υψηλής ταχύτητας NICs, πλήθος PCIe ενώ δεν αναφέρεται πουθενά το PCI-e Gen 4 που είδαμε στο μοντέλο της MSI, όμως ενδέχεται να είναι συμβατές για τους μελλοντικούς Rocket Lake-S CPUs της επόμενης γενιάς. Τέλος, όσον αφορά τη κυκλοφορία τους, περιμένουμε τα 400 Series chipsets της Intel να ανακοινωθούν επίσημα κάποια στιγμή μέσα στον Μάιο ωστόσο η διαθεσιμότητα είναι κάτι που δε μπορεί να απαντηθεί προς ώρας, ειδικά με την τωρινή κατάσταση που έχει προκαλέσει η έξαρση του κορονοιού, βάζοντας φρένο στη βιομηχανία του hardware, μεταξύ άλλων τομέων. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    4 points
  24. Δεν είναι μόνο η απάτη με τα χρήματα που χάνεις, αλλά φαντάσου να προσπαθείς να βάλεις ένα s775 cpu σε am4.
    4 points
  25. Ενώ περιμένουμε την Intel να κάνει η κίνησή της με την σειρά καρτών γραφικών Xe, η Huawei είναι έτοιμη να μπει στην server αγορά με νέες προτάσεις μέσα στο έτος. Η εταιρία λέγεται ότι θα φέρει μέσα στο 2020 τις νέες GPUs της, με αρχικό στόχο τη server και supercomputing αγορά και γι' αυτόν τον σκοπό έχει φέρει υπό την στέγη της πρώην εργαζόμενους της NVIDIA που θεωρούνται ειδικοί σε αυτόν τον τομέα. Η αγορά των servers και του high performance computing είναι γενικότερα στο στόχαστρο της κινέζικης εταιρίας και εκτός από τη δημιουργία ισχυρών SoC για smartphones που νίκησαν τη Qualcomm στον αγώνα των 7nm, η εταιρία έχει βλέψεις και για AI accelerators που πρακτικά έρχονται αντιμέτωποι με τις προτάσεις της NVIDIA, όπως για παράδειγμα ο Ascend 910 των 256 TFLOPs, που έχει διπλάσιες επιδόσεις από τη Tesla V100 της NVIDIA. Οι GPUs της θα διατεθούν προφανώς αρχικά για σκοπούς τελείως διαφορετικούς από αυτούς των παιχνιδιών, βοηθώντας ταυτόχρονα στην ανεξαρτησία από τις 'δυτικές τεχνολογίες', ειδικά μετά τις οικονομικές σχέσεις των ΗΠΑ και Κίνας. Η κινέζικη Huawei παρακολουθεί στενά και εγχώριες εταιρίες κατασκευής CPU όπως τη Zhaoxin, η οποία αναπτύσσει μια νέα γενιά επεξεργαστών που βρίσκεται αρκετά κοντά σε επιδόσεις με έναν Ryzen 5 3200G, όπως μας έδειξαν πρόσφατες μετρήσεις γνωστού media, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μελλοντικά ίσως έχουμε έναν ακόμη μεγάλο παίκτη στην αγορά. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    4 points
  26. Σύμφωνα με μερικές πηγές, η AMD ίσως ανακοινώσει τη νέα σειρά επεξεργαστών της τον Σεπτέμβριο, μαζί με την άμεση διαθεσιμότητα στην αγορά. Η αναφορά έρχεται από το DigiTimes και δηλώνει πως η Zen 3 αρχιτεκτονική των Ryzen 4000 desktop επεξεργαστών ίσως εμφανιστεί μέσα στον Σεπτέμβριο, αρκετά νωρίτερα απ' ότι έχει αναφέρει μέχρι σήμερα η AMD. Η επίσημη κυκλοφορία που έχει γνωστοποιήσει η AMD προς το παρόν θα γίνει προς το τέλος του έτους και θα περιλαμβάνει desktop επεξεργαστές με τη νέα αρχιτεκτονική Zen 3 όπου θα αυξήσουν κι άλλο τις single threaded επιδόσεις, ενεργοποιώντας τη βασική αντίπαλο, την Intel. Αν και η φημολογία περιλαμβάνει και άλλες ημερομηνίες που ενδεχομένως να μην είναι αληθείς, η κυκλοφορία των νέων επεξεργαστών κατά τη διάρκεια της φετινής Computex, όπου σημειώνουμε πως μεταφέρθηκε για τον Σεπτέμβριο, ίσως βγει αληθινή ρίχνοντας στην αγορά ακόμη μια φαινομενικά ενδιαφέρουσα σειρά προϊόντων κατασκευασμένων στα ανανεωμένα 7 νανόμετρα της TSMC. Για την ώρα, τα φώτα της δημοσιότητας προσπάθησαν να κλέψουν οι mobile επεξεργαστές Ryzen 4000, που τονίζουμε ότι βασίζονται στη πιο τελευταία Zen 2 αρχιτεκτονική παρά την ιδιόμορφη ονομασία τους, αλλά η παρούσα κατάσταση της πανδημίας του κορονοιού είχε διαφορετική άποψη, πνίγοντας σε πολλές περιπτώσεις τις ενδελεχείς παρουσιάσεις της πλατφόρμας από τους reviewers. Με αυτή τη φημολογία στο προσκήνιο, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε κάτι ενδιαφέρον από την AMD στο άμεσο μέλλον. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    4 points
  27. Στο steam δωρεαν δυο διαμάντια μεχρι 24.03.2020 „Tomb Raider“ „Lara Croft and the Temple of Osiris“
    4 points
  28. Όποιος ασχοληθεί, θέλει υπομονή γιατί έπεσε πολύς κόσμος μαζεμένος και έχουν εξαντληθεί τα work units.
    4 points
  29. δεν θα ψηφισω, για εναν λογο. επειδη απο το 2006 που μπηκα στον χωρο (σαν χομπυ καθαρα) εχουν περασει αρκετες μητρικες και απο τα δικα μου συστηματα, αλλα και απο συστηματα φιλων που τα στηναμε παρεα, απο ολες τις εταιρειες, θα πω οτι στο περασμα του χρονου, καποιες εξελιχθηκαν-βελτιωθηκαν, αλλα καποιες αλλες επαναπαυθηκαν..! Δεν μπορω να ψηφισω μια...! οι δικες μου εντυπωσεις ανα εταιρεια στο περασμα των ετων..: ASUS Ξεκινησα με ASUS, οι οποιες ηταν ποιοτικοτατες, και πολυ σταθερες, και VFM. με την παροδο του χρονου, εβλεπα την ASUS να δινει περισσοτερο βαρος στις TOP line μητρικες και στις χαμηλες κατηγοριες (εως 100€) να ειναι "φθηνιαρικες" και με ελλειψεις εναντι των ανταγωνιστων...! MSI η MSI ποτε δεν μου εδωσε την εντυπωση κορυφαιας εταιρειας. εβγαζε κατι μητρικαρες τερατα-τουμπανα, αλλα παραλληλα στην γκαμα της, ειχε παντα και καποιες σαβουρες...!! πριν τους Ryzen θα την εβαζα τελευταια στην ιεραρχια, αλλα με την ελευση των Ryzen ειδα-ακουσα μια βελτιωση, κυριως απο τα σχολια αγοραστων της. σαν να πηρε μια ανασα με την AM4 πλατφορμα. ASROCK η νεοτερη εταιρεια απο τις 4 που ξεκινησε απο την μαμα ASUS, και ανεξαρτητοποιηθηκε στη συνεχεια, θεωρω οτι τηρει ακομα τις προδιαγραφες της Best VFM εταιρειας, αλλα και με TOP LINE μητρικες, ισαξιες με των αλλων εταιρειων. GIGABYTE θεωρω οτι στο περασμα των ετων ειναι η πιο σταθερη TOP εταιρεια, σε ΟΛΗ την γκαμα της. οχι οτι δεν εχει κανει και αυτη τις πατατιες της, ειτε με καποιες "αστοχες" μητρικες, ειτε με ελλειψεις-προβληματα σε Software, αλλα θεωρω το γενικο της επιπεδο εξακολουθει και ειναι υψηλο...!!! ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ειναι οι προσωπικες μου εντυπωσεις, που μπορει να ειναι και λαθος...!!
    4 points
  30. απο τωρα και στο εξης μονο amd να την κλεισουμε την intel..
    4 points
  31. Σε σχέση με FX, και εγώ είδα αντίστοιχη διαφορά σε μηχάνημα που μεταπήδησε προς Ryzen μεριά πρόσφατα. Οι επιδόσεις αυξάνονται δραματικά σε μερικά σενάρια χρήσης.
    4 points
  32. Επιστημονική φαντασία.
    4 points
  33. φευγω απο τον i5-6600k και παω στον Ryzen 5 3600 65 watt 6 cores και Hyperthreading τον βρηκα στα 180€ box ,η intel συνεχιζει το ιδιο βιολι να μην δινει hyperthreading στους i5 αν και αυξησε τους cores οταν η amd εβγαλε τους ryzen ενω οι i7 ξεπερνουν τα 400€,σε αποδοση ανα τιμη μονο amd απο δω και περα,δεν νομιζω να ξαναγυρισω σε intel ποτε, εκτος και αλλαξει εμπορικη πολιτικη η εταιρεια..
    4 points
  34. Τον μεγαλύτερο Threadripper μέχρι σήμερα ετοιμάζει η AMD για κυκλοφορία στις αρχές του ερχόμενου μήνα. Ο Ryzen Threadripper 3990X ανακοινώθηκε τη περασμένη εβδομάδα στην έκθεση CES 2020 και μαγνήτισε τα βλέμματα με τις επιδόσεις και τους 64 πυρήνες του που έρχονται για πρώτη φορά στην High End Desktop κατηγορία. Το συγκεκριμένο μοντέλο εφοδιάζεται με 288MB συνολικής cache από την οποία το μεγαλύτερο μέρος της καταλαμβάνει όπως είναι φυσικό η τελευταία, L3 ενώ το thermal design power οριοθετείται όπως και στα υπόλοιπα Threadripper αυτής της γενιάς, στα 280 watt. Ο επεξεργαστής θα τοποθετείται στο νεότερο TRX40 chipset με το sTRX4 socket και ήδη πλαισιώνεται από αρκετές μητρικές από τους μεγάλους κατασκευαστές του χώρου με μοντέλα που καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες των enthusiasts που θέλουν την κορυφή της τεχνολογίας. Πέρα από τον αριθμό των πυρήνων και το TDP, οι πληροφορίες για τους χρονισμούς αυτού του μοντέλου είναι άγνωστες για την ώρα, δείχνοντας πως η AMD αφήνει αυτή την απόφαση για τη τελευταία στιγμή, την ώρα που εμείς πιστεύουμε ότι θα ξεκινάει από τα 3.4GHz με boost που θα ξεπερνάει τα 4GHz σε έναν πυρήνα, ούτως ώστε να μπορεί να μείνει εντός των ορίων του TDP. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    4 points
  35. Νέες φήμες θέλουν την AMD να μας μιλάει για το επόμενο βήμα της στις κάρτες γραφικών τον Ιανουάριο στη CES 2020. Οι πληροφορίες έρχονται από τα forums του Chiphell και από έναν χρήστη που έχει παρουσιάσει σωστά στοιχεία στο παρελθόν για κυκλοφορίες όπως της RX 590 στα τέλη του 2018, της Radeon VII το πρώτο τρίμηνο του 2019 αλλά και των πρώτων GPU με την RDNA αρχιτεκτονική στα μέσα του έτους. Τώρα αναφέρει πως η AMD θα μας παρουσιάσει κατά την έκθεση CES 2020 τη νέα της αρχιτεκτονική RDNA 2 που πιθανόν θα συνοδευτεί και από νέες κάρτες μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους. Αυτό που ξεχωρίζει στη φήμη είναι η υποστήριξη ray tracing με αποκλειστικό hardware για αυτή τη δουλειά κάτι που γνωρίζουμε ότι θα έχουν οι επερχόμενες κονσόλες της αγοράς, το PlayStation 5 καθώς και το Xbox Scarlett, δημιουργώντας έτσι έναν αντίπαλο για το ray tracing της NVIDIA που βρίσκεται στις GPUs της εδώ και έναν χρόνο, όμως η υιοθέτησή του από τους developers αποτελεί τη βασικότερη τροχοπέδη για την ώρα. Επιπλέον σε αυτή τη γενιά η AMD ενδέχεται να χτυπήσει και τη high end (αν όχι μόνο αυτή) κατηγορία εκεί όπου η βλέπουμε να κυριαρχούν οι Turing υλοποιήσεις της NVIDIA ιδίως σε μεγαλύτερες αναλύσεις όπως 4K. Κατά τα λοιπά η AMD λέγεται πως ετοιμάζει μια ακόμα GPU για το τωρινό lineup που θα στοχεύσει τις midrange προτάσεις της NVIDIA που ακούνε στο όνομα GTX 16 Series. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    4 points
  36. Η εταιρία Blur studios μας λέει πολλά από τα θετικά της νέας γενιάς workstation επεξεργαστών της AMD που κυκλοφορούν σε μερικές ημέρες. Μπορεί η μεγάλη μάχη μεταξύ της Intel και της AMD να δίνεται στην mainstream πλατφόρμα, αυτή που υπάρχει στα περισσότερα PCs της αγοράς, όμως αρκετοί είναι και αυτοί που στρέφονται στις μεγάλες πλατφόρμες των δύο εταιριών για διάφορους λόγους. Όταν μιλάμε για ένα επαγγελματικό περιβάλλον όπως της Blur Studios, ειδική στα εφέ ταινιών όπως το επερχόμενο Terminator: Dark Fate τότε η σημασία ενός ισχυρού επεξεργαστή παίρνει άλλο νόημα και αυτό ήθελε να ξεδιπλώσει ο επόπτης της εταιρίας Dan Akers, λέγοντας πως αρκετές εργασίες που απαιτούνται καθημερινά γίνονται πλέον αστραπιαία στους τρίτης γενιάς επεξεργαστές Ryzen Threadripper της AMD. Σημαντικές προσθήκες στη νέα γενιά των επεξεργαστών της AMD είναι σίγουρα το πλατύ I/O μαζί με το πλήθος των πυρήνων που ενσωματώνει το κάθε μοντέλο αλλά και ο τετρακάναλος ελεγκτής μνημών, που ανοίγει νέους δρόμους σε απαιτητικές εργασίες. Για την ανάδειξη μερικών εκ των στοιχείων που συνοδεύουν τους νέους επεξεργαστές της AMD η εταιρία δημιούργησε ένα βίντεο με τη βοήθεια της Blur Studios το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω: Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    4 points
  37. Ένα C700M μετατρέπεται σε ένα αριστούργημα από τα χέρια του AK Mod και για τον διαγωνισμό modding της Cooler Master. Αρκετές ημέρες και αρκετό δέρμα, ξύλο, μέταλλο και μαύρη ματ μπογιά για να έρθει στο αποτέλεσμα των εικόνων. Το κουτί της Cooler Master διακρίνεται από τα χερούλια τα οποία καλύφθηκαν με δέρμα ενώ το εσωτερικό γέμισε με αρκετό ξύλο, στα waterblocks του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών. Το σύστημα βασίζεται σε μια Rampage VI της ASUS παρέα με έναν Core i9 9980XE της Intel και μια NVIDIA RTX 2080 Ti στο κομμάτι των γραφικών. Η υδρόψυξη στήθηκε με κομμάτια της EK Water Blocks ενώ αρκετά σημεία της επενδύθηκαν με ξύλο. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    4 points
  38. Στη BlizzCon 2019 αποφάσισε η Blizzard να ανακοινώσει το επόμενο Diablo και μαζί του έρχεται και το cinematic trailer του. Η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα μαζί με το trailer και αρκετό concept art για το επίσημο artbook του παιχνιδιού απαντώντας έτσι στις φήμες που ήθελαν ένα sequel στη σειρά Diablo εδώ και αρκετά χρόνια. Το τελευταίο Diablo, υπ αριθμόν 3 κυκλοφόρησε το μακρινό πλέον 2012 και παρόλο που οι πωλήσεις του ήταν καλές, το παιχνίδι δεν είχε την επιτυχία των προηγούμενων τίτλων της σειράς. Το gameplay όπως μας δείχνει η Blizzard είναι πανομοιότυπο με του 3, όπως επίσης και το online only περιεχόμενο που θα δούμε. Όσον αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας; Αυτή παραμένει άγνωστη για την ώρα, αφού ο developer δε θέλησε να μοιραστεί κάτι με το κοινό. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    4 points
  39. Δε πέρασαν παρά μόλις λίγοι μήνες από το προηγούμενο ρεκόρ τους και επιστρέφουν με τις ίδιες Ballistix μνήμες της Crucial/Micron. Το αποτέλεσμα αυτή τη φορά περιλάμβανε την X570 πλατφόρμα της AMD και τον Ryzen 5 3600X μέσω του οποίου έγινε δυνατό το εν λόγω αποτέλεσμα. Οι OGS (Overclocked Gaming Systems) που αποτελούνται από τον Σταύρο και τον Φίλιππο πραγματοποίησαν μια σειρά δοκιμών στο Micron Insight 2019 και το σημαντικότερο αποτέλεσμα που βγήκε από τη παρουσία τους εκεί ήταν το παγκόσμιο ρεκόρ συχνότητας μνήμης που επετεύχθη με τις Ballistix της Crucial/Micron γράφοντας 3027.2 MHz στο single data rate. Οι μνήμες φέρουν τα E die chips της Micron και χαρακτηρίζονται από τις υψηλές συχνότητες που μπορούν να τρέξουν σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Η μητρική στη περίπτωση των OGS ήταν η Crosshair VIII Impact που διαθέτει μόλις δύο memory slots και το αποτέλεσμα φέρνει στο δίδυμο στη κορυφή του κόσμου και με αρκετή διαφορά από τον 2o ενώ φυσικά η ψύξη των μνημών και του επεξεργαστή έγινε με υγρό άζωτο. Πηγή. Βρείτε μας στα Social:
    4 points
  40. Ο κόσμος θέλει να αγοράσει Intel και δε μπορεί Το σημαντικό είναι αυτό που είπε ο Cho at HP : "The AMD portfolio has improved. They've made good progress on the performance of their products, it is a viable alternative for our customers." Αν συνεχίσουν και οι δύο, ο καθένας στο δικό του ρυθμό, σε 1-2 χρόνια βλέπω να μοιράζεται η πίτα στους OEMs. Όμως, και η AMD από την πλευρά της θα πρέπει να είναι σε θέση να καλύψει τις απαιτήσεις της αγοράς όχι μόνο σε ποσότητα, αλλά και σε ποιότητα (το τελευταίο φαίνεται πως έχει σταθεροποιηθεί).
    4 points
  41. Μικρό και απλό project για ένα φίλο που στήνει νέο σύστημα σε κουτί Lian Li Dynamic Razer. Σχεδίασα σε Fusion 360 και εκτύπωσα με PETG (και αλλαγή χρώματος στον Ζ) καλύμματα για 2.5" SSD. Είναι καλύμματα που εφαρμόζουν πάνω από τους SSD μαζί με το συρταράκι τους. Το κουτί έχει 2 θέσεις για SSD στο κάτω μέρος και χρησιμοποίησα ημιδιαφανές υλικό γιατί οι SSD θα είναι Teamgroup με RGB φωτισμό.
    4 points