JC_Denton

Οι 45nm, AMD K10.5 αναμένεται να χτυπήσουν τα 3.2GHz

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f942b3a.jpg[/wrapleft] Με βάση το Fudzilla, η νέα γενιά των Κ10 επεξεργαστών της AMD, K10.5 Deneb, στα 45nm, θα είναι ικανή να πιάσει και ίσως και να ξεπεράσει τα 3.2GHz. Η νέα αυτή γενιά 4πύρηνων ίσως θα έχει τη δυνατότητα να σταθεί δίπλα δίπλα με τους αντίστοιχους Intel επεξεργαστές που θα βγουν εκείνη την περίοδο.

Ο Deneb αναμένεται το Q4 του 2008, όπου θα λανσαριστούν οι Nehalem από την Intel, οι οποίοι με βάση τα πρώτα δείγματα αναμένονται και αυτοί να πιάνουν παρόμοιες ταχύτητες. Το πιθανότερο βέβαια είναι πως η Intel θα εξακολουθήσει να έχει τα πρωτεία σε ταχύτητα, αλλά σίγουρα θα έχει να αντιμετωπίσει ένα αρκετά ισχυρότερο ανταγωνισμό.

Link to comment
Share on other sites

MHz Vs. MHz ? ? ? Ποίος θα είναι ο νικητής???

Πιστέυω πώς η AMD δέν θα μας απογοητέυσει αυτήν την φορά :D

Ο Macci που δοκίμαζε στο XS τα έβγαζε περίπου ίσα πρίν απο 4 μήνες :D

Link to comment
Share on other sites

Το ότι τα 65nm της AMD ήταν "χαλασμένα", φάνηκε από την αρχή. Το ότι μετά από τόσους μήνες ακόμα να φτάσουν τα 3 GHz αποδεικνύει ανικανότητα. Δεν "έχουν" το process, τελεία και παύλα. Τώρα, αν τα παράτησαν στα 65nm και έδωσαν βάρος στα 45nm για να προλάβουν το τρένο, μπορεί και να ευσταθεί η είδηση για 45nm @ 3+ GHz. Όπως και να χει το πράγμα, πάλι κέρδος ΔΕΝ θα μπορέσουν να βγάλουν όταν θα έχουν να ανταγωνιστούν τον ΠΟΛΥ ισχυρότερο nehalem. Άρα ποιο το νόημα; Έχουν τελειώσει.

Link to comment
Share on other sites

gdp , φετος προλαβαινεις να κανεις για τελευταια φορα πασχα στη Δρεσδη , θα σουβλισουν ομως λαγο αντι για αρνι....τα χρεη βλεπεις

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι αποσκοπούν τα ειρωνικά σχόλια. Γράφετε τη γνώμη σας και γράφω τη δική μου. Να μου εξηγήσετε τι ελπίζετε να πετύχετε με την ειρωνεία. Προσωπικά θεωρώ ότι απλά σημαίνει έλλειψη ουσιαστικών επιχειρημάτων και απλά να κάνουμε spamming.

Link to comment
Share on other sites

Πω πώωωω...μην ειρωνέυεστε ωρέ...ηρεμία...

Η αλήθεια είναι πώς η AMD φαίνεται να μην προσπαθεί κάν για το high end κομμάτι και προδωπικά πιστέυω πώς κάνει προσπάθεια να αυτοχαρακτηριστεί value..αλλά παράλληλα η Intel της χτυπάει αλύπητα σε όλα τα μήκη και πλάτη...:(

Link to comment
Share on other sites

Τα σχόλια προσπαθούν να αντισταθμίσουν, σατιρίσουν, την βαρετά επαναλαμβανόμενη απολυτότητα με την οποία παρουσιάζεις ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ή INSIDE THE FAB γεγονότα πάντα σε πλαίσια καταστροφολογίας της AMD inc (no rights reserved). Iσοπεδώνεις τα πάντα...

Το δικό σου ουσιαστικό επιχείρημα είναι το "πάλι κέρδος ΔΕΝ θα μπορέσουν να βγάλουν όταν θα έχουν να ανταγωνιστούν τον ΠΟΛΥ ισχυρότερο nehalem. Έχουν τελειώσει. "

Πιάνουμε το point και εμείς αλλά ο τρόπος σου όμως είναι τέτοιος που πυροδοτεί εύστοχα, έξυπνα κατά τη γνώμη μου σχόλια τσιγκλίσματος.

Link to comment
Share on other sites

Γαργαλιέμαι τώρα....

Κανά ουσιαστικό επιχείρημα, πέρα από το να σχολιάζεις το δικό μου "απλοϊκό" τρόπο σκέψης; Να πεις, βρε αδερφέ, ότι η εταιρεία θα πάει καλά "γι' αυτό και αυτό και αυτό" το λόγο....

Link to comment
Share on other sites

"One thing is certain: Doomsayers claiming that AMD is dead forgot to check the facts. Just like they forgot to check actual facts of Ferrari in 1993, Apple in 1997, Airbus SAS in 2006, Nvidia in 2002, and Microsoft in 2007. This is big business, and big changes do not happen overnight. And success or failure of one product cannot change the destiny of a company."

source

Link to comment
Share on other sites

H εταιρία ΙΣΩΣ (δε ξέρω, όπως ούτε και εσύ για το αντίθετο) να πάει καλά γι' αυτό και αυτό το λόγο.

Εντάξει θα εσύ βρεις 100 λόγους να μην πάει καλά αλλά και πάλι δεν μπορείς να έχεις την εξωφρενική σου βεβαιότητα.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά το έθεσες, θα μπορούσα να σου δώσω 100 (εκατό) links για το κάθε ένα από ατά που μου δίνεις που να ισχυρίζονται το αντίθετο. Φεύγω ταξίδι σε μισή ώρα όμως και δεν έχω το χρόνο. Τούτο μόνο να σχολιάσω :

This is big business, and big changes do not happen overnight. And success or failure of one product cannot change the destiny of a company

Το σκέφτηκε πολύ ο συγγραφέας για να γράψει έστω ένα ελπιδοφόρο σχόλιο. Συμφωνώ. Μάλλον όμως δεν αναφέρεται στην AMD. Δεν μιλάμε για "overnight" αλλά για 20 (είκοσι) μήνες πλήρους αποτυχίας τόσο σε επιδόσεις, όσο και εμπορικής σε όλα τα προϊόντα (cpu) που κυκλοφόρησε ή ήθελε να κυκλοφορήσει. 20 μήνες στο κόκκινο, όλα τα αποθεματικά κεφάλαια έχουν εξαντληθεί (θα μπορούσαμε κάλλιστα να την παρομοιάσουμε με το αυτοκίνητο που του έχει κυριολεκτικά τελειώσει η βενζίνη και πάει με τις αναθυμιάσεις και ο οδηγός κατουράει στο ντεπόζιτο, μπας και βγάλει κανά χιλιόμετρο ακόμα).

Μπορεί να επιβιώσει με τα πετροδολάρια ή τα χρήματα που παίρνει κάτω από το τραπέζι από EU, αντιμονοπωλιακούς αγώνες κτλ. Και σε αυτό οφείλω να ομολογήσω ότι έπεσα έξω (πίστευα ότι μέχρι Q108 θα έχει εξαγοραστεί ή βαρέσει chapter 11), διότι ουδέποτε μπορούσα να φανταστώ τα χρήματα που επενδύθηκαν στην εταιρεία από τους Άραβες, κυριολεκτικά από το πουθενά... Σε αυτό που επαληθεύτηκα όμως ήταν στα χρήματα που χάνει η εταιρεία συνέχεια, στο ότι θα παραμείνει στο κόκκινο και για το 2008 και στο ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ να βγάλει ανταγωνιστικό προϊόν για τα επόμενα 1,5 - 2 χρόνια

Ξεχάστε λοιπόν τα 45nm @ 3.2 GHz σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Υ.Γ. Αν ο Rector πουλήσει τα εργοστάσια, αφήσει fabless την AMD και στο μέλλον βγάζει cpu για.... κινητά, μη γυρίσετε να μου πείτε ότι επαληθευτήκατε και ότι είχα άδικο. Εγώ είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η AMD αν δεν εξαγοραστεί ή γίνει βομβιστική ενέργεια σε όλα τα εργοστάσια της Intel, έχει τελειώσει οποιαδήποτε εμπλοκή της με το χώρο των high-end και mainstream desktop & server cpu.

Link to comment
Share on other sites

Το γεγονος οτι η AMD λανθασμενα επελεξε να βγαλει στην αγορα τους καινουργιους της επεξεργαστες σε ΑΜ2 θελοντας να προσφερει καινουργια τεχνολογια στους καταναλωτες χωρις να χρειαστει να αλλαξουν υποσυστηματα ( Μobo ) ειναι και ο λογος κατα την γνωμη μου που πατωσε ολον αυτο τον καιρο.

Οσο για το οτι δεν μπορει... δεν αξιζει .... να θυμισω το μπαμ που ειχε γινει στην αγορα οταν εβγαλε τους athlon 64 ? για 1 χρονο και ειχε την απολυτη κυριαρχια. τοτε το περιμενε κανεις οτι θα ειναι σε θεση να κανει μια τετοια κινηση ?

Το οτι εξαγορασε την ATI δεν σου λεει τιποτα ??? Μηπως μια τετοια αγορα την κρατησε πισω αρα για να επανακαμψει χρειαζεται καποιο διαστημα ... οσο για το υστερογραφο σου εκει φαινεται καθαρα ποσο εριστικος εισαι ...

μπορεις να εισαι οσο καταδικαστικος θες μιας και ειναι η γνωμη σου και εχουμε δημοκρατια αλλα να σου τονισω ενα πραγμα οτι αν ι AMD οπως λες δεν επανακαμψει ας ετοιμαζομαστε να υποστουμε οτι καπριτσιο ι INTEL αποφασισει να μας υποβαλει, το κατω απο το τραπεζι επιδοτησεις κ.τ.λ. πρεπει να σου υπενθημισω οτι οταν υπαρχει ανταγωνισμος γινομαστε καλυτεροι ποιο αποδοτικοι και φυσικα ποιο λογικοι στις τιμες.

κατα την ταπεινη μου γνωμη εγω θα περιμενω να δω τι θα γινει οταν με το καλο δουμε τι κανει η AMD στα 45nm και με τους Bouldozer πυρινες.

ραντεβου τοτε...

Με Εκτιμηση

RomGr

Ξεχάστε λοιπόν τα 45nm @ 3.2 GHz σε εύλογο χρονικό διάστημα.

by the way εσυ που το χερεις ? και δεν ειναι ειρωνια οσο απορια για την τοση σιγουρια σου .

Link to comment
Share on other sites

Δε θα την πατήσουμε σε θέμα τιμών, γιατί η Intel θα ανταγωνίζεται τον εαυτό της, οπότε επειδή μας θέλει να αναβαθμίζουμε κάθε 3 και λίγο, θα ρίχνει τις τιμές.

Από θέμα νέων τεχνολογιών και εξέλιξης όμως τα πράγματα θα "παγώσουν"...

Link to comment
Share on other sites

εμένα πάλι γιατί μου φαίνετε ότι θα κάνουν πλάτες η μία στην άλλη και ένας επεξεργαστής τεχνολογίας 8400 θα κάνει του χρόνου 600 ευρώ???

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now