DBC

Καμία σύνδεση μεταξύ κινητών τηλεφώνων και καρκίνου

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Mythbusted: Καμία σύνδεση μεταξύ κινητών τηλεφώνων και καρκίνου]http://reviews.hwbox.gr/news/general_it.jpg[/NEWS_IMG]Καμία σύνδεση μεταξύ κινητών τηλεφώνων και καρκίνου. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας του Καρκίνου στην Δανία όταν μελέτησε τις επιπτώσεις χρήσης κινητών τηλεφώνων. Συγκεκριμένα μελέτησε 358,403 κατόχους κινητών τηλεφώνων πάνω από 18 ετών, καταλήγοντας ότι δεν υπάρχει ουδεμία σχέση ανάμεσα στη χρήση κινητών τηλεφώνων και στο καρκίνο. Αποδείχθηκε μάλιστα ότι και σε αυτούς που έκαναν χρήση κινητών τηλεφώνων αλλά και σε αυτούς που δεν έκαναν η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του κεντρικού νευρικού συστήματος ήταν η ίδια. Όπως καταλαβαίνετε η έρευνα καταρριπτει τον μύθο ότι η χρήση τέτοιων συσκευών και τα μικροκύματα που αυτές εκπέμουν προκαλούν σοβαρά προβλήματα στον εγκέφαλο. Ωστόσο πλέον μπορείτε άφοβα να μιλάτε στο smartphone σας ή στο κινητό τηλέφωνο χωρίς να ανησυχείτε για τις αρνητικές επιπτώσεις του.

[img_ALT=Mythbusted: Καμία σύνδεση μεταξύ κινητών τηλεφώνων και καρκίνου]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/26294ea25e62b22ad.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

και τώρα γιατί να εμπιστευτούμε εμείς αυτό το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας του Καρκίνου? δεν υπάρχει πιθανότητα δλδ οι εταιρίες κινητής να έδωσαν ένα υπέρογκο ποσό για να βγει το αποτέλεσμα που τους συμφέρει?

Link to comment
Share on other sites

μη φατε, εχουμε γλαροσουπα :D

μα σοβαρα περιμενετε να πουνε κατι αρνητικο για αυτη την βιομηχανια τρισεκατομυριων?

αλλα ειναι παρα πολυ νωρις ακομα, τα εγγονια μας θα το νιωσουν αυτο!

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο δεν λέγανε πριν 50 χρόνια για την ηρωίνη, και μάλιστα την διαφημίζανε στην Αμερική για να την αγοράσεις?

Δηλαδή η ηρωίνη κάνει κακό; Γαμώτο πως την πάτησα έτσι :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Πίσω από οποιαδήποτε επιστημονική έρευνα μπορεί να κρύβεται είτε μια κερδοσκοπική νοοτροπία ή μια ειλικρινής προσπάθεια.

Δυστυχώς έτσι όπως έχουν τα πράγματα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με σιγουριά ποια ακριβώς είναι η αλήθεια. Και αυτό γιατί δεν μιλάμε για κάτι πασιφανές, όπως για παράδειγμα το τσιγάρο, όπου με χρόνιες μελέτες αποδείχτηκαν οι εξής α,β,γ χ συνέπειες. Ακόμα και με την υπάρχουσα τεχνολογία και την πρόοδο των επιστημών, της έρευνας και της ιατρικής, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το οτιδήποτε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι καθημερινώς "βομβαρδιζόμαστε" από τις διάφορες πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (ακόμη και από τον ήλιο), οπότε φανταστείτε πόσο δυσκολεύει το έργο να αποδείξουμε στοχευμένα ότι η συγκεκριμένη ακτινοβολία που παράγεται από τα κινητά τηλέφωνα συνδέεται με οποιαδήποτε μορφή καρκίνου.

Προσωπικά, η συγκεκριμένη έρευνα παρόλο το μέγεθός της, παραμένει ακόμα ένα επιχείρημα στην αναζήτηση της αλήθειας, παρά η απάντηση στην μακροχρόνια αυτή απορία.

Edited by Astalavista
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now