batsinilas

Sapphire 6950 Dirt 3 edition προβλημα

Recommended Posts

Καλησπερα στο φορουμ., Πριν κανα 2 μερες αγορασα τη Sapphire 6950 dirt 3 edition. K απο τη στιγμη που την εβαλα στο pc αντι για καλυτερα γραφικα βλεπω να χειροτερεψαν με αποτελεσμα να σερνοντε τα παιχνιδια κ να κανουν κοψιματα ωστε να λεω οτι επαιζαν καλυτερα με τη προηγουμενη καρτα μου. Μια Pallit nvidia gtx 275. Ο υπολοιπος υπολογιστης εχει ως εξης. 1000 watt τροφοδοτικο, motherboard Assus Rampage extreme ii , επεξεργαστης i7 στα 2.66 , 6gb ram ddr3 1333. Τι να φταιει? εχω πελαγωσει...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που είπε ο caution δοκίμασε, γι αυτό σου είπα αν έκανες clean install.

Απεγκατάσταση τους Catalyst και τους drivers της Νvidia εφόσον υπάρχουν ακόμα στο σύστημα -> safe mode καθάρισμα με το driver sweeper -> κανονική εκκίνηση -> εγκατάσταση των Catalyst.

Link to comment
Share on other sites

Παιδες τα δοκιμασα ολα αυτα. κ τζιφος. Εβαλα κ στο optimal performance το catalyst. Κ παλι σερνεται. Αν ηταν ελλατωματικη δε χα τρελλαθει τωρα στις μπλε οθονες? Τι αλλο να κανω? Υπαρχει τροπος να μετρησω πραγματικα τις επιδοσεις ωστε να βρουμε ποσο πιο κατω απ το κανονικο ειναι?

Link to comment
Share on other sites

format κανε όπως και δηποτε για να καθαρίσει το σύστημα αλλιώς δεν θα κάνεις δουλεία! εγώ είχα προβλήματα με τον cpu έβγαζα έβαζα drivers παλιούς καινούριους ότι θες αλλά τζίφος.. με το που έκανα format έστρωσε!

Link to comment
Share on other sites

Εγινε το format. εξακολουθω να χω τη γνωμη οτι κατι δε παει καλα. Πχ στο νεο Assasin's creed ολα τερμα στην 1900x1200 αναλυση πηγαινε παρα πολυ καλα, πλην μικροκολληματακια ανευ σημασιας ομως. Στο ΝΒΑ2κ11 οταν τα ανεβασα ολα τερμα σερνοταν. Για να μη ψαχνω αδικα κλπ κλπ μπορειτε να μου πειτε ενα tool να μετρησω επιδοσεις κ να συγκρινω κ να μου πειτε αν οντως σερνεται η οχι?

Link to comment
Share on other sites

Φιλαρακι εχω ακριβως την ιδια καρτα! Τα παιχνιδια τα που λες και αλλα πολλα τα πεζει και θα επρεπε να τα πεζει ολα τσιτα!(με εξαιρεση Μετρο που εκει βλεπεις καποια σκαλοματακια). Να σε ενημερωσω μονο οτι πριν μια βδομαδα η καρτουλα και ενω την ειχα για δυο μηνες εκανε τρελα κουνηματα. Drivers Format καθαρισμοι τιποτα μεχρι σε σημειο να βγαζει μπλε οθονη (οχι ομως παντα) αποτελεσμα ηταν RMA! Δοκιμασε με Sapphire Trixx να ανεβασεις λιγο τα ρολογια της να δεις πως θα συμπεριφερθει

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα, μετα απο ωρες ταλαιπωριας, φορματ εγινε. Κ παλι μια απ τα ιδια. Ξηλωσα τον catalyst τον 11.10 κ περασα τον 10.12 , το αποτελεσμα ηταν να καλυτερεψει η κατασταση, αλλα κ παλι να αντιμετωπιζω microstuttering. K αυτο οταν κινουντε τα γραφικα σε χαμηλες ταχυτητες, δηλαδη ενα αυτοκινητο ( καλη ωρα στο test drive unlimited 2) που παει να ξεκινησει . Επισης οταν σηκωνω anti-aliasing μεχρι 4 οριακα , για 8 ουτε λογος. Τοσο επιανα κ με την Gtx-275 οποτε τι κανω τωρα? Η παλια καρτα τουλαχιστον δεν εκανε microstuttering, το οποιο ακομα κ σε χαμηλες αναλυσεις το κανει , ειναι ελαφρυ μεν αλλα υπαρχει δε.

Link to comment
Share on other sites

Έχω περίπου ενα μήνα τώρα που αγόρασα την Sapphire 6950 Dirt 3 edition.

Έχω το εξής περίεργο φαινόμενο που ακόμα το "ψάχνω" και ζητώ την γνώμη σας.

Σε idle κατάσταση και όχι πάντα και συνήθως την πρώτη φορά,

όταν ανοίγω τον Firefox εμφανίζονται "σκουπίδια" στα αποθηκευμένα tabs απ το session,κάτι μεταξύ μουτζουρωμένων pixel και fractals.

Το ίδιο γίνεται (όχι πάντα) και κατα την πρώτη είσοδο σε game (WoT) στο game menu.

Τα "σκουπίδια" μετά απο μερικά secs εξαφανίζονται καθώς περνώ τον κέρσορα απο πάνω τους σαν σφουγγάρι.

Μέσα στο παιχνίδι,δεν έχει εμφανίσει ποτέ κανένα πρόβλημα,όλα στο full!

Κανένα πρόβλημα και στα 3dmark vantage & 11.

Απο θερμοκρασίες είναι οι προβλεπόμενες.

Δεν έχω προχωρήσει σε oc γιατί με καλύπτει stock.

catalyst 11.10 και το OS απο καθαρή εγκατάσταση λόγω του ssd, 7 64bit.

το ργαλείο έχει τα κάτωθι :

P5E X38

E8400 @ 3.6 επί 2 χρόνια rock solid ,

Sapphire 6950 Dirt 3 edition 2GB

OCZ Vertex 2 60GB

2x2GB GEIL DDR2 800 PC2-6400

thermaltake toughpower 600w

Πρίν απο την 6950 δούλευα 2 χρόνια με crossfire 2 sapphire 4890 vapor-x.

Δοκίμασα και κατέβασα την cpu απο ρεύματα επίσης άλλαξα τα 6πινα με άλλα.

Καμιά ιδέα ;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με τον FF είναι γνωστό. υπάρχει conflict με το morphological filtering, οπότε το απενεργοποιείς από τον Catalyst ή κατεβάζεις τους 11,11 ή εγκαθιστάς νεότερη έκδοση του FF.

@batsinilas κάνε restore to defaults στο bios. Τράβα ένα screenshot πριν το κάνεις για να μη χάσεις τις ρυθμίσεις..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now