Recommended Posts

Καλησπέρα και πάλι, είδα στο Internet ένας τύπος πήρε ένα κουτί και έβαλε μέσα όλες τις δικτυακές του συσκευές και μου άρεσε, έκανα λοιπόν κάτι παρόμοιο με μερικές προσθήκες.. Όταν ξεκίνησα να το φτιάχνω σκέφτηκα οτι δεν είναι κάτι σπουδαίο και δεν έβγαζα φωτογραφίες παράλληλα με την εξέλιξη της κατασκευής, το αποτέλεσμα όμως βγήκε ωραίο και είπα να σας το δείξω με μερικά σχόλια..

Πήρα λοιπόν ένα κουτί ηλεκτρολογικού υλικού σχετικά μεγάλο.

dsc01397zb.jpg

Στις τρύπες περιμετρικά του κουτιού υπήρχαν τάπες για να περνάνε τα καλώδια, εγώ έβγαλα τις τάπες και έβαλα fans 4 x 4 cm. Άνοιξα 4 τρύπες για κάθε fan, έκανα ένα σχετικό φρεζάρισμα για να έρθουν οι βίδες πρόσωπο με την επιφάνεια του κουτιού και έβαλα περαστές βίδες με παξιμαδάκια ασφαλείας. Επίσης έβαλα ένα βύσμα τροφοδοσίας ώστε το κουτί να έχει δικιά του παροχή ρεύματος για τις συσκευές που θα στεγάσει.

dsc01391pr.jpg

Έβαλα 8 fans, 3 δεξιά να βάζουν 3 αριστερά που πάλι βάζουν και 2 από πάνω να βγάζουν. Πήρα ένα δύμπριζο της Legrand και έκοψα το κομμάτι που μπαίνει στην πρίζα ( για να το μικρύνω , να μην πιάνει πολύ χώρο ) και το στερέωσα με βίδες πάνω στο κουτί. Κόλλησα τα καλώδια απο μέσα ( γείωση κτλπ ) με το βύσμα τροφοδοσίας, επίσης έβαλα έναν 12v μετασχηματιστή για την τροφοδοσία των fans. Τοποθέτησα το Switch και έβαλα και 2 προεκτάσεις για το Moder Router ώστε να μπει απο πάνω απο το Switch. Κόλλησα ένα κομμάτι κανάλι για πίνακα και έκρυψα μέσα όλα τα καλώδια. Τελευταίο, έβαλα ενα διακόπτη 12v για τα fans.

dsc01407n.jpg

Τοποθέτησα μέσα όλες τις συσκευές, τώρα δείχνει κάπως έτσι..

dsc01392c.jpg

Το στερέωσα στον τοίχο και έβαλα πάλι κανάλι για πίνακα και έκρυψα τα καλώδια ( τροφοδοσίας - utp κτλπ ). Το αποτέλεσμα είναι αυτό..

dsc01408wy.jpg

dsc01409az.jpg

Ελπίζω να σας αρέσει το αποτέλεσμα.

Φιλικά, Γιάννης

Edit: Στις φωτογραφίες δεν έχω βάλει το καπάκι του κουτιού γιατί θα του κάνω ένα μικρό "παραθυράκι" με plexi για να φαίνονται τα led του router να ξέρω τι μου γίνετε..

Link to comment
Share on other sites

10 euro το κουτάκι και 4 euro το δύμπριζο. Το κανάλι το είχα αλλα και αυτο φτηνοδουλειά είναι. Γενικά το κόστος είναι χαμηλό αν σκεφτείς οτι με λίγα χρήματα μπορείς την μακαρονάδα απο καλώδια ( έτσι τα είχα εγω τουλαχιστον.. ) να την μετατρέψεις σε ενα μικρό και οργανωμένο κουτί. Thanks Γιώργο.. αυτος ήταν ο σκοπός μου.. όλα σε 1 νοικοκυρεμένα..!

Link to comment
Share on other sites

Για να πω την αλήθεια στην αρχή σκεφτόμουν να βάλω κάτι Delta 80*80 που τους έχω και κάθονται αλλά πολύ βαβούρα για το τίποτα.. Ούτως ή άλλος πρίν δεν είχαν καθόλου ψύξη, τώρα τουλάχιστον έχουν και αυτο το λίγο που κάνει καλή δουλίτσα, δεν κάνουν και θόρυβο... Θα φτιάξω και ένα κατεβαστήρι τώρα και θα το βάλω σε ένα παρόμοιο κουτάκι, θα σας το δείξω και αυτό..!

Link to comment
Share on other sites

Ήθελα να σε ρωτήσω γι αυτό. Να σου πω την αλήθεια, ότι 4άρηδες ανεμιστήρες κι αν έχω δουλέψει είναι λιγάκι ψόφιοι, εκτός από αυτόν που είχε το παλιό Swiftech NB cooler. Δεν θα ήταν καλύτερο αντί για 3 + 3 τεσσάρηδες να βάλεις 2 + 2 οχτάρηδες;

Link to comment
Share on other sites

Ώραια λοιπόν.. με "πιάσατε":crack: ! Οι 4*4 έπεσαν ακριβώς στις έτοιμες τρύπες του κουτιού, για εμένα αυτο ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να γλιτώσω την διαδικασία να ανοίξω νέες τρύπες για τους ανεμιστήρες..!:harhar: Πέρα απο αυτό όμως, δεν έδωσα και πολύ σημασία στους ανεμιστήρες, δεν είχαν καθόλου ανεμιστήρες πριν ενω τώρα έχουν έστω και αυτο το λίγο..! Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά δεν νομίζω ότι αυτές οι συσκευές έχουν τόσο ανάγκη από ψύξη..!

Μέσα στις επόμενες μέρες θα φτιάξω ένα κατεβαστήρι με μία m-itx μητρικούλα και σκέφτομαι να το στεγάσω μέσα σε ένα παρόμοιο κουτάκι, εκεί αναγκαστικά θα κάνω μεγαλύτερες τρύπες για 8*8 ή 9*9 ανεμιστήρες, το pcaki αυτό θα είναι 24/7 powered on οπότε εκεί σίγουρα θέλω κάτι πιο αποδοτικό όσο αναφορά την ψύξη..!

Λίγο offtopic: Θα χρειαστώ και την βοήθεια σας στα δικτυακά θέματα ( μιας και είμαι λίγο σκράπας ) Για να γλιτώσω τα extra mouse-keyboard ή την χρήση switch για 2 pc, το κατεβαστήρι θέλω με κάποιον τρόπο να το ελέγχω απο το pc μου ( πως δουλεύει το team viewer αλλα σε local φάση, remote κάπως ) και οτι κατεβάζει να μπαίνει απευθείας στον NAS. Γίνετε ή είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας αυτό που ζητάω?:lolling:

Link to comment
Share on other sites

Για το θέμα της ψύξης, πράγματι δεν έχουν και πολύ ανάγκη τα router, ειδικά αν έχουν ένα passive ψυκτράκι πάνω στο κεντρικό cpu τους ;) Αν το linksys δεν έχει, ghettιασε το :D

Link to comment
Share on other sites

Απο το manual του teamviewer 6 βρήκα αυτό

9.4 LAN Connection

9.4.1 Activating LAN Connections

Connections in the local network can also be initiated via the IP address (or the computer name). For this purpose, you have to configure TeamViewer to accept incoming LAN connections.

How to activate incoming LAN connections:

1. Click on Extras / Options / General.

2. For Incoming LAN connections, select the option accept from the drop-down menu.

9.4.2 Connecting to a Partner

This section describes in simple steps how to establish a LAN connection between two TeamViewer applications (TeamViewer QuickSupport does not support this function).

How to establish a LAN connection:

1. Start TeamViewer and click on the Remote Control tab.

2. Ask your partner to start TeamViewer and to click on the Remote Control tab.

3. Ask your partner for his IP address and TeamViewer password.

4. Select the desired connection mode (Remote Control, File Transfer, VPN) and enter your partner's IP address in the Partner ID field under Create Session.

5. Click on Connect to partner.

→ The TeamViewer Authentication dialog opens.

6. Enter the password of the remote computer and click on Log On.

→ You are connected to your partnerʼs computer.

Note: Please note that in the special case of direct connections within your own LAN, none of our servers is involved. Therefore, a regular symmetrical encryption without Public/Private Key exchange will be used.

Αλλα γίνεται και απο το remote desktop των windows, δέν ξέρω άν πρέπει να μπλέξεις με firewall εκεί

Link to comment
Share on other sites

Το Linksys ζεσταίνετε αρκετά αλλά δεν είχα ποτέ πρόβλημα, απλά σκέφτηκα οτι τα fanakia καλό κάνουν - κακό δεν κάνουν..

@Yoshi Δεν ήξερα οτι έχει τέτοια δυνατότητα το Team Viewer, παρόλα αυτά, εμένα θα με βόλευε να συνδέομαι με το κατεβαστήρι χωρίς να μου ζητάει access permisions κάθε φορά που θέλω να κάνω κάτι. Το κατεβαστήρι δεν θα έχει mouse-k/b οπότε θα μου είναι δύσκολο κάθε φορα που θα θέλω να κάνω κάτι να πρέπει να επιτρέπω στο Team Viewer να επέμβει..

Link to comment
Share on other sites

Έχω σετάρει ένα pc που το κάνω κουμάντο μέσω teamviewer στην Ελλάδα

δέν είναι σε LAN ούτε σε vlan τίποτα, over the internet, ούτε ports έχω ρυθμίσει

έχω κάνει λογαριασμό στο teamviewer για να κρατάει το partner pc και του έχω δώσει κωδικό (κωδικό καλό είναι να έχει ακόμα και άν είναι σε lan).

Κάθε φορά που θέλω να συνδεθώ απλά γράφω το pass και μπαίνω χωρίς να πατήσω τίποτα απο το pc στην Ελλάδα

Link to comment
Share on other sites

Το Teamviewer οταν ανοιγει, εχει ενα ID. Αυτο το ID μενει ΠΑΝΤΑ σταθερο και δεν αλλαζει.

Μεσα απο τις ρυθμισεις του, μπορεις να πας να βαλεις εναν κωδικο ο οποιος θα ειναι παντα

σταθερος. Αν εσυ εχεις σημειωμενο το ID και θυμασαι τον κωδικο που θα εχεις ορισει τοτε

δεν εχεις προβλημα να μπεις και απο την Αλασκα. Δεν χρειαζεται portforwarding ειτε ειναι

απευθειας το pc σε router ειτε ειναι σε LAN.

Αυτο που δεν πρεπει ξεχασεις να ρυθμισεις ειναι το εξης, να ξεκιναει μαζι με τα Windows,

ωστε αν κανει επανεκιννηση ο server για οποιοδηποτε λογο, να μπορεις να εχεις τον ελεγχο

παλι ανα πασα στιγμη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now