gdp77

Επιλογή 22" wide...

Recommended Posts

Review δε βρήκα για καμία από τις δύο, διάβασα όμως αρκετές γνωμες δεξια-αριστερά για τη Samsung.

Φαίνεται πως όλοι οι αγοραστές έχουν μείνει σχετικά έως και πολύ ικανοποιημένοι με την ποιότητά της και τα χρώματά της, ghosting αν έχει θα είναι ελάχιστο/αμελητέο, ενώ η εικόνα είναι σχετικά "καθαρή" και ξεκούραστη.

Αυτό που είδα όμως σε μερικά ποστ, είναι ότι στην πλειοψηφία τους τα μοντέλα, έχουν backlight bleeding, που κυμαίνεται από ελάχιστο στους τυχερούς, που καν δε φαίνεται, έως και πολύ έντονο, είτε πάνω-κάτω είτε στις 4 γωνίες.

Εδώ αναγκαστικά την παίρνεις, τη βλέπεις και αν δεις ότι δε σ αρέσει, την πας πίσω για αντικατάσταση.

Για καμένα pixel δεν άκουσα τίποτα btw.

Πάντως να ξέρεις ότι σε ΤΝ Panel, μην περιμένεις ούτε τα καλύτερα χρώματα ούτε καλές γωνίες θέασης :)

Link to comment
Share on other sites

H LG ξέρουμε τι panel έχει? To backlight bleeding είναι αυτό που όταν η οθόνη δείχνει μαύρο χρώμα, εσύ βλέπεις φως να "ξεχύνεται" από τα άκρα της οθόνης;

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτό. Πολλές οθόνες υποφέρουν από backlight bleeding, σε ορισμένες φεύγει μετά από κάποια ώρα λειτουργίας, σε άλλες όχι. Είναι τι θα σου κάτσει.

Η LG κι αυτή ΤΝ φοράει. Στην τιμή αυτή, δεν υπάρχει κανένα άλλο καλό Panel σε 22άρα, εκτός αν πας σε 20άρα και σου κάτσει καμιά ευκαιρία με καμια Dell 2007WFP - δεν ξέρω πόσο έχει πάει τώρα η τιμή της.

Link to comment
Share on other sites

και σου κάτσει καμιά ευκαιρία με καμια Dell 2007WFP - δεν ξέρω πόσο έχει πάει τώρα η τιμή της.

Λες για μεταχειρισμένη ή από Dell Hellas? (??)

Link to comment
Share on other sites

Στα 1680x1050 προτιμώ 22άρα. Οι Eizo τι panel φοράνε ; (εγκυκλοπαιδικά ρωτάω, γιατί τα λεφτά που ζητάνε δεν τα δίνω)

Υ.Γ. Πάντως είναι εξοργιστική η έλλειψη σοβαρών συγκριτικών για οθόνες TFT...

Link to comment
Share on other sites

Οι ΕΙΖΟ φοράνε ΤΝ ή S-PVA. Εννοείται πως το 2ο είναι μακράν καλύτερο από οποιοδήποτε ΤΝ, αιώνες μπροστά.

Το γελοίο της όλης υπόθεσης είναι ότι τα Panel κατασκευάζονται στο 90φεύγα % τους από τις LG-Philips και Samsung. Και οι δύο νομίζω κατασκευάζουν ΤΝ, η Samsung έχει το S-PVA και η LG-Philips το S-IPS/AS-IPS. Εννοείται βέβαια, ότι ειδικά η LG, δεν βάζει τα καλά της Panel απλά ποτέ στις οθόνες της - προτιμά να μένει μια mainstream μάρκα και να πουλάει τα Panel της αλλού (Dell π.χ.).

Ένα κλασικό παράδειγμα της όλης ιστορίας είναι ότι οι Dell οθόνες κατασκευάζονται (νομίζω όλες) στη Samsung, η οποία χρησιμοποιεί Panel δικά της αλλά και της LG-Philips...:P

Όπως και να χει, τα καλά Panel κοστίζουν πολύ πολύ ακριβά. Η διαφορά είναι όντως πολύ μεγάλη, προσεγγίζουν τις καλές CRT σε πολλούς τομείς. Δυστυχώς όμως, όπως και οι 19άρες CRT την περίοδο 1997-98 κάναν κάπου 300-500 χιλιάρικα, έτσι και εδώ πληρώνεις αδρά το Panel.

Οι πιο σημαντικές διαφορές μεταξύ ενός S-PVA και ενός ΤΝ, είναι:

- Γωνίες θέασης σαν CRT το S-PVA, το ΤΝ άστα να πάνε, ειδικά στον κάθετο άξονα.

- Πολύ καλή προσέγγιση του μαύρου από το S-PVA, το ΤΝ όσο καλό και να ναι, δεν πάει τόσο "χαμηλά".

- Εξαιρετική απόδοση των χρωμάτων στο S-PVA, πολύ ζωντανή εικόνα. Αντίθετα, το ΤΝ, αν είναι ποιοτικό, συνήθως μόνο έντονο κόκκινο θα έχει, και αυτό όχι σε σωστή δοσολογία.

- Εξωγήινο Contrast και Brightness για τα S-PVA. Ναι, καλά είδες, S-PVA. Τα ΤΝ που λένε κάτι 2.000.000:1 είναι ψεύτικα νούμερα, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Τα S-PVA έχουν πολύ καλά σεταρισμένα Contrast και Brightness, τα οποία δε χαλάνε την εικόνα αν τα πειράξεις, όπως συμβαίνει με ένα ΤΝ.

- Τα S-PVA είναι πιο "αργά" Panels. Ένας hardcore gamer θα προσέξει το Ghosting τους και θα τον ενοχλεί. Τα ΤΝ (καλά ΤΝ) δεν έχουν ghosting, είναι τόσο απειροελάχιστο που δεν εμφανίζεται στο μάτι. Όμως να προσέχεις, hardcore gamer - ένας απλός χρήστης παίζει να μην καταλάβει απολύτως τίποτα.

Αυτά πάνω κάτω. Θεωρώ πως, καθότι αυτή την πορεία ακολούθησα και εγώ, αν σε ενδιαφέρει η ποιότητα της εικόνας, μετά από το ΤΝ θα περάσεις κάποια μέρα σίγουρα σε κάποιο ανώτερης ποιότητας Panel.

Από την άλλη, αν πραγματικά δε σε χαλάει, πάρε μια φτηνή οθόνη με ΤΝ και ησυχάζεις. Αλλά συμβουλή - μην τη βάλεις δίπλα δίπλα με μια S-PVA/S-IPS οθόνη, θα φανούν έντονες οι διαφορές και θα σε "χαλάσει" κάπως.

@racer: Δεν ξέρω πόσο την πήγαν οι Dellάδες, πρέπει να τους πάρεις τηλέφωνο (κάνουν καλές προσφορές ώρες ώρες). Εγώ έδωσα τη δικιά μου πριν κανα 4μηνο για 300-350?, κάπου κει, δε θυμάμαι ακριβώς :)

Link to comment
Share on other sites

Στα 1680x1050 προτιμώ 22άρα. Οι Eizo τι panel φοράνε ;

Οι ΕΙΖΟ φοράνε ΤΝ στα φθηνά μοντέλα, S-PVA στα ακριβά (σε σχέση με τις υπόλοιπες) και S-IPS/AS-IPS στη σειρά CG που απευθύνεται σε επαγγελματίες και είναι απλησίαστη. Oi CG παλαιότερα είχαν πολύ αργή απόκριση γιατί ο στόχος τους είναι η ποιότητα χρωμάτων κι όχι το framerate, αλλά τα καινούρια μοντέλα φτάνουν και τα 6-12ms

Link to comment
Share on other sites

Η 2232BW είναι μια 226BW απλά με άλλο περιτύλιγμα.

Οπότε αν δεν βρίσκεις review για την 2232 δές για την 226

LG, διεγραψε την samsung διοτι εχει τον καταναλωτη γραμμενο στα .....

η LG εχει τα δικα της πανελ (LG-Philips)

Εδώ Αθήνα πάντως η αντιπροσωπεία είναι οκ.

Link to comment
Share on other sites

Απορία: Λέτε ότι LG & Philips κατασκευάζουν τα δικά τους panels. Μαζί? Κοινή κατασκευή? Ρωτάω, γιατί πρόσφατα διάβασα κάποιο review για HD TV και ενώ οι LG πέρασαν αρκετά τεστ, οι Philips κόπηκαν σε ΟΛΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι μόνο το πάνελ που κάνει την διαφορά.

Αν ο επεξεργαστής και το software της *οθόνης δεν είναι εντάξει , ακόμα και S-PVA να είναι το πάνελ τότε η εικόνα θα είναι χειρότερη και απο ΤΝ

Link to comment
Share on other sites

Σωστά... Βλακεία ερώτηση έκανα... Αυτό ακριβώς είναι το πλεονέκτημα των Eizo, Lacie, κλπ. που είναι καλύτερες από άλλες με τα ίδια panels...

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς ;)

Και επι εποχής καθοδικών, αυτό που έκανε τις EIZO ακόμα πιο ξεχωριστές ήταν η πλήρης παραμετροποίηση ;).

Πιο εξελιγμενο menu απο οποιαδήποτε άλλη.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή όλες οι 2ms GTG οθόνες φοράνε TN panel ; hardcore gamer δεν είμαι, αλλά επειδή παίζω FPS, δε θέλω να πέσω στην περίπτωση να με πυροβολούν και να μην το βλέπω στην οθόνη λόγω input lag (πράγμα που έχει επιβεβαιωθεί ότι μπορεί να φτάσει έως και 50ms). Δε νομίζω ότι έχω το "επαγγελματικό μάτι" να καταλάβω τη διαφορά στην ποιότητα των χρωμάτων, ούτε και με απασχολεί η γωνία θέασης, οπότε σε TN θα καταλήξω.

Link to comment
Share on other sites

Η Samsung 20" wide που πήρα για τη γυναίκα μου πάντως, είναι πολύ τίμια οθόνη. Την 22" δεν την έχω δει. Το μόνο που τη χάλασε είναι ότι έχει ένα κολλημένο pixel και δεν έχει την εγγύηση των Eizo/LG... κι είναι πολύ σπαστικό να πάρεις καινούρια οθόνη και να σου τύχει. Βέβαια σε 1 μήνα το είχε συνηθίσει και δεν το έβλεπε πλέον

Link to comment
Share on other sites

Για τις LG όντως δε βρίσκω κάτι. Αλλά οι Eizo έχουν κανονικά για ΟΛΑ τα μοντέλα:

...Παράλληλα, συνοδεύεται από την μεγαλύτερη εγγύηση κατασκευαστή οθονών σε παγκόσμιο επίπεδο, με 5 έτη απροβλημάτιστης λειτουργίας, καθώς και εγγύηση 6 μηνών για 0 καμμένα pixels...

Link to comment
Share on other sites

Εχω την 2232BW και το bleeding ειναι οντως υπαρκτο! αλλα οχι ενοχλητικο. Φαινεται μονο οταν boot αρει το pc και επικρατει μαυριλα, αλλιως δεν το καταλαβαινω! Απο ποιοτητα αρκετα καλη, η βαση της δεν μοθ εμπνεει τοσο εμπιστοσυνη.. Apo pixel κανενα προβλημα! Αρκετα ικανοποιημενος αν και την πειρα κοιτωντας μονο specs και looks και οχι τα TN και κατι αλλα που λετε κ δεν τα ξερω! ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now