Samaritan

Asus ROG Phoebus: Η νέα high-end κάρτα ήχου της εταιρείας!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Asus ROG Phoebus: Η νέα high-end κάρτα ήχου της εταιρείας!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e00a1d755f54.png[/NEWS_IMG]Asus, εταιρεία διεθνούς φήμης στο χώρο της τεχνολογίας, παρουσιάσε στην έκθεση CES μια νέα κάρτα ήχου που ανήκει στην high-end σειρά Republic of Gamers (ROG) ονόματι Phoebus. Όπως καταλάβατε, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο προιόν το οποίο δυνάται να προσφέρει στον ακροατή τον καλύτερο ήχο, ειδικά σε gaming συνθήκες. Μαζί με την κάρτα, η Asus έβγαλε στην φόρα το νέο C-Media audio chipset CMI 8788DH Oxygen Express, το οποίο λειτουργεί με native PCI Express, αντίθετα με τις άλλες “κοινές θνητές” κάρτες ήχου της εταιρείας, οι οποίες λειτουργούν με τα OxygenHD και ASUS AV-100 chipsets. Το βασικό DAC για τα headphone/front-out κανάλια της κάρτας ήχου είναι το TI-BB PCM1792A, με signal-noise ratio (SNR) των 127 dBA. Άλλα κανάλια της Phoebus εξοπλίζονται πιθανότατα με τα Cirrus Logic CS5381, με SNR των 120 dBA. Τέλος, πολλά ανεξάρτητα κανάλια ή ψηφιακές έξοδοι οδηγούνται από το Realtek ALC889 των 110 dBA, αφού υποστηρίζει αρκετές τεχνολογίες Dolby. Τέλος, απο την πλευρά του AMP, υπάρχουν OPAMPs και πιθανώς τα 6120A2 AMP chips.

Απο πλευράς εξοπλισμού, η Phoebus είναι ηλεκτρικά απομωνομένη μέσω του PCI Express slot, ώστε να μην δεχθεί παρεμβολές απο την μητρική. Επιπλέον τροφοδοτείται απο ένα PCIe power connector των 8-pin, το οποίο εξαρτάται απο ένα μικροσκοπικό VRM, και ειδικά για αυτό, έχει πυκνωτές στερεάς κατάστασης, ενώ τα εξαρτήματα ήχου, έχουν ποιοτικούς audiophile ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές, μιας και ο σχεδιασμός τους ευνοεί τα αναλογικά κυκλώματα. Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε, πως η κάρτα είναι καλυμένη απο ένα EMI Shield.

Περαιτέρω πληροφορίες δεν ανακοινώθηκαν, ούτε και η τιμή, αλλά για όσους την επιθυμούν, αναμένεται να χώσουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

[img_ALT=Asus ROG Phoebus: Η νέα high-end κάρτα ήχου της εταιρείας!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/35924f0c4225daab5.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Asus ROG Phoebus: Η νέα high-end κάρτα ήχου της εταιρείας!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/35924f0c4225e71ef.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Asus ROG Phoebus: Η νέα high-end κάρτα ήχου της εταιρείας!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/35924f0c42260128f.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Asus ROG Phoebus: Η νέα high-end κάρτα ήχου της εταιρείας!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/35924f0c42260ecff.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Asus ROG Phoebus: Η νέα high-end κάρτα ήχου της εταιρείας!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/35924f0c42261d3a4.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι να το συνδέσεις στα απλά ηχεία υπολογιστή απλά δεν λέει. Αυτή η κάρτα αξίζει για να οδηγήσει σοβαρό ηχοσύστημα, και όχι απλά για να λέμε πως την έχουμε.

Όχι πως δεν μ'αρέσει, αλλά δεν έχω κάτι άξιο για να την συνδέσω.

Link to comment
Share on other sites

για stability ειναι το 6pin και τα vrms

αφου λεει "απομονωμενη" κτλ απο τη μητρικη, το pci-e το εχει μονο για "σημα" και δεν τραβαει πολυ ρευμα απο εκει λογικα

καλη υλοποιηση και πολυ εξυπνο αυτο με τα vrms και το 6pin

Link to comment
Share on other sites

Αυτές οι μεταλλικές πλάκες, για την μαγνητική θωράκιση, πολύ με ψαρώνουν.

Και στην x79 assassin έβλεπα κάτι τέτοια... :)

p.s. Βρωμάει Overkill το 6pin - αλλά δεν μπορώ και να είμαι κατηγορηματικός, άμπαλος όντας :)

Link to comment
Share on other sites

Overkill είναι.

Θεωρητικά μια κάρτα ήχου/πηγή ήχου/προενισχυτής/μίκτης/οτιδήποτεπαπαριά θέλει μια ΔΙΚΗ της ( ξεχωριστή δηλαδή ) και όσο το δυνατό πιο ΚΑΘΑΡΗ από οποιοδήποτε θόρυβο τροφοδοσία.

Είτε πάρει ρεύμα από molex είτε από PCI-e παρεμβολές η παροχή της θα έχει, μοστραδοριλίκι επί το πλείστον δηλαδή.

Πιο ουσιαστική επιλογή να έπαιρνε ρεύμα από εξωτερικό adapter και να είχανε βγάλει μια ψηφιακή σύνδεση κάρτας-mobo ώστε να είναι "εντελώς" απομονωμένη από την μητρική και τον θορυβώδη περίγυρο της.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, απλά κράτησα μια πισινή μπας και κάνει κανένα headphone amplify σε συνδυασμό με το controllerάκι, οπότε έχει κάπως ανεβασμένο wattage για να το τροφοδοτεί. Λεεεέμε τώρα... :hehe:

Link to comment
Share on other sites

η creative εμενα παιρνει απο floppy ρευμα.

εμενα δεν εβγαζε το psu floppy ( ή εβγαζε και απλα εχασα το καλωδιο) και ψαχνουμουνα :P

και ειναι και πιο ομορφο το pci.

Link to comment
Share on other sites

η creative του παστελ που τον παρακαλω να μου την δωσει παιρνει απο floppy ρευμα.

εμενα δεν εβγαζε το psu floppy ( ή εβγαζε και απλα εχασα το καλωδιο) και ψαχνουμουνα :P

και ειναι και πιο ομορφο το pci.

fixed!

Η ASUS τι πάει να κάνει ακριβώς; Φτιάχνει πράγματα σε όλους τους τομείς :P

Καμιά 30άρα οθόνη μένει τώρα :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now