Vehus

pentium 4 531

Recommended Posts

Χαιρετώ όλο το forum.

Σκοπός αυτού του thread μου είναι πληροφοριακού χαρακτήρα . Αρχικά θα ήθελα να μάθω άμα ο επεξεργαστής μου(pentium 4 531) clockαρετε εάν ναι τότε θα ήθελα να μου πείτε πώς όπως επίσης τι προγράμματα πρέπει να κατεβάσω. Διότι δεν έχω ασχοληθεί με τέτοιου είδους πράγματα και παρόλο που γνώριζα ότι γίνονται δεν ασχολήθηκα, για να μάθω λοιπόν θεώρησα σωστό να εγγραφώ στο forum. Ασχολούμαι με hardware και γενικά με υπολογιστές και επιδιώκω να ασχοληθώ επαγγελματικά στο μέλλον.

Λοιπές πληροφορίες

1)Motherboard Name=Asus P5VD2-MX

2)Operating system= windows xp

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους απαντήσουν για τον χρόνο που αφιέρωσαν για μένα και συγχωρήστε με άμα έχω κάνει κάτι λάθος.

Νίκος.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Ο επεξεργαστής σου είναι 8 χρονών φίλε μου, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να κάνεις o/c ένα τόσο παλιό επεξεργαστή, και είναι κ επικίνδυνο σε τόσο παλιό κομμάτι να μείνεις χωρίς υπολογιστή μετά.

Link to comment
Share on other sites

Θα πρεπει να εχεις καλη ψυχτρα,γιατι αυτα τα κομματια ηταν πολυ θερμα.

Αν και οπως υπωθηκε και παραπανω δεν αξιζει να ασχοληθεις με κατι τετοιο παραμονο για χαβαλε.

Link to comment
Share on other sites

Είναι απίστευτα ζεστοί επεξεργαστές έχω τον p4 670. Και το κυριότερο είναι ότι αν αυτό είναι το κεντρικό σου pc μπορεί να μείνεις χωρίς καθόλου pc αν πάθει κάτι!..Είναι πάρα πολύ παλιά cpu για να κάνεις πειράματα.

Link to comment
Share on other sites

Νίκο,

Ο επεξεργαστής σου ήταν γνωστός performer στην εποχή του...

Αν δεν δώσεις παραπάνω ρεύμα και ανεβάσεις FSB μπορεί να παίξει σταθερά ακόμα και στα 4G αν είναι καλό κομμάτι... Εννοείται ότι μητρική/μνήμες πρέπει να μπορούν να ακολουθήσουν... Σε υδρόψυξη και λίγο ρεύμα παραπάνω μπορεί να παίξει και στα 4.5G αν είναι καλός, και σίγουρα πιάνει 4G όσο κακό κομμάτι κι αν είναι...

Αυτά όλα εννοείται μετά απο προσεκτικό ψάξιμο και βήμα βήμα αν δεν θες να τον χάσεις...

Σκοπός σου ποιός είναι; για πλάκα/περιέργεια θα το κάνεις ή για να κερδίσεις λίγο ακόμα και να τρέξεις το σύστημά σου γρηγορότερα λόγω ανάγκης;

Γιατί μπορείς να πάρεις με ελάχιστα χρήματα έναν conroe dual core που θα ξεπερνάει τον επεξεργαστή σου χωρίς o/c κατά 100% σε απόδοση/επίδοση...

Link to comment
Share on other sites

Χαίρετε και πάλι.

Ξέχασα να σας πω ότι το clocκαρισμα θα γίνει καθαρά από περιέργεια και χαβαλέ εφόσον σε κανα μήνα θα απελευθερωθώ από τα δεσμά αυτού του ελεεινού pc:victory:... δεν με ενδιαφέρει λοιπόν ότι και εάν πάθει.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα για ένα γραφείο ίσως κάνει..ο δικός μου p4 δουλεύει ακόμα μια χαρά στο μαγαζί..

Εγώ πιστεύω πως δεν έχει κανένα νόημα να το χαλάσεις απο περιέργια γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάθει ζημιά μετά απο τόσα χρόνια "δουλειάς"..στο καινούριο πάρε κάναν intel k και μπιπ του τα πέταλα..

Link to comment
Share on other sites

Ειχα παρομοιο (asus p5gd1 και p4 530)σετ πριν κανα 4αρι χρονια...

αν το τροφοδοτικο δεν ειναι τελειως μπρικι και εχεις after-market καλουτσικη ψυχτρα τοτε φτανεις με στοκ ρευματα ανετα 3.3-3.4 (απλα αλλαξε το fsb, σε 220 πχ ) αν θες παραπανω δωσε στις 2-3 τασεις που εχει (ΝΒ , FSB term ,CPU ) στα δυο πρωτα την μεγιστη απο τις 3 τιμες που εχει και στην CPU 1.40-1.425 πχ και μετα ανεβα, μεχρι να τερματισει απο θερμοκρασια....εμενα το δικο μου σετ δεν επιασε το 4GHZ , εκλεισε στα 3.93GHZ. γιατι αυτες οι μητρικες δεν εχουν ιδιαιτερες επιλογες για OC αλλα και αυτο καλό ηταν !

Link to comment
Share on other sites

Καλυτερα να πειραματιστει κανεις στον παλιο pentium που δεν κοστιζει ουτε 50 ευρω ολο το κουτι , παρα σε καινουργιο ειδικα αν δεν εχει εμπειρια... εγω ετσι εμαθα οτι ξερω... πρωτα pentium, μετα c2duo, quad και ουτω καθεξης...

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα από όλα χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ξέχασα να ενημερώσω ότι έκανα τα πρώτα βήματα χρονίζοντας το cpu στα 3,5ghz ξέρω δεν είναι κάτι τρομερό αλλά δεν πάει παραπάνω αφού όταν ανεβάζω τάση το pc σβήνει :P

Link to comment
Share on other sites

είχα προσπαθήσει και με 1,3 και κάτι και 1,29 οι επιλογές δεν είναι πολλές και δεν μπορώ να δω temps μετά από την αλλαγή του voltage θελει reboot και δεν προλαβαίνει να πάει στα bios πριν σβήσει.

Link to comment
Share on other sites

ρε συ το 1.3 που δινεις ειναι λιγοτερο απο την κανονικη του ταση οχι περισσοτερο.... παιξε στο 1.4-1.45 να δεις τι γινεται ... τωρα εχω εναν p4 630 και χαζοπαιζω μαζι του . Απο τα 1.45 και πανω αποδίδει ανθρωπινα...

με 1.3 μπορει να ζοριζεται να ανοιξει καν... δωσε κι αλλοοοοοοο

Link to comment
Share on other sites

Δώσε 1.5V κατευθείαν ρει, δεν πρόκειται να πάθει τίποτα. Και 1.8V του έχω δώσει με αέρα του συγκεκριμένου και ακόμα έπαιζε μια χαρά (για benching μόνο ε). Αρκεί να έχεις μια σωική ψύκτρα πάνω ;)

Κοντά στα 4GHz πρέπει να παίξεις σίγουρα, παρόλο που η μητρική δεν είναι τόσο καλή.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now