petrostr

Αναβάθμιση Mobo+CPU

Recommended Posts

Χαιρετώ & καλές γιορτές να 'χουμε!

Σκέφτομαι να δώσω τη Μητρική Asus Crosshair IV Formula και τον επεξεργαστή AMD Phenom II x6 1055T που έχω.

Και να αγοράσω Μητρική Asus Crosshair V Formula και επεξεργαστή AMD FX 8350.

Οι μνήμες που έχω είναι οι Consair 8GB (2x4GB, 1600MHz, 8-8-8-24). Να τις κρατήσω ή να τις δώσω και να πάρω τις ίδιες μνήμες αλλά με ταχύτητα 1866MHz;;; μια που επεξεργαστής υποστηρίζει 1866MHz.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Δεν αξίζει τα λεφτά της μια τέτοια "αναβάθμιση". Αν θέλεις να κάνεις αναβάθμιση από Χ6, όσο και αν δεν μου αρέσει αυτό, η μόνη λύση είναι να πας σε δυνατό Intel.

Link to comment
Share on other sites

6 κανονικά cores και 4 modules θέλεις να πεις. Δυστυχώς η AMD μας την έκανε την λαδιά με τους FX. Αποδίδουν χειρότερα στα ίδια MHz με τους παλιούς Phenom ΙΙ και επιπλέον για κάθε ένα module και δύο integer cores έχεις μόνο μία fpu. Θυμίζει ολίγον το Hyperthreding της intel η όλη φάση. Τώρα ο 8350 με τον Pilledriver δεν είναι άσχημος, μια χαρά είναι, αλλά είσαι ήδη με έναν καλό Χ6. Η διαφορά που θα δεις δεν πιστεύω ότι θα αξίζει τα λεφτά που θα δώσεις. Διότι θα χρειαστεί να ψιλό σφάξεις το hardware που έχεις σε περίπτωση πώλησης, θα το αγοράσεις όμως στο 100% της αξίας του το νέο.

Πάντως με την μητρική που έχεις είναι πραγματικά κρίμα (και πεταμένα λεφτά όσον αφορά την μητρική) να διατηρείς τον 1055Τ στα 2.8GHz. Άλλοι τους δουλεύουν αυτούς πάνω από τα 3.5GHz. Εγώ με μια ταπεινή ECS με τον 890G και beta bios (το μόνο που τον αναγνωρίζει) τον δουλεύω στα 3.25GHz με UNTERvoltage στα 1.2V.

Αν θέλεις πραγματικά να δεις αναβάθμιση από Χ6 ρίχνεις μια καραβιά λεφτά σε Intel. Αν θέλεις απλά να αλλάξεις σύστημα, τζάμπα... σε πρήζω!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να ακούγεται περίεργο... καθότι δεν κατατάσσομαι στο στρατόπεδο καμιάς απ' τις δύο εταιρείας, αλλά τα τελευταία χρόνια μου έχει γίνει πολύ συμπαθής η AMD για δύο βασικούς λόγους.

1. Γιατί κρατάει το ίδιο socket για αρκετό καιρό, έναντι της intel που ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ αλλάζει CPU + Socket σαν τα πουκάμισα, με αποτέλεσμα να πετάς το μισό σύστημα για αναβάθμιση (αν αυτό λέγεται αναβάθμιση :) ) και

2. Η τιμή τους, ιδιαίτερα προσιτή ειδικά στην οικονομική εποχή που διανύουμε.

Η μητρική μου παίρνει FX νομίζω μέχρι τον 8150 και σκέψου ότι είναι 2+ χρόνια μητρική. Όσο για το Overclocking... δεν έχω μπει ποτέ στη πρίζα να το κάνω, όχι ότι δεν το σκέφτομαι... Αλλά όπως και να 'χει θέλω τον CPU να τον ακολουθεί πάντα μια καλή Motherboad!

Συνεχίζω για την ώρα να σκέφτομαι την αναβάθμιση που αναφέρω παραπάνω, απλά ζήτησα και μία βοήθεια σχετικά με τις μνήμες.

Link to comment
Share on other sites

Ο τελευταίος μου Intel cpu αγοράστηκε το 1998.

1) Ετοιμάζεσαι να πετάξεις όλο το σύστημα :P

2) Αυτό σωστό και μάλιστα δεν χρειάζεσαι Crosshair Formula και με μια τυπική ASRock των 80? μπορείς να κάνεις "παπάδες".

Αν δεν θέλεις να μπεις στην διαδικασία του Overclocking τότε δεκτό, έχεις να καλύψεις μια διαφορά από τα 2.8GHz μέχρι τα 4GHz όπως αναφέρεις. Αλλά είναι πραγματικά κρίμα ο 1055Τ εκεί, κάτω από τα 3GHz, ....στο μπουντρούμι!!!!

Εγώ πάντως της ASUS θα της έριχνα μια μούντζα ΝΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!! μετά συγχωρήσεως. Δηλαδή σε τόσο ακριβή μητρική και δεν υποστηρίζει 8350 ενώ υποστηρίζει 8150? Θέλει να αγοράσω την V? ΝΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!! μετά συγχωρήσεως!!!! :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Αν εννοείς για παιχνίδια... δεν ασχολούμαι καθόλου! Απλά έχω μια κάρτα γραφικών με έξοδο HDMI για να κάνω τη δουλειά μου, επειδή το pc είναι συνδεδεμένο με 32" TV Led Samsung ;)

Link to comment
Share on other sites

Εκτός τα παιχνίδια, τον γρηγορότερο επεξεργαστή υπάρχει κάποιος λόγος να τον αγοράσεις? επεξεργάζεσαι βίντεο? κάνεις σχέδιο στο pc?..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now