katsu

Sony: Κατοχύρωση πατέντας στοχεύει σε μπλοκάρισμα των μεταχειρισμένων games

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Sony: Κατοχύρωση πατέντας στοχεύει σε μπλοκάρισμα των μεταχειρισμένων games]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354e0b3c6418b10.jpg[/NEWS_IMG]Αυτή η ιδέα πλανιόταν για καιρό σαν φήμη, αλλά κανείς δεν ήξερε πότε και αν θα βρει κάπου εφαρμογή. Βέβαια κανείς δεν ήθελε ποτέ κάτι τέτοιο να συμβεί. Ειδικά για τα δεδομένα των consoles με τις τιμές των νέων τίτλων να αγγίζουν τα 60 και τα 70 ? δεν θα ήταν και η ιδεατή λύση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το PlayStation division της Sony κατοχύρωσε πατέντα η οποία θα εμποδίζει τη χρήση μεταχειρισμένων games σε μια κονσόλα. Πώς θα λειτουργεί αυτό; Κάθε παιχνίδι θα συνδέεται με ένα συγκεκριμένο user account. Αυτό άμεσα σημαίνει ότι παιχνίδια που συνδέονται με διαφορετικό user account θα απορρίπτονται. Το disc του κάθε παιχνιδιού θα φέρει μια ετικέτα άδειας χρήσης που θα αναγνωρίζεται και από την κονσόλα, χρησιμοποιώντας παρόμοια τεχνολογία με τις σύγχρονες τραπεζικές κάρτες. "Όταν ένα game ετοιμάζεται να ξεκινήσει, η συσκευή αναπαραγωγής καταχωρεί το disc ID και το player ID στην ετικέτα. Η ετικέτα αυτή περιέχει αποθηκευμένους τους όρους χρήσης τους παιχνιδιού και αποφασίζει αν ο συνδυασμός του disc ID και του player ID πληρούν τους όρους χρήσης ή όχι.", σύμφωνα με το έγγραφο που καταχώρησε η Sony Computer Entertainment Japan, στο οποίο αργότερα αναφέρεται η λύση αυτή σαν εναλλακτική ενός απλού κωδικού ή ενός Online Pass: "Όταν η συσκευή αναπαραγωγής δεν είναι συνδεδεμένη στο Internet, η χρήση του περιεχομένου δεν ελέγχεται. Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν και να μοιράζονται τον κωδικό μεταξύ τους, με αποτέλεσμα οι αγοραπωλησίες των μεταχειρισμένων να μην αντιμετωπίζονται επαρκώς." Με αυτό τον τρόπο, η εταιρία στοχεύει να αυξήσει τα έσοδα των developers, μέρος των οποίων σήμερα χάνονται από τα μεταχειρισμένα games. Βέβαια, η πατέντα αυτή, ίσως να μην περιοριστεί μόνο στα games, καθώς στο έγγραφο προτείνεται η χρήση της και για gaming peripherals, accessories αλλά και άλλα όπως εικόνες και μουσική.

Αν και η Sony δεν προσδιορίζει μια συγκεκριμένη συσκευή στην οποία θα βρει πρώτη φορά εφαρμογή αυτή η τεχνολογία, ενώ δεν υπάρχει ούτε κάποιο σχέδιο για να την ενσωμάτωση σε κάποιο ήδη υπάρχον hardware.

[img_ALT=Sony: Κατοχύρωση πατέντας στοχεύει σε μπλοκάρισμα των μεταχειρισμένων games]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/214050eb3a0672e7b.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Θα απαγορεύσουν και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στο μέλλον;

Προσωπικά δεν βλέπω να φτάνει στην αγορά η εν λόγω πατέντα, εκτός και αν η Sony έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την αγορά των video games.

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά. Μην είστε αρνητικοί.

Για το καλό μας το κάνουν, μην τυχόν μας κλέψει κανείς το παιχνίδι και πάει να το παίξει στο δικό του Playstation.

Για μας νοιάζονται.

Αλήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ γουστάρω, αλλά βάλε το game 30? και να σταμάτα αυτή την αηδία με τα DLC.

αυτό ακριβώς λέω κι εγώ. υπό αυτές τις συνθήκες λες οκ.

Link to comment
Share on other sites

Και αν τύχει να αγοράσει ο κολλητός σου το παιχνίδι που σκέφτεσαι να αγοράσεις κ εσύ έχεις ένα που θέλει αυτός δεν θα γίνεται να ανταλλάξετε!!!

Παιδιά το πρόβλημα δεν είναι τα 60 ευρώ ή τα 30, που δεν θα γίνουν ποτέ, αλλά η ελευθερία του να κάνεις ότι θέλεις με το παιχνίδι που αγόρασες..δλδ θες να πας να παίξεις το ολοκαίνουριο pro13 σου με τους φίλους σου σε κάποιου άλλου το σπίτι τι θα λες? ώχ ξέχασα να πάρω και το ps3 μαζί μου?

Δεν έχει λογική :)

Link to comment
Share on other sites

έτσι κι αλλιώς η sony πάει από το κακό στο χειρότερο, οπότε δεν βλέπω να εφαρμόζεται κάπου αυτό τελικά. όπως αναφέρθηκε ήδη, αν γίνει θα στραφούν όλοι στο xbox, στα pc ή σε άλλες πλατφόρμες

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θέλω να δω τι θα γίνεται στην περίπτωση που χαλάει η κονσόλα. Θα έχει η κονσόλα καινούρια 100? στην αγορά, η επισκευή θα κοστίζει 200? και θα την επισκευάζεις για να μην χάσεις τα games? Για όλα ικανούς τους έχω.

(ή μήπως δεν δουλεύει έτσι?....)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now