Blessed

Τέλη του 2013 οι επόμενης γενιάς GPU τις NVIDIA και τις AMD!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Τέλη του 2013 οι επόμενης γενιάς GPU τις NVIDIA και τις AMD!]http://reviews.hwbox.gr/news/general_it_2.jpg[/NEWS_IMG]Σύμφωνα με την σελίδα τεχνολογίας Sweclockers, σε μια έκθεση ειδήσεων δείχνουν ότι η επόμενη γενιά των NVIDIA και AMD GPUs αναμένονται το τελευταίο τρίμηνο του 2013. Να σημειωθεί ότι σαν "επόμενη γενιά" εννοούμε την επερχόμενη σειρά Kepler 700 και τη σειρά Sea Islands HD 8000. Σύμφωνα με την πηγή, τόσο η NVIDIA όσο και η AMD αποφάσισε να αναβάλει την επόμενη γενιά GPUs τους και δεν θα κάνουν την εμφάνιση τους νωρίτερα από τον Οκτώβριο του 2013.

Αυτό σημαίνει ότι η GeForce GTX 680 και Radeon HD 7970 είναι εδώ για να μείνουν για αρκετό καιρό ακόμη και μόνο δύο χρόνια μετά την εμφάνισή τους θα δούμε νέα μοντέλα που θα σημαίνουν την πραγματική τους αντικατάσταση. Ωστόσο, παραμένουμε σκεπτικοί σχετικά με αυτή την έκθεση μιας και ο CEO της AMD, Rory Reach, σε μια δικτυακή τηλεδιάσκεψη με οικονομικούς αναλυτές είπε: "Εμείς εισάγουμε νέους ισχυρούς APU και προσφορές σε γραφικά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, κάτι που θα επιταχύνει την ανάπτυξη της AMD, με απώτερο στόχο την επιστροφή στην κερδοφορία και τις θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους".

Λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω δήλωση και την τρέχουσα πορείας τους, η AMD φαίνεται να βρίσκεται καθ'οδόν στο να παρουσιάσει τους επόμενης γενιάς GPU Sea Islands HD 8000 series στο δεύτερο τρίμηνο του 2013, όπως δηλαδή προβλεπόταν στο παρελθόν. Από την άλλη πλευρά, η NVIDIA φαίνεται να μετατοπίζει στην πραγματικότητα την παρουσίαση της GeForce 700 series από πρώτο στο δεύτερο τρίμηνο του 2013. Η έναρξη της GeForce 700 series στα τέλη του τέταρτου τριμήνου του 2013 θα σήμαινε ότι το Maxwell, ένα τσιπ που προορίζεται για το 2014 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρίας, δε θα έβλεπε το φως της δημοσιότητας πριν τα τέλη του 2014 ή ακόμα και τις αρχές του 2015!

[img_ALT=Τέλη του 2013 οι επόμενης γενιάς GPU τις NVIDIA και τις AMD!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/525951110582521ee.jpg[/img_ALT]

Edited by Blessed
Link to comment
Share on other sites

Η κάρτα που βγάζει η nVIDIA στις 25 του μήνα τι είναι ? Μεσσαίας γεννιάς ?

Αν είναι της ίδιας σειράς που είναι η 680, απλά ο μεγάλος πυρήνας, ε δεν είναι νέας γενιάς. Όπως νέας γενιάς δεν είναι και η 7990 αν βγει επισήμως από την AMD (κάπου τo διάβασα αυτό - μέχρι τώρα έχουμε υλοποιήσεις κατασκευαστών όχι της AMD).

Link to comment
Share on other sites

Sorry δεν τ έπιασα, είμαι ψιλοπτώμα από τ δουλειά κ μου έβαλες κ εσύ φωτιές!! 27-30fps στο crysis 3 beta...

Ωραία νέα!

Humor το link, για να μην μπερδευτείς.

Η ημερομηνία που είπα ισχύει και το λέω στα σοβαρά ;)

Link to comment
Share on other sites

Αρκετά ενδιαφέρον να πλησιάζει την 690 μονή κάρτα! θα θελα μερικά έξτρα fps γιατί η 680 παίζει στα όρια της αλλά δεν ξέρω αν θα αξίζει 700 ευρώ ή μια δεύτερη μεταχειρισμένη 680?

Link to comment
Share on other sites

Single Card > SLI/CrossFire

Απο σένα το είχα ξαναδιαβάσει κ πριν πάρω την 680 γιατί έλεγα για 2 670!

Από το 2008 περάσαν από τα χέρια μου η 9800gx2 (κάηκε απο τις 100ρες που χτύπαγε στο anno) η 5970 και 2 570 gtx. Από την πρώτη ώρα με την 680 κατάλαβα ότι δεν χρειάζονται μόνο πολλά fps για να παίξει ομαλά ένα παιχνίδι παρόλο που είχα λιγότερα από τις 570 έδειχνε να τ πηγαίνει καλυτερα!

Link to comment
Share on other sites

Οντως ειναι καλυτερα μονη, ισχυει και αμα ειναι 2πυρηνη βιλλ? οτι δηλαδη ειναι καλυτερη μονη αν και 2πυρηνη απο τι sli/crossfire.?
Μα δεν έχει καμία διαφορά..και στην 2πύρηνη 2 κάρτες είναι πάλι...αν το παιχνίδι δεν δουλέυει σωστά sli/crossfire θα παίζει ο ένας πυρήνας...

Ακριβώς αυτό που είπε ο venisk.

Όταν λέμε Single Card ( γενικολόγημα αυτό, τυπικά σωστό είναι το Single GPU card ) εννοούμε κάρτα γραφικών με έναν πυρήνα ( GPU ).

Οποιαδήποτε κάρτα nVIDIA/AMD έχει 2 πυρήνες ( GTX 690,590, 6990, 7970x2 custom, etc ) είναι σαν να έχεις 2 κάρτες, χρησιμοποιείται το SLI/CrossFire για να λειτουργήσουνε.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now