Rodoula

Τρελές θερμοκρασίες στην μια VGA :(

Recommended Posts

Καλησπέρα! έχω εδώ και δύο ευδομάδες δύο κάρτες γραφικών σε Crossfire η κυρίως κάρτα ανεβάζει τρελή θερμοκρασία χωρίς να κάνω κάτι μόνο στο facebook είμαι και έφτασε τους 73 βαθμούς C ενώ η δεύτερη φτάνει το πολύ τους 45 βαθμούς. πρόκειτε για καινούριο μηχάνημα και ενώ λειτουργεί άψογα το μόνο αρνητικό είναι η θερμοκρασία της κάρτας γραφικών. Στο warcraft έφτασε στους 79 βαθμούς.

VGA: 2x Asus Matrix HD7970 Platinum

Motherboard: Asus Maximus V Extreme

Τροδοδοτικό: Corsair HX1050 W

Link to comment
Share on other sites

Βγάλε μια φωτογραφία αν μπορείς πως έχεις τις κάρτες, και επίσης ένα screenshot από το πρόγραμμα που μετράς.

Αν είναι κολλητά και η πρώτη δεν τροφοδοτείται με αρκετό αέρα τότε εξηγείται.

Επίσης μην περιμένεις να δουλεύουν και οι δυο σε παιχνίδια όπως το warcraft.

Link to comment
Share on other sites

κοιτάξτε παραξενευτηκα γιατί σε τόσο απλό game ανέβηκε η θερμοκρασία τόσο πολύ και έπεσε μόνο όταν πήγα τα Fun της κάρτας σε 100% λειτουργία. Την μέτρηση την είδα στο Catalyst που έχει η κάρτα γραφικών. Δεν έχω ασχοληθεί όσο πρέπει αλλά μάλλον φταινε οι ρυθμίσεις γιατί τώρα μετά από μια μικρή ρύθμιση έχω χαμηλότερες θερμοκρασίες. Σχετικα με την τροφοδοσία αέρα ..δυστυχώς επειδή είναι μεγάλες κάρτες ειναι η μία κοντά στην άλλη. Αύριο θα ανεβάσω φωτογραφίες κλπ

Καληνύχτες!

Link to comment
Share on other sites

Εμμμμ.. είναι λίιιγο μεγάλες screenshots :P Το μόνο που άλλαξα είναι οι ρυθμίσεις ρολογιού GPU από 1500 σε 900 MHz και ρυθμίσεις μνήμης από 1650 σε 1000 MHz αλλά συνεχίζει όποτε μπένω σε games η θερμοκρασία να ανεβενει αρκετά. Σε γραφιστικά προγράμματα δεν έχω προβληματα.

Η πρώτη:

105eeme.jpg

και η δεύτερη:

15i55bn.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mάλλον το κουτί σου δεν έχει σωστό airflow και με το να είναι κιόλας οι δυο κάρτες κοντά κοντά, ανεβάζουν temps. Νομίζω όμως ότι εκεί γύρω στα 80*C που λες ότι σταματάει η πρώτη, δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Ούτε θα σου καεί ούτε τίποτα, αντέχουν :) Αν δεν σε ενοχλεί ο θόρυβος, ανέβασε λίγο τα RPM ίσα ίσα να σταματά στους 70*C και θα είσαι μια χαρά.

Link to comment
Share on other sites

Για πες μας θερμοκρασίες πάλι όποτε μπορείς :)

Αυτό που κυρίως βελτιώνει το airflow σε ένα σύστημα είναι ο αέρας να μπαίνει από μπροστά κάτω ή από το πλάι κάτω και να βγαίνει από πίσω πάνω. Κάπως έτσι να το έχεις υπόψην σου :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now