Recommended Posts

Όχι, με 1150 πάλι. Refresh.

Διάβασα την είδηση σου μετά :)..

Τώρα αξίζει να αφήσουμε το 3770Κ και να πάμε σε 3930Κ ή να περιμένουμε λίγο ακόμα για Ivy-e? πότε τα περιμένουμε αυτά?

Τίποτα απο αυτά δεν αξίζει...ο 3930k που κολλάει? είναι 2011..όπως και ο ivy-e..γενικά δεν κολλάνε αυτοί οι 2 με την κατηγορία του 3770k..για gaming δεν το θες?

Link to comment
Share on other sites

Τίποτα απο αυτά δεν αξίζει...ο 3930k που κολλάει? είναι 2011..όπως και ο ivy-e..γενικά δεν κολλάνε αυτοί οι 2 με την κατηγορία του 3770k..για gaming δεν το θες?

Θέλουμε κάτι καλύτερο από 3770Κ...

Link to comment
Share on other sites

Αμα έχεις λεφτά τότε δεν υπάρχει πρόβλημα αν όμως δεν έχεις πρέπει να ορίσεις τις ανάγκες σου..αν δεν είχες πρόβλημα θα είχες πάρει ήδη τον extreme χωρίς να το συζητάμε τώρα οπότε γίνει συγκεκριμένος αν θέλεις. Ο 3930k είναι καλύτερος σε συγκεκριμένα πράγματα από τον 3770k αλλά αυτό έπρεπε να το σκεφτείς νωρίτερα τώρα δεν αξίζει η μετάβαση σε 2011 και 3930k..

Link to comment
Share on other sites

To πιο δύσκολο για την Intel φέτος είναι να πάρεις Intel.

Ακόμα ψάχνω να βρω το όφελος.

Δηλαδή οι καραγκιόζηδες, δεν μπορούσαν στις ήδη υπάρχουσες μητρικές να βάλουν τους Haswell ή μήπως τα 5 ποδαράκια κάνουν τη διαφορά;

Το ίδιο ισχύει και για τους επεξεργαστές. Σε νέες μητρικές γιατί να μην μπαίνει ο 3770K;

Πήραμε P67, Ζ68, Ζ77 και σε 2 χρόνια πάρε το 3ο σου λέει και αγόρασε από την αρχή... αντε και γ....ε ρε.

περίμενε να βγει το 1090 να έχεις υποστήριξη για 10 χρονια

Link to comment
Share on other sites

ivy-e>haswell>ivy (imo) αφου τρωγεσαι να αλλαξεις πλατφορμα :P

:P Πως στους λενε τώρα..

4930Κ? δηλαδή? και αν θυμάμαι θα είναι το υπάρχον χ79 σωστά?

Link to comment
Share on other sites

ε αμα παρεις θα παρεις τον 4960Χ, μισες δουλειες θα κανεις? :P (ναι 4820Κ, 4930Κ και 4960Χ θα ειναι)

μπαινουν και παιζουν κανονικα στα Χ79-s2011 και θα βγουν μετα το καλοκαιρακι (Σεπτεμβρη φαση ξερω γω)

Link to comment
Share on other sites

το χ89 ειναι το τσιπ για τα Haswell-e.

Αν το haswell-e εχει ddr4 παμε για νεο σοκετ.

Αν δωσουν το ddr4 μονο στα haswell-ep (servers) τοτε λογικα θα εχουμε Haswell-e στα Χ79 σας (βλεπε p67/z68<->z77)

λογικα δεν θα δουμε ddr4 στα desktop με τα haswell-e αρα οποιος εχει x79 θα μπορεσει να δωσει 1000? για να κανει οικονομικη αναβαθμιση μονο στο cpu :P

ολα αυτα δεν θα ισχυσουν μιας και η ιντελ μας θα φερει (εκτος απροοπτου) το x89 μαζι με ενα socket R3 το οποιο ειναι ιδιο με το s2011 αλλα τελειως διαφορετικo! Κατι σαν το AM3 και το AM3+ με την διαφορα οτι θα παιρνει μονο haswell και τιποτα προηγουμενο :D

με λιγα λογια το s2011 πεθανε, ζητω το νεο s2011

Αρα φιλε μου Κυριακο αν θες να κανεις ντεμεκ αναβαθμιση απο IB, πανε σε haswell s1150 να κανεις κεφι με τα νεα motherboards (Maximus VI Impact) και ασε τα μεγαλα σοκετς imo :D

Link to comment
Share on other sites

Έλαβα ένα PM όπου κάποιος φίλος μας ρωτούσε αν μας πλήρωσε η Intel για το review, επειδή τον συγκρίνουμε με τον 3570K. Δεν είχαμε 3770K+μητρική εκείνες τις 2 μέρες διαθέσιμα για να προλάβουμε να κάνουμε μια πιο ολοκληρωμένη σύγκριση, οπότε χρησιμοποιήσαμε τα νούμερα από το 3570K review (το γράφουμε και μέσα). Αναφέραμε και μες στο review ότι δυστυχώς δεν υπήρχε χρόνος και γράψαμε και bold στην σελίδα της μεθοδολογίας ότι χρησιμοποιήθηκε ο 3570K. Όχι δεν μας πλήρωσε η Intel για το review.

Στο επόμενο θα είμαστε πιο οργανωμένοι :D:T:

Εγώ είχα υπαινιχθεί το αντίθετο αλλά τουλάχιστον δημόσια :)

Πολύ καλό το review, σίγουρα θα μπορούσε να είναι πιο πλήρες αν υπήρχε ο χρόνος (όπως εχετε αποδείξει και στο παρελθόν),

ωστόσο ένα day 0 review έχει πάντα τη δικιά του αξία για όλους τους enthusiasts.

Θα μπορούσε να αντιτείνει κάποιος ότι βγήκανε άπειρα review day0 αλλά ένα review στη γλώσσα μας

είναι πάντα κάτι ιδιαίτερο. Κι αυτό όχι λόγω κατανόησης-μη κατανόησης αγγλικών (όποιος ασχολείται σοβαρά σίγουρα γνωρίζει αγγλικά)

αλλά επειδή ο Έλληνας reviewer τις περισσότερες φορές ξέρει πως σκέφτεται το ελληνικό κοινό, τα κριτήριά του και τις ιδιαιτερότητές του.

Για τον cpu ειδικά, δεν καταλαβαίνω προς τι το κράξιμο στα σχόλια. Αυτό είναι το τικ-τοκ και θα έπρεπε να το έχουμε εμπεδώσει τόσο καιρό.

Το αν και πόσο κλοκάρει προσωπικά μου είναι αδιάφορο αλλά και να μην μου ήταν, πάλι δεν θα έκρινα συνολικά μια τόσο πολύπλοκη "συσκευή"

όπως ένας cpu από μια και μοναδική παράμετρο.

Στο γενικότερο πλαίσιο του cpu market, αυτό που θα μας σώσει θα είναι η επιτυχία των steamroller. Αν καταφέρουνε να δώσουν overall επιδόσεις i5 ivy

καμια 40αρια ευρώ φτηνότερα, τότε βλέπω να αλλάζει το τοπίο και η intel είτε να ρίχνει τις τιμές, είτε να δίνει 6c/12t στους i7 των 300 ευρώ.

Συνεχίστε την καλή δουλειά. Πρώτο ποστ στη νέα πλατφόρμα.

Link to comment
Share on other sites

τότε βλέπω να αλλάζει το τοπίο και η intel είτε να ρίχνει τις τιμές, είτε να δίνει 6c/12t στους i7 των 300 ευρώ.

Απο το στόμα σου και στης intel το αυτί! Αλλά σκέψου το λίγο..αν κάνει 300 ευρώ ο 6c/12t η amd θα πουλάει τον 6300 40-50 ευρώ? Είναι λίγο ουτοπικό αλλά μακάρι να γίνει κάποτε!

Link to comment
Share on other sites

offtopic mode on:

Αν κάνει 300 ευρώ ο i7 6c/12t τότε θα αλλάξει όλη η αγορά από mid και πάνω όπως το βλέπω εγώ. Προβλέψεις σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν καθώς είναι τόσες οι παράμετροι που σίγουρα ακόμα και ο πιο ενημερωμένος από μας, κάτι θα χάσει και θα πέσει έξω. Το κλειδί για την amd είναι να βελτιώσει κι άλλο τα ήδη πολύ καλά apu της ώστε να φτάνουν να καλυπτουν άνετα οποιονδήποτε δεν είναι πολύ απαιτητικπός gamer και στην performance σειρά να βγάλει έναν φτηνότερο i5.

Οι πόροι για r&d δλδ να πέσουν κυρίως στα apu όπου έχει ήδη ξεκινήσει με πλεονέκτημα και να εγκατελείψει το κυνήγι των επιδόσεων γιατί εκεί το παιχνίδι χάθηκε δια παντός. Π.χ ένα διάγραμμα που βγήκε πρόσφατα και δειχνει έναν vishera στα 5.0GHz με 220watt tdp μόνο ως τρολάρισμα μπορεί να εκλειφθεί. Αν όντως κυκλοφορήσει αυτός τότε σημαίνει ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα και η intel θα τρίβει τα χέρια της εις βάρος όλων μας.

offtopic mode off

Edited by Δεινόσαυρος
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι offtopic και πρέπει να σταματήσει αυτή η βλακεία στα forum οτι βγαίνουν εκτός θέματος, δεν γίνεται να ανοίγει ένα νέο θέμα για κάθε τι πρέπει να γίνονται συζητήσεις μέσα σε συζητήσεις στο ίδιο θέμα όπως τώρα με τους επεξεργαστές. :)

300 ευρώ φίλε μου δεινόσαυρε με απλή λογική δεν πρόκειται να δεις ας κάνει παπάδες η amd στα apu, είναι άλλη κατηγορία, δεν αναφέρεται στο ίδιο κοινό, οπότε δεν μπορεί να επηρεάσει ο ένας τον άλλο, να ρίξει τις τιμές στους ι7 4770 και 4670 ναι, να ρίξει στον 6c για ποιο λόγο? αφού δεν απειλείτε ούτε θα απειλήθεί για πολλά χρόνια εκεί πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now